Jak jsem na Silvestra omládla

Jak by taky ne, když jsem měla tak milou společnost a dokonce mladého tanečníka. Načisto přestala vrzat kolena, i mrška páteř se srovnala!

Již spoustu let trávíme tento poslední den v roce doma. Důvod je prostý. Naši psi. A to by jsme jim přece nemohli udělat, nechat je samotné. Sice tu byla jistá pauza, kdy naši dva parťáci odešli do věčného nebe, ale velice brzy přišla náhrada. Jednak vánoční překvapení Rexík a pak Sára, fenka našeho syna.

"Mami, tati, pohlídáte ji, jsme pozvaní k přátelům..." a nám je jasné, že přece mládí se musí bavit, nebyli jsme jiní. Jediný problém byl, že Sára velice špatně reaguje na petardy a celý ten mumraj kolem toho. A taky jsme to velice záhy poznali. Hned zvečera, při prvních ranách, se klepala, jako osika.

Takhle to nepůjde, pomyslela jsem si. Musíme ji nějak odreagovat a sebe taky. A hned jsem naťukala zprávu našim sousedům. "Šampáňo pod břízkama asi nevyjde, protože mrzne až praští, přijďte vy k nám".

Naši mladí sousedi i se svým ročním synkem, za chvíli stanuli celí překvapení u dveří. 

"Ale my nechceme být na obtíž, je přece svátek, ať nerušíme", bázlivě špitali jeden přes druhého.

"S tím si nelamte hlavu, Silvestr je od toho, aby se lidé setkávali, poznávali a jelikož nejen mráz nám zhatil bláznivé přiťuknutí pod břízkama, ale i starost o Sáru, strávíme večer pěkně v teple", což jsme nakonec všichni uvítali. 

Televize od té chvíle byla jen jako kulisa ve vedlejší místnosti, malý capart prozkoumával nové území, které jsme s mužem, ještě  neznalí vnoučat postupně přizpůsobovali. 

Sára i Rex ožili, jako zázrakem zapomněli na svět za okny, a jako o překot se vehementně snažili o přízeň naší návštěvy. A to se jim velice dařilo.

A můj tanečník, roční gentleman, mě stále vodil před zpívající obrazovku, kde se mnou zkoušel kreace, jaké jsem v životě netančila. Poté znaven ulehl do mého lůžka, my s mladými sousedy vyprávěli a načisto omládli. Sára s Rexem zalehli též již zklidnění a unavení, ani je nevzbudila půlnoc.

To právě bouchlo šampíčko, my si připili na ten nastávající rok, a s radostí jsme se všichni shodli, že tento Silvestr se opravdu vydařil.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jitka Štanclová | neděle 1.1.2017 17:46 | karma článku: 21,29 | přečteno: 562x
  • Další články autora

Jitka Štanclová

Smích jak rozsypané korálky

19.3.2024 v 20:48 | Karma: 21,74

Jitka Štanclová

Pračka jako Titanik

1.3.2024 v 20:43 | Karma: 24,12