Buchtičky s krémem, zemlbába

"Z čeho jste tak unavení, dyť děláte jenom buchtičky, nebo žemlovku". Takové názory mají ti, kteří nevědí, co takové zdánlivě jednoduché jídlo obnáší, když se vaří ve velkém.

Kdo u toho nebyl, asi nemůže posoudit, ale věřte, že to dá pěkně zabrat.

Těstíčko musí být pěkně v teple, aby nahoru vyběhla čepice

Jejda, už se čepice pomalu poroučí z kotle ven

Tak holky, jdeme na to! Ty nejhbitější ruce krájí ostošest.

Kousek po kousíčku vtěsnat do plechů a hlavně, pořádně promastit, aby se buchtičky "nepotkaly"!

Zlatavá nádhera a ta vůně!

 

Zatím se v kotli vaří krém

A zde je finále.

A co taková  "zemlbába"?

Máslo, tvaroh, to aby byla vlhčí

 

Jablíčka, rozinky, tvaroh a šup další vrstvu...

A zase zlatavo a vůně k tomu

 

Byla skvělá, to mohu potvrdit!

Ale stejně, kus masa je prostě taky fajn požitek, souhlasíte?

 

Autor: Jitka Štanclová | pondělí 26.2.2018 18:42 | karma článku: 28,81 | přečteno: 997x
  • Další články autora

Jitka Štanclová

Smích jak rozsypané korálky

19.3.2024 v 20:48 | Karma: 21,74

Jitka Štanclová

Pračka jako Titanik

1.3.2024 v 20:43 | Karma: 24,12