Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ženy bez lásky

Každý muž touží po šťastné ženě. Vzrušuje ho pomyšlení na její vrcholy blaha. Rozdává peníze, rozdává semeno, aby byla šťastná.

Článek není o mužích, kteří tomuto nerozumí, kteří nechápou, že jejich cílem je ženy a děti chránit. Kteří žili v jiné době, kde dobýt, vykořistit, znásilnit se považovalo za součást života. Tak to brali jejich matky i budoucí partnerky. Tak to brali kněží, šafáři i soudci. I tehdy platilo pravidlo chránit slabší, realita byla úplně jiná. Žádný inkvizitor nechránil slabšího ve víře. Žádný dobyvatel nechránil dobyté před svými nemocemi. Jen romantická literatura psala o hodných babičkách a spravedlivých rytířích. 

Dnes je vše jinak, a kdo je citlivější, tak ví, že již před dvaceti lety tomu bylo jinak. Hausman se tehdy v Nahotě feminismu ptal, která učitelka bere méně peněz než její kolega? Která prezidentka, bere méně peněz než její předchůdce? Ale také se ptal, který muž by neprodal za desetitisíce fotku své zadnice u naleštěného Ferrari? Mezi řádky odpovídal, že to tak je. Ženy prodávají, muži dávají. 

Myslím, že dnes i včera platilo, že každý muž touží po šťastné ženě, bolí ho její pláč, neví si rady s jejím zoufalým křikem. Pidí po tom, jak ji přivést k orgasmu. Sleduje filmy, kde tyto šťastné konce jsou. I vědecké výzkumy ukazují, že je pro muže nejzajímavější, když se žena usměje, až pak následují křivky těla. Žena, která je šťastná, se směje. Úsměvem svádí, úsměvem k sobě muže přivádí. Úsměvem motivuje muže pracovat.

Kde však hledat šťastné ženy? Ve starších dobách jim měli muži nabídnout bezpečí, domov, zaopatření. Když to dokázali, v duchu své doby, mohli očekávat, že bude jeho žena šťastná. Jak je to však dnes, když ve školce, ve škole, v nemocnici, na soudě - málem jen samé ženy? Jak má mladý muž mluvit s učitelkou, když ho kárá, že poslal spolužáka při školním fotbalu do prdele? Když se potkají dvě ženy, štěbetají si lichotky, jak jim to sluší, která kadeřnice jim udělala ten úžasný účes. U mužů bývají setkání jiná. Klidně vás parťák bouchne do zad či rovnou do břicha a místo lichotek vám řekne, že po ránu vypadáte jak starý pes. Změní to učitelky? Změní to mladé soudkyně?

 

U mužů se někdy říká, že je to jednoduché. Když jednají se ženou, část mozku nepotřebují. Značnou část jejich kapacity zabere touha dělat ji šťastnou. Ustoupit. Dvořit se. Považuji za vulgární, myslet si, že se pak mozek přesouvá do varlat. Představuji si to spíše tak, že se jenom vypnou obranné receptory. Při jednání s mužem nějak pořád nevíte, kdy vás třeba z legrace praští do břicha. Při jednání se ženou se díváte, které cesty vedou k její spokojenosti.

Chvála bohu, že je to v Čechách lepší než ve Španělsku. Jako by právě zde, v temperamentním jihu, klíčila bezpohlavnost - spíše bezmužnost. My jsme víru v křesťanství vyměnili za víru v kladivo a srp. A v tom ještě žijeme. U Španělů mám dojem, jako by právě nyní potřebovali provětrat letitou katolickou víru, že trochu tápou, kudy kam. Emigranti jsou pro ně barbaři. Zdá se mi, že úředně propagovaná bezmužnost je pro ně opakem barbarství. Vypadá to, že jsou v anihilaci pohlaví nejdál. Neznám USA, ale co člověk zaslechne, tak si pomyslí, zlaté Čechy. 

Otázka je, jak dlouho zůstanou Čechy uchráněny? Nejsme jenom pozadu? 

Jaké budou ženy, když jim nebudeme moci projevovat lásku? Jaké budou, až se muži doučí mít se před ženami na pozoru a naučí se nevypínat v jejich přítomnosti své obranné mechanismy? Až se nebudou umět - po všem to napětí venku - doma uvolnit a vnímat, že jejich obal mužství má více slupek. Že za prací venku je touha být doma jiným, citlivějším, a také zranitelnějším. Zatím pozoruji, jak více a více mladých mužů nechce vstoupit do manželství. Bojí se. Neví, co by tam dělali. Cítí, že je ženy nepotřebují. Obávají se, že nejsou schopni dělat ženy šťastnými. Že pro ně nemají dost darů. A tak někde narůstá jen vulgarita v podobě vztahu pro jednu chvíli, porna, virálu, alkoholismu či workoholismu. 

 

Ženy bez lásky? Bez toho aniž by žili svým ženstvím, kde po nich muži touží?  Zavládnou ženské kruhy? Skončí to jako v kultovní Sexmisi, životem bez mužů? Budou mužům oplácet viny předchozích generací? Budou je učit, vychovávat a trestat? Bude to jinak, změní tento trend expanze Islámu? Proč tolik mladých mužů konvertuje? 

Pro mě zůstává inspirací dva a půl tisíce let staré učení TAO. Cesta za oponou středu. Kde je muž, rodí se žena. Kde je žena, rodí se muž.

Kdo nevnímá lásku, hledá pravidla. Kdo potřebuje pravidla, chce zákony. Kde jsou zákony, tam jsou soudci. A kde jsou soudci, tam jsou kati. Zdá se, že dříve volali po pravidech muži a nakonec z nich byli kati. Dnes po tom samém volají ženy. Proč ne, třeba nastupuje éra laskavých mužů a drsných žen.

Autor: Jiří Štágl | neděle 11.4.2021 9:43 | karma článku: 21,37 | přečteno: 677x
  • Další články autora

Jiří Štágl

Moc bezmocných v praxi

Přišel jsem o dítě. O syna, kterého miluji, o kterého jsem se staral, jak jsem nejlépe uměl. Přišel jsem o něj možná proto, že jsem neuměl vymezit hranice, co si opravdu nenechám líbit.

20.8.2023 v 11:50 | Karma: 18,38 | Přečteno: 802x | Diskuse| Společnost

Jiří Štágl

Umělá inteligence a učitelé

Vyzkoušel jsem si komunikaci s umělou inteligencí přes OpenAI. Jako letitý kantor mohu říci, že při mém krátkém pokusu je AI v únoru 2023 k nerozeznání od průměrného učitele.

4.2.2023 v 14:48 | Karma: 18,81 | Přečteno: 1328x | Diskuse| Společnost

Jiří Štágl

Šťastné a veselé z Bachmutu

Kdyby se článek jmenoval Arťom, asi by nikomu nepřišlo na mysl, že je to příběh jednoho z mnoha vojáku na východní frontě.

29.12.2022 v 19:58 | Karma: 14,72 | Přečteno: 439x | Diskuse| Společnost

Jiří Štágl

Jaromír Jágr fyzioterapeutem

Má to zapotřebí? Aby se Jaromír Jágr mohl pohybovat na střídačce, zapsal se v týmu jako fyzioterapeut.

15.10.2022 v 11:07 | Karma: 29,60 | Přečteno: 3629x | Diskuse| Společnost

Jiří Štágl

Pýcha

Tento článek je osobní zpovědí o pýše, která mě provázela a způsobila mnoho potíží. Omlouvám se, ale neuměl jsem to jinak.

29.8.2022 v 16:29 | Karma: 9,41 | Přečteno: 420x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Co mírová konference v Čapím hnízdě, napadla Černochová Babišovu kritiku

30. dubna 2024  17:30

Ministryně obrany Jana Černochová ostře reagovala na kritiku české muniční iniciativy pro Ukrajinu...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Majitel malé ekofarmy, učitel, občan, také poutník životem, který si uvědomuje, že není podstatné co máme, ale co dobrého pro sebe a pro druhé uděláme. Přičemž dobro pro mě není tak relativní, jak se může v našem světě někdy zdát - kdy všichni děláme věci jen s dobrými záměry - a přitom ti druzí to tak často nevidí. Studoval jsem na VPA KG, FTVS UK, FF UK, TU Liberec, byl jsem Živnostníkem roku, Makro dobrým podnikatelem, získal ocenění od Business Leaders Forum, ale také jsem byl bezdomovcem, člověkem označeným za domácího násilníka. Těžko mě někdo označí za člověka nudy, člověka bez tváře a páteře. Prostě se s těmi nejlepšími záměry snažím konat pro sobe i druhé věci dobré, nerelativní: šířit vědomí a svědomí. Meditací, psaním, konáním. 

Více informací na webu ekosad.cz

Seznam rubrik