Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dějiny ženy

Na Messenger jsem dostal odkaz na seminář osobnostního rozvoje, který začínal: Velmi často se setkávám s tím, že ženy neumí správně použít svou ženskou energii vůči muži a muž vůči ženě.

Dějiny ženy jsou názvem knihy Stanislava K. Neumanna (1931). Velká kniha obsahem, myšlenkami, dobovými fotografiemi. Trochu zapomenutá. Vzpomněl jsem si na ni, když mi kdosi na Facebooku přeposlal poselství Azar. Poselství jehož cílem je, aby se žena otevírala jen muži který umí dávat. Aby muž chránil svou ženu a byl tak mužem. 

Velmi často se setkávám s tím, že ženy neumí správně použít svou ženskou energii vůči muži a muž vůči ženě. Stane se pak, že muž neumí vyvinout dostatečnou aktivitu a jeho roli převezme žena za něj. To je velká chyba. Žena není muž a muž není žena. Pokud muž neumí svou energii muže zvednout na začátku vztahu, pak ji nezvedne ani během něj. Pak je v roli chlapce, který je postrkáván svou partnerkou. 

Muži uvědom si: Žena není tou, která koná. To jsi Ty. Ona je Tvou inspirací. Ona je láskou, pro kterou stojí za to zvednou svou sílu muže, abys ji ochránil. Ty jsi ochránce ženy. A pokud nechceš být skutečným mužem, pak nemůžeš ve svém životě mít skutečnou ženu….

Emotivní text (delší než jecitováno), který laikovalo mnoho žen. Popisovaly to jako pohlazení na duši. Mužský komentář byl k tomu jediný, neutrální. 

Uvedený příspěvek je velmi pravdivým vyjádřením možné interakce mezi mužem a ženou. Za důležité považuji slovo – možné. Co žena (muž), to trochu jiné složení. Co doba (Neumann), to trochu jiné projevení. Co žena (muž), to trochu jiné zpracování vnitřního muže (vnitřní ženy). Vnitřního dítěte, moudrého starce … archetypu se kterým se seznamujeme, proti němuž se vymezujeme, či ho integrujeme. 

Jsou ženy, které představují Boží lásku, ale také ženy, které reprezentují Božskou destrukci. Obě polarity jsou hojně zastoupeny. O prvním aspektu je citované poselství Azar. Žena jako inspirace a příjemkyně darů. Druhou polaritu vidím symbolizovanou v kultu Bohyně Kálí, vládkyně smrti a času. Kálí je silnější než kterýkoli mužský element. Žádní Bohové se jí nemohou vyrovnat, a v přímé konfrontaci postavit. Znám ženy, které mají tento aspekt velmi silný a jsou schopné zničit rodiny, děti, dokonce i státy. Ano žena není muž a muž není žena. Psi, když se poperou, tak většinou jeden uteče. Když se poperou feny, končí to smrtí, nebo vážným zraněním. Jsou ženy, kterou jsou jenom příjemkyněmi, a jsou ženy, které jsou jenom vládkyněmi. Souhlasím s poselstvím Azar, je na něm mnoho kouzelného, a stojí za to si jej aspoň v nějakém životě prožít. Jsou však i jiná poselství. Třeba femdom farm, kde chlapům zavřou penis do klícky, aby ovládaly jeho energii a chtíč. Je to energie, kde si ženy užívají jiného aspektu ženství. Agresivního, plnomocného. 

Mě se líbí náhled Pjéra. Ženy vládly mužům dlouhá tisíciletí a pro muže to nebyla procházka růžovým rájem. Byla tu i vláda mužů a velký soucit můžeme mít s mnoha ženami, které to neměly lehké. Nyní je podle Pjéra na čase, přestat preferovat jeden z aspektů, a přijmout, že přišla doba spolupráce. Trochu rozumný muž ví, že má v sobě také mnoho z toho, co se několik posledních tisíciletí připisovalo výlučně ženám. Netají se chutí starat se o děti, zabývat se ekologií, plakat, nechat se obejmout. Každá citlivá žena vnímá, že dokáže mnoho věcí, co v uplynulé době se přisuzovalo mužům. Vnímá, že může řídit lokomotivu, raketu, vládu. Myslím, že nadešel čas skutečného přátelství mezi mužem a ženou. Čas skutečné participace na moci (aktivitách) i nemoci (odevzdání). Na ochotě vládnout i ochotě nechat o sebe pečovat. Takový cyklus odpovídá nádechu a výdechu. Někdy trvajícímu tisíciletí, jindy několika sekundám. Je to periodické střídání přijímání (pasivity) a dávání (aktivity). Dýchají muži i ženy. Je v zájmu nás všech, aby všechny bytosti, bez ohledu na své pohlaví, uměly dýchat. Zvládali přijímání i dávání. 

 

 

Autor: Jiří Štágl | úterý 30.11.2021 6:15 | karma článku: 10,11 | přečteno: 454x
  • Další články autora

Jiří Štágl

Chvála egoismu

Egoista, komunista, fašista... Jsou to nadávky? Někdo by se mohl zeptat na mé zdraví, pokud se ptám na tak jednoduché otázky.

18.4.2021 v 19:54 | Karma: 9,75 | Přečteno: 285x | Diskuse| Společnost

Jiří Štágl

Ženy bez lásky

Každý muž touží po šťastné ženě. Vzrušuje ho pomyšlení na její vrcholy blaha. Rozdává peníze, rozdává semeno, aby byla šťastná.

11.4.2021 v 9:43 | Karma: 21,37 | Přečteno: 677x | Diskuse| Společnost

Jiří Štágl

Náplavka

Jak je možné že jdou lidi k vodě a na vzduch, když jasně vědí, že mají být doma? Tolikrát byli poučeni, že mají vyřídit nezbytné věci u lékaře či obchodě. Do práce a z práce. Nedružit se. To je tak těžké dodržet?

1.4.2021 v 21:36 | Karma: 22,84 | Přečteno: 1233x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Jiří Štágl

Zaměstnanci Hitlera

Adolf Hitler se zásadně vyhýbal ekonomickým otázkám. Stát pro něj nebyla firma, ale pouto krve. I jeho údajná poslední slova potvrzovala jeho neměnné přesvědčení o nezbytnosti nacionalismu.

21.3.2021 v 19:11 | Karma: 18,32 | Přečteno: 673x | Diskuse| Společnost

Jiří Štágl

Týden bezdomovcem

Jaké to je - jít za hlasem svého srdce? Odhodit masky a přetvářky. Sednout si na ulici a čekat co se bude dít.

14.3.2021 v 9:14 | Karma: 17,90 | Přečteno: 701x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci jednají o zákoníku práce, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:02

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

V Polsku zatkli šestnáctiletého mladíka kvůli útoku na varšavskou synagogu

2. května 2024  13:47,  aktualizováno  16:52

Polská policie zadržela šestnáctiletého mladíka, kterého podezírá z útoku na synagogu Nožykowých ve...

Je to úlet, míní experti o antikampani SPOLU. Trestná však podle nich není

2. května 2024  16:51

„Rusko, pro tebe všecko,“ paroduje předvolební kampaň SPOLU heslo hnutí ANO „Česko, pro tebe...

Začaly maturity. Podle učitelů lehké, studenty ale trápily logaritmy

2. května 2024  16:42

Studenti posledních ročníků maturitních oborů poprvé usedli k maturitním písemkám. Ve čtvrtek...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Majitel malé ekofarmy, učitel, občan, také poutník životem, který si uvědomuje, že není podstatné co máme, ale co dobrého pro sebe a pro druhé uděláme. Přičemž dobro pro mě není tak relativní, jak se může v našem světě někdy zdát - kdy všichni děláme věci jen s dobrými záměry - a přitom ti druzí to tak často nevidí. Studoval jsem na VPA KG, FTVS UK, FF UK, TU Liberec, byl jsem Živnostníkem roku, Makro dobrým podnikatelem, získal ocenění od Business Leaders Forum, ale také jsem byl bezdomovcem, člověkem označeným za domácího násilníka. Těžko mě někdo označí za člověka nudy, člověka bez tváře a páteře. Prostě se s těmi nejlepšími záměry snažím konat pro sobe i druhé věci dobré, nerelativní: šířit vědomí a svědomí. Meditací, psaním, konáním. 

Více informací na webu ekosad.cz

Seznam rubrik