Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Psí zadek

9. 6. 2011 23:58
Karmolap?

Tohle tu recykluje každý druhý obden a tento článek nepřidává vůbec nic nového. Od paní Špidlové jsem zvyklá na podstatně lepší texty.

0 0
možnosti

WetSinglet

9. 6. 2011 16:58
dobre

a trefne...jenom diskuze je dobre mimo :-) mozna jste mela i vy nektere problemy nazvat pravym jmenem....protoze jedina problematicka mensina u nas je ta, ktera by uz mela davno umet dobre cesky, ale nechce...a pak je tu jiny problem s pristupem vetsiny k opravdu cizincum...a to jeste ne cele vetsiny...ale jenom nevychovane casti...a k pouzivani vykani jako vyjadreni ucty bych dodala snad jen to, ze tykam lidem ktere znam, mam rada a vztah je osobni ...v nekterych pripadech neumim tykat ani kdyz mi je tykani opakovane nabidnuto a tam a jenom tam je vykani vyjadrenim ucty...jinak je vykani pouze a jenom slusnost...teda ale ze ted mam brouka v hlave :-) diky za pekny clanek))

0 0
možnosti

nebolševik

5. 6. 2011 9:22
dost přesné

a je zapotřebí, ale fofrem, to "nazývání věcí pravými jmény" nějak rozšířit, tak aby se stalo běžným a blábolení nepřijatelným. Což bude ovšem znamenat, například, opuštění jedné z největších hovadností naší doby, totiž politické korektnosti. Žádná škoda se nestane, celá politická korektnost a k ní patřící přívěsky stejně nejsou ničím jiným, než stylizovaným vzájemným ručením za docela nestylizované ničemnosti a blbost. Jednodušeji řečeno, je to pokrytectví a podvádění.

0 0
možnosti

Lanolin

5. 6. 2011 8:58
pozitivní diskriminace působí kontraproduktivně

Záleží totiž hodně na ochotě menšiny se integrovat a participovat nejen na výhodách "hostitelské" země, ale i na povinostech a dodržování zákonů této země. Podobně nemohou očekávat, že se původní (a dosud) většinové obyvatelstvo bude přizpůsobovat jejich zvykům a zákonům - klasický problém trvání islamistů na svých zákonech v jiné zemi jen proto, že tamní obyvatele oblažují svým pobytem (třeba i jen zákaz i asistenčních psů v lázeňské sezóně islamistů, aneb křesťane máš smůlu, my máme prachy).

0 0
možnosti

Lanolin

5. 6. 2011 9:03
Re: pozitivní diskriminace působí kontraproduktivně

Ještě jsem zapoměl napsat, proč vlastně působí kontraproduktivně.

No proto, že původní obyvatele naštve, že menšina má výhody co oni ne a menšina si zvykne na zvýhodňování a časem je bere jako povinost bílého gádži poskytovat zrovna jim výhody - takže se nenaučí samostatně se prosazovat a něčeho dosáhnout bez zaštítění se svým menšinovým původem.

0 0
možnosti

jozko skocdopole

5. 6. 2011 8:31
Absolutně přesny postřeh !

R^

0 0
možnosti

motylek_02

5. 6. 2011 7:17
tak tak

souhlas. Pekne napsane. Pojmenovavat veci pravymi jmeny tak jak jsou je potreba. Ruzne organizace ci jedinci si mohou rvat jak chteji. Co se tyka tykani a vykani, treba anglictina neco takoveho nerozlisuje. Cestina ano, takze vykam a vykani davam prednost. Jinak ze sve zkusenosti, je mi tykano vetsinou jsem li v dzinach s batuzkem a to casto lidmi duchodoveho veku zpusobem spise neprijemnym. Jsou dve moznosti, ve vykani pokracovat, anebo uvolnene odpovidat stejnym tykacim tonem. V kostymku se mi ale tykani jeste nedostalo. :-)

0 0
možnosti

Krokodyl1

4. 6. 2011 23:08
Zažil jsem i opak

kdy zákazník ve večerce vyká a vietnamec tyká. Asi už jsou někteří vietnamci z toho tak zblblí, že to nerozlišujou ;-D

0 0
možnosti

..motýl bombardér

4. 6. 2011 23:05

když nafere prodavač kdekoliv, podruhý už k němu nejdu.

0 0
možnosti

..motýl bombardér

4. 6. 2011 23:35
Re: mě

jo sorry, už jsem z tý nenávisti vůči menšinám zde natolik zmaten, že jsem nečetl pozorně a měl za to, že někdo z nějaké menšiny potykal vám, a proto cítíte hořkost. takže to bylo v podstatě naopak, ale vy pokračujete dál, cítíte se stydlivě, ale přesto by se někdo měl, dle vás, přizpůsobovat jelimanům, kteří někomu tykají, protože vidí, že onen není ´zdejší´. o čem jiném tedy xenofobie je? :-)

0 0
možnosti

JeDicz

4. 6. 2011 23:02
*

Já si myslím, že budiž každého věc v jaké situaci se bude komu vykat nebo tykat. Hlupáka ze sebe dělá jen ten co místo vykání potyká, druhé straně to může být většinou fuk. Leda, že je moc vztahovačná a domýšlivá aby ji urážela i tahle bezvýznamná hloupost. Pokud 19letý smrad tyká 60letému chlapovi, ten se může cítit decentně uražen, ale v 60ti letech bude mít už zřejmě dost rozumu na to, aby si kvůli tomu zbytečně  nezvyšoval tlak. Pokud budeme vykání brát apriori jako pomůcku pro vyjádření úcty druhému člověku, tak asi těžko můžete vyžadovat po někom jiném aby vyjadřoval úctu někomu ke komu ji nemá, vyjadřovat nehodlá a nechce. Pak to tedy už není vyjádření úcty, ale pokrytecké vyjádřování v rámci společenské normy chování. A tahat do toho záležitosti etnického původu... to podle mě nemá hlavu ani patu. Ten článek je pro mě defakto tak trochu jako "pejsek s kočičkou vařili dort". Několik myšlenek se prolíná do jednoho monotóního toku aby  nakonci místo perly zbyl buřtguláš.

0 0
možnosti

Aretta

4. 6. 2011 22:05
...

Kultivované, věcné, moudré!

(aspoň doufám, že jsem něco nepřehlédla;-)...vzhledem k diskusi jsem si text přečetla snad třikrát, protože jsem furt hledala to skryté zlo, které tam má být)

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)