Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Buckingham

4. 6. 2011 21:40
Čtení

Když si tak čtu tuhle diskusi, tak mi konečně svítá, jak vysoké procento lidí má potíže s pochopením psaného textu. Je to smutný... Proč si to proboha nepřečtete někteří dvakrát, když vám nedochází, o čem ten článek je? :-/

0 0
možnosti
JM

Buckingham

4. 6. 2011 21:42
Re: Čtení

Takže dám zřejmě karmu - za to, že mi autorka potvrdila, resp. umožnila ověřit si, jak zle na tom mnozí mezi námi jsou s chápáním... :-(

0 0
možnosti
V

vzdyt_to_rikam

4. 6. 2011 21:36
autorce

..tady vidíte, že psát články je jako házet perly sviním - lidi neumí číst a ještě vám vynadají:) To je bohužel výsada Čechů - hlavně každému nadávat, aniž bych si přečetl článek nebo se snad, nedej bože, nad ním zamyslel, o čem je:) Většina zdejších diskutujících by neprošla maturitou, protože nechápe psaný text:)

0 0
možnosti
V

vzdyt_to_rikam

4. 6. 2011 21:30
taky nechápu

Taky jsem si toho všimla a už jsem i pohádala s pánem u nás ve večerce. Mají ji Kambodžani. Jsou tam od nevidím do nevidím, makají, slušní, příjemní, ráda tam chodím. A kdejaký pobuda té paní za pokladnou tyká. Musím říct, že by to mě osobně v životě nenapadlo - cizince tykat. Tak jsem se obula do toho jednoho pána, proč té paní tyká, jestli je to jeho kámoška - ona mu vykala, samozřejmě. Pán ofrkl a řekl Tssss, je žlutá....jako co na to říct...to fakt slušného člověka napadnout nemůže, jenom burana. Tak jsem se aspoň paní omluvila za toho dementa.

0 0
možnosti
KL

Tipeq

4. 6. 2011 19:27
Soužití různých kultur, náboženství, ras a etnik

bylo, je a bude problematické vždycky. Ostatně je v lidské přirozenosti. Příchozí menšině můžeme naše zákony leda tak vnutit nebo začít respektovat jejich způsoby života, což vlastně činíme. Žádná rychlá střední cesta není.

0 0
možnosti
E

ESKADOMI

4. 6. 2011 19:35
Re: Soužití různých kultur, náboženství, ras a etnik

..jakepak vnutit . Je samozrejme, ze jako host nemohu hostiteli demolovat jeho dum,  nebo radit jako divoka. NIKDE !  A to plati i pro hosty kteri prichazeji do nasi zeme! Zatim to vypada u nas takto = za dobrotu na zebrotu!  Jak jeste dlouho?

Myslim, ze hostitel ma pravo rict  DOST. !!!!

0 0
možnosti
E

ESKADOMI

4. 6. 2011 19:19
Aktuelni Thema

je na case, aby si mensiny, ktere prichazeji s prozbou o pomoc uvedomily, ze jsou vlastne hoste!

Zkuste vy jako host v Orientu si podminovat a vyzadovat (naroky) , ze vam nalezi....... . Nebudete se stacit divit jak rychle s vami zatoci. A bud svaty rad, kdyz neni bit. Hned od zacatku se musi stanovit hranice! A to nema s rasismem co delat. To jsou zasady hostitele. Tito zadajici se musi znova ucit, jako male deti! Pravidla zdejsi spolecnosti. Nevim, co na tom ma byt rasistickeho.  Vzdyt prave oni vyzaduji pravidla spoluziti. My jsme zde ale doma a oni hoste, kterym jsme MY pomohli.V:-)

0 0
možnosti
V

vzdyt_to_rikam

4. 6. 2011 21:32
Re: Aktuelni Thema

Jak jste prosím vás vy osobně pomohl nějakému cizinci, který sem přišel např. pracovat, platit daně a dodržovat zákony??? To jako budeme dávat najevo, že my jsme ti lepší tím, že budeme jiným tykat???? Se opláchněte a nemíchejte hrušky s jabkama.

0 0
možnosti
EV

Sněhová vločka

4. 6. 2011 19:05
Asi jsem nepochopila diskuzi...

Mně připadá článek výborný a chytrý.

Ano, nesnáším ponižování kohokoli, tedy i Vietnamců a jiných menšin. Voetnamců si vážím pro neuvěřitelnou houževnatost, nenápadnost a pracovitost.

Ano, a také nesnáším "pozitivní diskriminaci".

0 0
možnosti
EV

Sněhová vločka

4. 6. 2011 19:05
Re: Asi jsem nepochopila diskuzi...

-Vietnamců-

0 0
možnosti
H

Hufner

4. 6. 2011 18:54
Rasistka a xenofobka

Nebývale rasistický, xenofobní a hloupý článek. Autorku této sprostoty bych provedl Chánovem a zeptal bych se jí, kdo zdemoloval tamní sídliště - Vietnamci? Poláci? Slováci? Němci? Maďaři?Američané?;-D;-D;-D

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

4. 6. 2011 19:04
Re: Rasistka a xenofobka

ja bych si, jestli mohu, vzal napovedu 50 na 50...

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

4. 6. 2011 18:49
Autorko, co máš proti Vietnamcům?

Nakupuješ u nich oblečení, netvař se že ne. Rovněž do jejich večerky s potravinami také chodíš a jsi ráda, že vůbec můžeš někde nakoupit,tedy pokud právě nebydlíš u supermarketu. Takže pokud ti to jejich oslovení vadí, vzpomeň si na dobu nedávnou, kdy jsi si tykat musela. Proč ti tykám? Protože mi vadí tvůj rasistický postoj právě k té menšině, která nekrade, ani představ si nežije na podpoře a stará se o sebe a své příbuzné.Vidíš je vysedávat v centru města na lavičkách, bojíš se je navečer potkávat, nebo jsi je někdy viděla žebrat, obtěžovat? Rv

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JK

jaroslav_1

4. 6. 2011 19:17
Re: Autorko, co máš proti Vietnamcům?

Jen pro zajímavost, co jste měl na základní škole ze čtení? A kde jste si v článku přečetl něco, co vás přimělo napsat ten podivný vzkaz?

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

4. 6. 2011 18:48
Mozna ma nekdo jinou zkusenost...

...ale z vlastni zkusenosti vim,ze nejcasteji tykaji Romove muzi. Zajimave je, ze Romky tohle nedelaji nebo teda aspon podstatne mene...

0 0
možnosti
RP

robert.poch

4. 6. 2011 16:26
Rasisitický a xenofobní článek

který si právem zaslouží být na titulce-blahopřeji

0 0
možnosti
P

Pepito-To

4. 6. 2011 16:30
Re: Rasisitický a xenofobní článek

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)