Zmizela a já ji marně hledám

Už od rána cítím, že tu něco není, jak má být. Necítím se ve své kůži a zatím nevím, čím to je. Marně hledám zdroj svého neklidu. Někdo nebo něco mi určitě chybí, i když zatím ani nevím, kdo nebo co to je. Teď už to však začínám tušit. Zmizela.

Zmizela, a já jen doufám, že to neskončí tragicky. Ještě včera tu byla, dotýkal jsem se jí, a ani mi nedocházelo, že jsem na ní tak závislý. Ale teď, když tu není, je rázem všechno jinak. Marně hledám, kde by se mohla skrývat. Doufám, že si jen tak hraje a že se zase brzy objeví. Určitě se bude tvářit, jako by se nic nestalo. A já se s tím smířím a ani jí nebudu nic vyčítat, i když budu vědět, jak moc mi chyběla.

 Znovu a znovu usilovně zkoumám místa, kde by se snad mohla skrývat, jen tak, aby sledovala můj neklid a cítila satisfakci, když já sám jsem jí nikdy nedával moc najevo, čím vším mi je.

 Jsem nažhavený jako wolframové vlákno žárovky. Už xkrát jsem se zahleděl na místa, kde jsem ji nacházel dříve, ale marně. Není tam, kde bych ji čekal, ale nevidím ji ani nikde jinde.

 Možná jí vadilo, že si jí moc nevšímám, když tu byla. Nejsem snad žádný Quasimodo, abych se jí hnusil. Není tu a já konečně začínám oceňovat její důležitost a význam. Ale nemohu jí to ani říci, když ji tu nemám. Asi jsem se k ní měl chovat jinak. Měl jsem jí dát najevo, čím vším mi je, už dříve. Teď zmizela a já si můžu jen vyčítat, že jsem to neudělal a možná už nikdy nedostanu šanci změnit to.

 Teď však vidím, že i bez ní to není tak beznadějné, jak jsem se obával na začátku. Už delší dobu zjišťuji, že se vlastně zas tak moc neděje. Zvládám všechno, co je třeba, i bez ní. Možná hůř, ale nikdo není dokonalý. Asi jsem si dokázal docela rychle zvyknout. Nicméně stejně bych ji rád našel. Dá se to sice bez ní vydržet, ale není to snadné.

  Laskavá čtenářko či čtenáři, kteří jste dočetli až sem, jistě už víte, kdo nebo co mi tak moc chybí. Možná to víte už od začátku. Indicií je v tomto krátkém textu dostatek, takže věřím, že mi dáte vědět v diskusi. Sám odcházím hledat taky, v naději, že tato ztráta není trvalá.

  Douška: Tato úloha má dvě řešení. Jsem zvědavý, které z nich to u vás vyhraje.

Autor: Emrich Sonnek | pátek 4.4.2014 16:16 | karma článku: 5,60 | přečteno: 343x
  • Další články autora

Emrich Sonnek

Jak jsem zaplatil školné

22.2.2024 v 16:44 | Karma: 17,18

Emrich Sonnek

Kdo ještě důvěřuje vládě?

12.12.2023 v 17:42 | Karma: 37,07

Emrich Sonnek

Stiskni, nebo to riskni

26.10.2023 v 14:42 | Karma: 14,79

Emrich Sonnek

Cena soukromí

15.9.2023 v 14:04 | Karma: 20,15