Tyjo, to je kýčovina...!

Je libo růžové kukačky nebo raději sladkého porcelánového srnečka? A co takhle polštář s Elvisem jako živým nebo cibulákový skateboard? Miluju kýče – mám celou fotosbírku takových úchyláren!

Kýč je báječná věc, každé dítě vám to potvrdí! No jen si vzpomeňme - jako dítěti se mi líbilo [nehodící se škrtněte]:

Kompletní sortiment od kolotočářů - drhané sovy ze sisálu - gumový Mickey Mouse – těžítka – samorosty - sádroví trpaslíci - báječně klouzavé chemlonové trepky - umělohmotné růže - samolepky všeho druhu - mončičák - skleněná prasátka - Kotvald a Hložek - voňavá čínská guma - plastová panenka v lidovém kroji - "parfém" Živé květy s kytičkou uvnitř - třepací sněhové koule - céčka... atd. atd., čím blbější, tím lepší!

Nevěřím na slovo KÝČ v urážlivém slova smyslu. Myslím, že jestli se někomu něco líbí, má to právo na existenci a ať si to uživatel užije, i kdyby to mělo být ...ehm... porcelánové hovénko, žáno! Kýče byly, jsou a budou. Někdy z něčeho uděláme kýč tím, že to postavíme na blbý místo, jindy nás zas úchylnost kýče vůbec netrkne, protože je geniálně umístěný.

Stejně, co si budem povídat! Existuje jeden kýč, který i v dospělosti milujeme všichni. Víte? No jasně, vánoční ozdoby! Ano, ano, já vím, ty současné máte krásně sladěné a vkusné, ale když náhodou narazíte na

krabici s těmi starými strakatými z vašeho dětství, je vám znovu pět a pusu máte od ucha k uchu, žejo? Znám jedno království, kde si tohle všichni přiznali a pěstují to jako národní sport: USA! Znáte americké vánoční výzdoby? Ty soby před barákem a Santu za komínem, vše blikající jako diskotéka? Miluju to! Krása? Kýč? To máte fuk, je to takový minivýlet do dětství!

Svůj byt mám vybavený vkusně. Přísný zákaz vjezdu sisálu, chemlonu i porcelánovým psíkům. Vietnamský ručník se západem slunce a delfíny mi nesmí přes práh a plastové imitace

háčkovaných deček zrovna tak. Ale na obrázcích! Tam si kýče užívám! Jestli jste na tom podobně a býváte na facebooku, doporučuju slovenské stránky Virtuálne múzeum gýča. Čekají vás hodiny a hodiny báječně nevkusné zábavy!

A teď mě omluvte, čekají mě nákupy. Musím se stavit pro ty červeno-černé plyšové tygří autopotahy, než mi je někdo vykoupí!!

Autor: Tina Solanová | čtvrtek 23.6.2011 9:01 | karma článku: 22,86 | přečteno: 2409x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,58

Tina Solanová

Varák a azbuka

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,67

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,84

Tina Solanová

Vot těchnika!

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,25