Televizní oslíci a jejich oblíbený můstek

Je zle, moderátoři politických debat se nám ošklivě nakazili od politiků! Zřejmě už i oni ve volném čase sedí nad slovníkem a hledají, čím národ omráčit a jak se vyjadřovat, aby jim nikdo nerozuměl.

Jo voni už maj i svůj pomník... tak to neřikám nic :)))

Mluvit nesrozumitelně se dá dvěma způsoby: Buď plácat hodně cizích slov, nebo ohnout nějaké slovní spojení pořádně přes koleno.

Jako Oslí můstek. Poslední dobou nám nějak přišel do módy napříč všemi televizními kanáliemi!

„A nyní se pomocí jakéhosi oslího můstku dovolím přenést na další problém…“, praví moderátor. Zatracená bujná fantazie - vždycky si ho představím doslova! Vidím řadu oslíků, jak stojí vedle sebe v řece od břehu ke břehu a po jejich zádech se pachtí na druhou stranu moderátor v kravatě. Vypadá u toho směšně a neohrabaně. A stejně vypadá často při použití téhle fráze v politické debatě. (Ale je to víc kůl, než prostě říct „A nyní mi dovolte změnit téma“)

Ano, oslí můstek znamená plynule nějakou souvislostí přejít z jednoho tématu na druhé, a funguje tam, kde souvislost je. Bacha na to, pánové! Po oslím můstku nelze přejít například od bodového systému k adopci homosexuálními páry, pokud do toho nezamotáte teplé příslušníky v řadách dopravní policie. A to bych teda chtěla vidět! :D

Co naděláme. V telepolitickém světě není žádoucí mluvit, jak nám zobák narostl. Politici nadále budou raději implementovat než zavádět a kooperovat místo spolupracovat, a moderátoři se budou belhat po oslích můstcích o 106 a místo „Přeji pěkný večer“ říkat „Mějte pěkný večer“.

Ale když člověk odkryje ten nános módních frází a poslechne si obsah, vše najednou dává smysl.
Připomíná to rčení naší babičky:
„Pod příliš kořeněnou omáčkou se většinou ukrývá smradlavá ryba!“ ;)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tina Solanová | pátek 21.9.2012 11:00 | karma článku: 26,87 | přečteno: 1656x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,58

Tina Solanová

Varák a azbuka

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,67

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,84

Tina Solanová

Vot těchnika!

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,25