Slavné krásky a jejich slavné hlásky

Už jsem dost stará na to, abych věděla, že VŠECHNO podléhá módě a jakmile je to v kursu, použije se to na reklamu, aby to sypalo peníze. Ale že teda i hlasy... To jsem teda čubrněla!

Ježišmarjá, ono už to má i svý vlastní logo...!

Vlastně mi to mělo dojít dřív, protože je to tu už dááávno. Pamatujete si Kinobox? A pamatujete si starej Kinobox? Původní Kinobox uváděl známý muzikant Roman Holý a zvláštní senior Miloš Kohout. Pak chvíli jen slovem provázel Kinobox Roman Holý a ke konci jej chvíli uváděl někdo, kdo ZNĚL jako Roman Holý. Naivně jsem si tenkrát myslela, že se tvůrci pořadu snaží zachovat přívětivý formát nám, závislým divákům. Omyl! Hlas Romana Holého byl prostě marketingově výhodný. 

Další vlna byla s tím péřovým úkazem, Leošem Marešem. Snad všechny stanice v ČR kromě veřejnoprávního dráťáku a Rádia 1 mluvily hlasem Leoše Mareše. A nemluvily – vesele hlaholily! Hotová epidemie.

No a teď ta krásná víla Linda Rybová namluvila reklamu na nějakej sejra. Hned se s tím roztrhl pytel a každou chvíli mi v televizi lítají na technikoloru motýlci, vodopád zpomaleně vodopadá a do toho ševelí ten křišťálový hlásek á-la-LindaRybová...

A Martha Issová, kterou jsem hlasově měla spojenou s mnoha rolemi, ve kterých zazářila, se mi změnila na medicínku proti kašli. A nejhorší na tom je, že si ani nejsem jistá, jestli je to opravdu ona. Ale má to ZNÍT jako ona.

Nemám problém se známými osobnostmi v reklamě. Ve vlastním zájmu by se ale měli v reklamě objevit celí - jejich obličeje totiž nikdo nezfalšuje, takže jsou podepsáni jen pod tím, pod čím chtějí. Kdežto hlas, ten napodobit lze. Mám moc ráda Marthu Issovou i Lindu Rybovou, proto prosím je i další osobnosti:

Milé naše krásky, chraňte si svoje osobité hlásky! Nedovolte, aby vás někdo devalvoval napodobováním v reklamě na něco, za co byste se nepostavily - i pouhým hlasem lze ztratit tvář. Nebo se chcete slyšet, jak "Clavin podporuje mužskou sílu"? ;)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tina Solanová | středa 19.12.2012 18:05 | karma článku: 22,10 | přečteno: 1593x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,58

Tina Solanová

Varák a azbuka

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,67

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,84

Tina Solanová

Vot těchnika!

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,25