Oblaky se nasouvají a zprávy o počasí zrychlují!!

Můj momentálně nejoblíbenější zpravodajský pořad v televizi? Počasí na ČT1! Moderátoři brebentí čím dál rychleji, začíná to znít jako španělština a o přeřeknutí není nouze. To jsou fofry!

...a pak že je počasí nuda!

Hoši od reklamních spotů zřejmě drží prst na tlačítku PLAY jak na jaderný spoušti a nemají slitování ani vteřinu. Představuju si dramaturga počasí, jak stojí mimo záběr a snaží se pohnout moderátora k rychlejšímu tempu. Fixuje ho přísným pohledem a ťuká si významně na hodinky. Nebo mu rovnou míří revolverem na hlavu. Slabší povahy Míková a Karas z toho mají zjevně vrásky, jen má favoritka Alenka Zárybnická to v rámci svých možností nese statečně. Go, Alenko, jsi naše tornádo!

K tomu pěknému svižnému tempu na hranici srozumitelnosti dostáváme ještě bonus: Novou meteoro(ne)logickou češtinu. Nejvíc lezu po zdi z výše uvedených oblaků. Za mých mladých let se ve škole učilo OBLAKA. Já vím, já vím, taky dnes píšeme Vánoce a Velikonoce a čeština se nám vyvíjí, ale OBLAKY? Ač nemám básnické střevo a verše mi hlava nebere, vězí ve mně asi poetická duše, která touží po výrazu oblaka. A jestli můžu prosit, tak raději ta, co k nám plynou, ne ta, co se nad nás nasouvají. Ale poezie stranou, meteorologie je přeci věda!

Přitom jde o prd. Milé rosničky, kdyby většina z nás měla toleranci úspěšnosti pracovního výsledku 40% jako vy, hodila by si nohy na stůl a koukala do oblak. Nebo do oblaků, když jinak nedáte. Tak zvolněte tempo a nesnažte se nám toho sdělit co nejvíc - stejně většině toho, co říkáte, moc nerozumíme a těšíme se hlavně na ty obrázky a čísílka na konci. To chce klid, nohy v teple a slunce v duši! ;)

Autor: Tina Solanová | pátek 29.7.2011 9:00 | karma článku: 26,98 | přečteno: 1614x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,65

Tina Solanová

Varák a azbuka

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,75

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,85

Tina Solanová

Vot těchnika!

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,31