O ženském uplatnění na vysokých postech a naší atomové hvězdě

Francouzi mají svou božskou B.B., Američani zase božskou M.M., a my? My máme božskou D.D. – Danu Drábovou. Co se mě týče, je paní Drábová větší hvězda, než MM a BB dohromady!

Znáte takové ty krásné slečny, co vám připadají kouzelné do okamžiku, než otevřou ústa a promluví? Tak Dana Drábová, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, je pravý opak. Tahle nenápadná drobná dáma by asi hollywoodské hvězdy ze sedla nevyhodila, ale jakmile se rozhodne promluvit, okamžitě má pozornost a většinou i sympatie všech v doslechu.

Paní Drábová na mě prostě dělá ohromnej dojem. Zatímco holky v Tahu dámou štěbetají na téma útisku žen v politice a političky tlačí kvo-kvo-kvóty pro zastoupení dámského křídla v byznysu, Dana Drábová nemele a jedná. Nestěžuje si, nevyžaduje extrabuřty, ale vzdělává se, angažuje a prosazuje jako by se nechumelilo, a to v oboru, ve kterém jí jako ženě cestičku rozhodně nikdo neprošlapává.

Paní Drábovou v televizi vždycky ráda vidím. Má úžasný dar mluvit odborně a přitom srozumitelně, na úrovni, ale nikoliv povýšeně, vždycky působí jako vlídná, vyrovnaná osobnost. Na svou odbornost neupozorňuje chytrolínskými kecy, ale správným uchopením odpovědi na otázky, které jsou jí kladeny. Politici by se od ní měli učit!

Dana Drábová byla hostem včerejšího Hydeparku a opět to byla příjemně strávená hodina. Po řadě různých politických breptalů je povzbuzující zas jednou vidět, že i v naší republice existují inteligentní lidé, kteří ví, o čem mluví. Ne náhodou ji včera hodnotilo kladně 92% diváků, což je vzhledem k jejímu kontroverznímu oboru slušnej výsledek!

Dana Drábová je prostě formát. Všem ženám, které se chtějí prosadit, bych doporučila vzít si ji za vzor. Ona je totiž krásnou ukázkou toho, že pokud česká žena touží po kariéře a uznání, nepotřebuje přiblblé berličky kvót. Stačí, když místo genderových skulinek použije vlastní znalosti a píli. Může to dotáhnout tak daleko, jak si přeje, a zachovat si přitom úctu odborníků i laiků ;)

Autor: Tina Solanová | čtvrtek 15.3.2012 9:30 | karma článku: 38,29 | přečteno: 2730x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,58

Tina Solanová

Varák a azbuka

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,67

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,84

Tina Solanová

Vot těchnika!

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,25