No tak ještě že aspoň kouřím, snad můžu bejt v klidu…

Svět se zbláznil. Vědci pořád něco mění a co platilo včera, neplatí dnes. Z novinek o škodlivosti toho a prospěšnosti onoho už má konzument totální guláš. Dávám vitamínům rok... maximálně dva!!

Pijte kávu! Dělejte kraviny rychleji a energičtěji! :DDD

Začalo to před rokem. Dočetla jsem se, že káva je děsně prospěšná pro kardiokondici, takže vědci doporučují 3-5 šálků denně. Tři až pět? Vážení pánové od mikroskopů, to bych se nevyspala, protože jak říká jeden kámoš: Dám si kávovej bonbón a mám párty příštích 24 hodin! Měla bych teda sice srdce jako zvon, ale asi bych z toho vibrovala jak pračka při ždímání. No ale když myslíte... Jedno dvojitý presso, prosím!

Pár měsíců na to vědci pochválili pijáky. Prý totální abstinent je mnohem nemocnější, než člověk, který mírně, ale systematicky pije. Doporučená denní dávka: 1-3 jednotky alkoholu. Denně jedno až tři piva, sklenky vína, panáky slivovičky… Živijó! Ne že bych se alkoholu vyhýbala, ale stačí mi málo a z plnění doporučené denní dávky bych měla permanentní opičku. No ale když jinak nedáte... Prosímvás, hoďte mi sem jednu plzničku!

Tuhle jsem četla článek, že se nakonec ukázalo, že pobyt na poledním slunci je fakt zdravej. Doporučená denní dávka: Nejméně pár minut bez opalovacího krému. Ano. A křísit mě bude kdo? Po těch pěti kafích a třech panácích půjdu po minutě poledního žáru k zemi, jak kdyby mě praštil Rocky! No ale když to říkaj vědci... 12:00, nejvyšší čas jít se vystavit!

K tomu už delší dobu pochybujeme o vajíčkách, solit prej taky není zas až tak dobrej nápad, teď ty nebezpečný okurky a klíčky, pangasius tuhle v nějakém článku způsoboval rakovinu, jogurty jsou podvod, sportovci nám k snídani doporučujou housku s centimetrem Nutely, krávy jsou šílené, drůbež má chřipku… Je mi to fuk, na zelenině ani rybách nelpím a proti bůčku zatím nic nevyhrabali.

Prostě věda se začíná konečně ubírat smysluplným směrem. Moc se těším, až konečně udělají ten převratný objev, že kouření je zdraví prospěšné a já přestanu mít z každý cigaretky takový výčitky svědomí. Hrdě se přejmenuju z Tiny na Nikotinu a budu kouřit pro zdraví o sto šest!

Jsem zvědavá na doporučenou denní dávku! :))

Autor: Tina Solanová | sobota 11.6.2011 9:45 | karma článku: 31,35 | přečteno: 2306x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,65

Tina Solanová

Varák a azbuka

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,75

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,85

Tina Solanová

Vot těchnika!

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,31