„Nežehlete oblečení přímo na těle.“

Pokyny pro spotřebitele jsou někdy fakt jak pro trolly. Většinou se jim chechtáme, ovšem občas na nás taky dojde a pak to stojí za to. Nejčastější poslední slova před katastrofou? "Mám to pod kontrolou!" :))

"A nebo to dejte své matce. Ona ví, co s tím." Tomu říkám výrobce se smyslem pro realitu! :)

Bezpečnostní materiály, který v práci občas překládám, jsou dělaný tak, aby se daly použít všude na světě. Tuhle jsem si zas říkala: Kterej národ na týhle planetě je tak natvrdlej, že potřebuje pokyny typu „Při chůzi nečtěte. Při čtení nechoďte.“ A pak si můj kolega četl sms, šlápl přitom na gumovou hadici, hodil tygra, zvrtnul si kotník a já měla jasno. Nakročeno máme všichni!

Kdyby můj otčím – velký autofanda, zasloužilý řidič a bývalý autoprodejce -  ještě před časem viděl na pumpě varovnou ceduli „Před odjezdem zkontrolujte, že jste vyjmuli tankovací pistoli z nádrže“, ťukal by si na čelo. A jak by se mu tam přitom onehdá bejvala hodila! Auto bylo spraveno během jednoho dne, ale mindrák, který si tím otčím vytvořil, mu vydržel asi měsíc. Neminulo dne, kdy by si nemumlal „na co jsem, krucinál, myslel...“

Taky se mi občas zadaří. Tuhle se ukázalo, jaká je chyba, že na mým zadním okně není polopatický nápis „Při couvání věnuj pozornost VŠEM objektům za sebou!“ Tak strašně jsem se soustředila na to, abych svými pochybnými zpětnými manévry nenabořila někomu auto, až jsem z toho nacouvinkala do lampy. Kde se vzala tu se vzala, mrška jedna!

Kraviny jsme dělali, děláme a dělat budeme - myslet na všechno naráz se prostě nedá. A proto nám nezbývá, než se dobře pojistit, číst pozorně návody s trollími radami a bavit se některými perlami, u nichž se můžeme jen domnívat, co pro rány boží vedlo jejich vzniku - nebudu dělat dohady, nechám pracovat vaši fantazii:

"Pouze na jednu hlavu." koupací čepice v hotelovém řetězci                                                                   "Tento oděv neumožňuje létání." obal dětského kostýmu Supermana                                       "Nepokoušejte se zastavit řetěz rukou." švédská motorová pila                                                                     "Otevřete sáček, jezte ořechy." balení buráků American Airlines                                                                     "Před použitím si přečtěte manuál k použití." sáček na zvracení u korejských aerolinek

Co dodat? "Mám to pod kontrolou...!" :D

Autor: Tina Solanová | středa 12.10.2011 9:13 | karma článku: 28,69 | přečteno: 1654x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,58

Tina Solanová

Varák a azbuka

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,67

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,84

Tina Solanová

Vot těchnika!

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,25