Nejsem single, nejsem couple. Tak co, škatulkáři, kam mě zařadíte?

Pořád tady čtu nějaký kategorizace: Single - matka. Rasista - multikulturalista. Sobec - lidumil. Tady je můj status – tak co, kam byste mě zařadili?

"Už víš, co to bude?" ... "Člověk."

Mám za sebou krásné, spokojené manželství s dobrým koncem. Ano, i to existuje. Děti mi pánbůh nedopřál, z čehož si hlavu nedělám. i když tuším, o co přicházím. Zato jsem profesionální hlídací teta. Umím ohřát mlíčko, vysvětlit, jak přichází děti na svět, i ukonejšit bolavý zoubek. Jsem, nebo nejsem mateřský typ?

Mám chlapa, nežijeme spolu, ale jsme spolu šťastní. Dělíme se o radosti i starosti, pomáháme si, ale neterorizujeme se vlastními představami o chodu domácnosti a financí. Naprosto si důvěřujeme. Vidíme či slyšíme se téměř denně. Jsme šťastní. Jsem, nebo nejsem single?

S cikány nemám dobré zkušenosti a jsem před nimi ve střehu, ale své kolegy z práce z této skupiny beru podle toho, jak je znám: S úctou za jejich pracovní výkon. Každému člověku dávám na startu stejnou šanci. Nenávidím právo Šaríja, ale miluju arabskou hudbu a tanec. Mezi mými kamarády najdete kluky se sklony k Orlíku i holku černou jako telefon nebo šikmoočku jak vyšitou. Jsem, nebo nejsem rasistka?

Vyrůstala jsem jako jedináček. Osud tomu chtěl, že jsem své bratry poznala až v posledních měsících. Není nic, co bych pro ně neudělala a miluju je nadevše. Mám v nich oporu, rádce i skvělé společníky. Jsem sestra, nebo jedináček?

Dělám důležitou práci, ve které je těžké mě nahradit. Ale neberu za to majlant. Dokázala jsem si ujasnit, co je pro mě důležité: Zda peníze a stres, nebo lidi, které každé pondělní ráno ráda vidím, práce, která mě baví, a plat, který mi ke štěstí stačí. Jsem kariéristka, nebo otrok?

A last, but not least: Jsem rozená blondýna, ale nepřipadám si blbá. Za volantem jsem pako, ale mluvím třemi jazyky. Jsem, nebo nejsem „BLONT“?

Jestli něco nemám ráda, jsou to škatulky. Sama bych se zařadila jen do jedné:

JSEM V POHODĚ.

Neškatulkujte a nenechte se zaškatulkovat. Dávejte rovnou šanci. Řiďte se instinktem, buďte v pohodě a ten zbytek, to štěstí, to přijde samo ;)

Autor: Tina Solanová | pátek 7.10.2011 18:39 | karma článku: 29,27 | přečteno: 1749x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,65

Tina Solanová

Varák a azbuka

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,75

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,85

Tina Solanová

Vot těchnika!

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,31