Mazej od toho počítače!

Mám doma gamblera - malýho závisláka na počítačový hře. A ještě k tomu je čtyřnohej a chlupatej, takže ho ani nemůžu vrazit nikam na odvykačku. Ale aspoň, že zatím nehází mý úspory do automatů…

To je totiž tak: Pořídila jsem si tablet a jedna z věcí, které mě zaujaly, byly hry pro kočky. I nainstalovala jsem jednu z nich, založila hráčský profil "Terezie Tygrhartová" a předložila k otestování své kočce Terce.

Tereza monitory moc nevnímá, jen příležitostně mrkne na telku - například ráda kouká na Velkou Pardubickou, neptejte se mě proč. Asi se jí líbí ty divný myši, co hopsají přes překážky. Občas taky loví závěrečné titulky filmů – to si vždycky dělám srandu a vykřikuju: „A Oscara získává… (pac!) George Smith za asistenci hlavnímu kadeřníkovi! A dále… (pac!) Angela Johnes za pomocnou jednotku občerstvení trikové sekce!“ Ale tím to tak hasne a monitor počítače ji netankuje.
Totiž oprava: Netankoval.

Když jsem před Terku položila tablet, na kterém běhala myška, nejdřív ho očuchala. Žádné informace o dotyčné myši se tímto nedobrala, tak na to začala koukat jako na televizi. Už to samo o sobě bylo docela srandovní, protože si mohla hlavu ukroutit. Ale pravá zábavička začala, když Tereza našla odvahu skórovat. Zjistila jsem, že moje kočka je trpělivý hráč, co sází na jistotu: Místo bezhlavého fackování tabletu poctivě číhala a každá její rána byla zásah do černého. Zabít myš! Zničit krtka!

Jenže pak mě humor přešel. Když jsem Terce tablet sebrala, začala se ho dotčeně domáhat zpět. Poprvé v životě si mi sedla na rameno a vlastně na něm teď sedí nepřetržitě a mňouká jak na lesy (poznámka: Koupit si ramenní chránič a ucpávku do ucha). Když usoudí, že okupuju JEJÍ novou hračku moc dlouho, začne se do toho vkládat a přehazovat mi tlapkou menu, odesílat příspěvky a zavírat stránky.

Prostě jsem to pěkně vymňoukla a udělala si z kočky počítačovýho závisláka. Pokud vám tedy někdy moje příspěvky nebudou dávat smysl, víte, kdo to má na svědomí. To se jen kočka snaží dobrat své drogy a metodou pokus-omyl hledá myš v mém tabletu ;)

 

P.S.: Doprovodné video je jen ilustrační. Ono se blbě točí, když se člověk válí smíchy po zemi...

Autor: Tina Solanová | středa 27.2.2013 16:36 | karma článku: 30,78 | přečteno: 2041x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,58

Tina Solanová

Varák a azbuka

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,67

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,84

Tina Solanová

Vot těchnika!

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,25