Hrabky škrabky, a co jááá…

Propadáte depresi z blížící se zimy? Nepropadejte. K tomu, abyste si zimu oblíbili, není žádnej důvod dost uhozenej!

V zimě je sranda - stačí se jít podívat na krasobruslařský tréning labutí ;))

Dřív jsem zimu k smrti nesnášela a nazývala ji Ročním obdobím temna. Byly to pro mě měsíce mokrých studených nohou, mokrých studených rán a vůbec, mokrýho studenýho VŠEHO.

Čím jsem starší, tím víc pozitiv, kupodivu, na zimě nacházím. Mé důvody jsou veskrze lenochodné:

Ráno vstávám za tmy. Zní to protivně, ale já to ráda. Pokud máte psa, který se dožaduje plné misky při prvním slunečním paprsku, děkujete bohu za východ slunce v 6:30, protože vám konečně nikdo vyzývavě nefuní do obličeje už ve čtyři. Prima!

Zimní sporty. Dřív jsem o nich ani neuvažovala. Obávala jsem se, že se po deseti minutách ztrapním zlomeninou nebo totálním fyzickým vyčerpáním. To se změnilo před pár lety, kdy jsem v dočasném pomatení smyslů zakoupila snowboard. Jsem královna dětských sjezdovek, neustále na nějaké ležím. Vstávat nemá cenu, protože sebou okamžitě zase švihnu, ale už jsem dost stará na to, abych soupeřila s předškolní mládeží a navíc, vleže se dá bronz chytat taky. A což teprve u grogu před hospůdkou se všemi těmi panoramaty! Na horách je vlastně krásně…

Vánoce. Jo jo, bývala to fuška. Od té doby, co mi pes a kočka zdevastovali stromeček, jsem však došla k závěru, že vánoce se dají příjemně strávit i pod snítkou jmelí, cukroví mi žerou taky, tak ho kupuju, aby mě to nemrzelo, takže vánoce ať klidně přijdou a pak ať zas klidně odejdou, já už se nevzrušuju a užívám si jen tu idylku.

Hrabání sněhu. Nic moc, ale když už se alibisticky celou zimu vymlouvám na rýmičku, kdykoliv mě někdo vyzve k nějaké nedejbože fyzické aktivitě, aspoň se trochu rozpohybuju při odklízení. Totéž platí pro škrabání auta. Hrabky škrabky je můj sport. Nechechtejte se mi, každej máme svý fyzický limity!

Prostě i zima má něco do sebe, stačí si najít aspoň jeden dobrej důvod. Že je ten váš založený třeba na lenosti? No a co? To chce klid a nohy v teple! A jestli pořád žádný argument nemůžete najít, máte aspoň možnost aktivně zapracovat na své lepší budoucnosti:

„Milý Ježíšku, k letošním vánocům nechci žádné dárky, ale jestli je to v tvých silách, nemohla bych se v příštím životě narodit jako medvěd, aby se na mě vztahoval zimní spánek?“ ;)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tina Solanová | pondělí 15.10.2012 11:11 | karma článku: 28,42 | přečteno: 1885x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,58

Tina Solanová

Varák a azbuka

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,67

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,84

Tina Solanová

Vot těchnika!

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,25