Dobré jitro, milí posluchači, vítám vás u ranní rozcvičky!

Dnes si zacvičíme s Terezou a já jí tímto předávám slovo. Terezo, je to tvoje! "Díky, Leoši. Dobrý den a Sportu zdar! Dnešní cvičení zahájíme vleže:

Tereza

Zaujmeme polohu na břiše na pohodlné čalouněné podložce, ideální je gauč, postel nebo koberec. Zatneme drápy do podložky a protahujeme střídavě pravou a levou zadní co nejvíce dozadu. Á raz! Á dva! Á raz! Á dva! A naposledy... vydržíme... a výdech.

Nyní se přetočíme na záda a pravou a levou přední střídavě sekáme po kolemjdoucích členech domácnosti. A jedem, pěkně švihem! Nebojte se, oni to vydrží! A ještě jednou, ať se pěkně protáhneme!

Nyní se přikrčíme a na povel s nádechem provedeme obloukočku. Teď! A doširoka roztáhnout tlamu a zívnout, ať se nám organismus pěkně prokrví! Naježíme srst... držíme... ještě chvilku...  ... a s výdechem povolíme.

Stoj spatný, přední mírně od sebe. Prohneme záda, hrudník na zem a zadek co nejvíc nahoru! A vydržíme, pomůžeme si přivřením očí, a zamáváme oháňkou! Výýýýdech.

Zůstaneme v kočičím hřbetu a střídavě škrabeme pravou a levou. Nebojte se pořádně zapojit drápy, nešiďte to a nenechte se odradit rozhořčenými výkřiky majitele pohovky! A pěkně svižně drapeme! Pravá, levá, pravá, levá! Rychleji, aspoň dvacetkrát to dneska zvládneme!

Dnešním posledním cvikem bude skok přes psa plavmo. Přichystáme se do startovní polohy, vyměříme dráhu, zavrtíme zadečkem, rozběhneme se a přeskočíme psa s lehkým dupnutím na jeho záda! Výborně! S důrazem na odraz! A ještě jednou! A ještě! A dál už ne, protože nám cvičební nářadí znechuceně odešlo.

Na závěr si najdeme slunné místo a po dobu dvou hodin se věnujeme relaxaci. Přeji příjemný den a buďte fit!"

Tak to byla Tereza se svou rozcvičkou a nyní je čas na písničku!

***

(po vypnutí mikrofonu)

"Dobrý, Terezo! A víš, že jsi docela kočka? Nezacvičíme si někdy jen tak spolu ve dvou?"

"Zapomeň, Mareši! A na naše společný vysílání prosimtě nenos tehnle kožich - levej rukáv nápadně připomíná naší babičku!"

Autor: Tina Solanová | pátek 25.5.2012 7:00 | karma článku: 26,10 | přečteno: 1356x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,65

Tina Solanová

Varák a azbuka

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,75

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,85

Tina Solanová

Vot těchnika!

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,31