Co by za tu publicitu Jára dal...

Náš slavný průkopník slepých uliček Jára Cimrman má ve své činnosti mnoho následovníků. Těch, co to mysleli dobře, jsou plný pangejty, říkával kamarád Tonda. Já bych spíš řekla, že jsou jich plný noviny! 

Jasný důkaz živoucího Cimrmanova odkazu: Miloň Čepelka uvádí do provozu nový BabyBox v originálním kostýmu mamky z Cimrmanovy hry Akt. (NE, TO NENÍ VTIP!)

Třeba takový Roman Tykadlo Smetana: Chtěl nás upozornit, že politici jsou brouci. Národ sdělení přijal, brouci zjevně ne, a proto uspořádali hon. Na konci toho honu měl pan Smetana 100 hodin prospěšně pracovat, ale on bojoval jako lstivý lev a nejenže dosáhl krásného úspěchu změny trestu ze 100 hodin zametání na 100 dní za mřížemi, ale ještě předtím, než trest nastoupil, proběhl se v den voleb po jednom z hlavních vládních stanů, pohovořil před kamerou se samotným Broukem Pytlíkem a cestou do basy sdělil národu, že tam vůbec nepatří. Média nabízí jeho názory, pan Tykadlo je slavný a Cimrman se v nebi směje. 

Ale nejen v našich luzích a hájích se najdou následovníci Velkého Járy. Ta španělská paní, co vylepšila Ježíše, má jistě Járovu fotku na nočním stolečku. Takovou průkopnici aby pohledal! A dobře to udělala! Ještě nedávno jsme o tomto Ježíšově portrétu neměli ani tušení, ale paní se postarala, aby se o něm dozvěděl celý svět. Také mnohonásobně zvedla hodnotu díla, která původně spočívala spíše v sentimentu místních věřících, ale kdybychom dnes obraz „Ježíš King Kongem“ dražili, mohla by si italská farnost pořídit za výtěžek novou střechu, ne-li celý fungl nový svatostánek. Ale proč by to dělali, když mají ve svém středu tak nadanou restaurátorku, že? Myslím, že tu paní navzdory pokročilému věku čeká život celebrity. V talk show už byla?

Jára Cimrman měl smůlu, že žil v době, kdy média průkopníky slepých uliček v podstatě ignorovala. Kdyby žil v 21.století, byl by určitě celosvětovou celebritou, soudě aspoň dle toho, že čím větší hovadinu dnes vymyslíte, tím víc místa na titulce vám média věnují. Díky tomu jeho jméno zapadlo dokonce tak, že nám jej neuznali ani jako Největšího Čecha, což považuji za naprosto skandální!

Svět prostě nechápe význam tohoto velikána, ačkoliv v jeho stopách a v duchu sloganu "Tudy ne, přátelé" kráčíme statečně dál nejen my, ale i španělské důchodkyně, polští potravináři, poslanci Evropského parlamentu nebo čínští výrobci automobilů. S tím by se mělo něco dělat. Měli bychom se k odkazu Járy hrdě přihlásit a vzdát mu poctu tak, aby to celý svět konečně pochopil.

Tož na kolik tak může vyjít přejmenování Ruzyně na Letishte Yáry Cimrmana? ;))

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tina Solanová | středa 17.10.2012 11:01 | karma článku: 29,19 | přečteno: 1819x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,58

Tina Solanová

Varák a azbuka

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,67

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,84

Tina Solanová

Vot těchnika!

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,25