Amnestie pohledem naší UFO-TV

Česká televize, konkrétné zpravodajská redakce, by užila poradce pro styk s realitou. Včerejší zprávy opět ukázaly, jak mimo dokáže ČT být.

Národ amnestii nese špatně. Asi málo z nás v ní vidí propuštění trpících na svobodu, spíš si držíme peněženky a myslíme si o spravedlnosti své. Oni i ti výtečníci, co seděli jen za maření úředního výkonu, zaměstnali náš soudní aparát a tím nás stáli nějaký ty kačky. O velkých rybách, které touhle amnestiční sítí proplují, radši nemluvě.

Česká televize nás poinformovala po svém. Ukázala nám rozradostněné propuštěné vězně, jak v tlupě vyskotačí z brány a už po deseti metrech na svobodě dělají brajgl na celou ulici. Jak „ubozí“ příbuzní čekají před věznicí, more, a keď ne dnéska, aj nocovat tu budeme a na Laca si počkáme! Jak se naši vězni vztekají, že propuštění justičnímu aparátu trvá moc dlouho. (Jako pardon?) Jak nám propuštěný vězeň hezky na kameru říká, že žádný napravený pocit nemá, načež s pobaveným výrazem odchází v dál…

Od veřejnoprávní televize bych čekala jiné informace: Kolik to bude stát a kolik se ušetří. Jaké trestné činy nebo kauzy konkrétně budou odpuštěny. Vyjádření státní zástupkyně, odborný názor politologa či právníka a pryč od toho. Pokud o tom nemá redakce žádné další smysluplné informace, ve světě se toho stalo včera dost na to, aby tím Události zaplnila.

Ale ne. My místo toho opakovaně koukáme na rozhovor s propuštěným vězněm, jako by jeho názor někoho zajímal. Zajímá asi jen redaktory ČT, kteří jsou ochotni dát prostor každé nule – tak jako jsme onehdá byli obšťastněni tím, co se honí hlavou bláznovi s dětskou pistolkou Vondroušovi. Místo zpráv dostáváme lacinou sentimentální reality show o obyčejných lidičkách.

ČT by asi opravdu potřebovala poradce pro styk s realitou, který by jí vysvětlil, že většina lidí v téhle zemi s jejím zpravodajstvím spokojená není, že když už si ji ze zákona povinně platíme, očekáváme určitou kvalitu a že pokud budeme chtít styl pavlačové drbny hrající na citečky, zapneme si komerční stanici.

Takže jestli do toho mám za svý prachy co kecat, prosila bych příště víc informací a méně Aha!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tina Solanová | čtvrtek 3.1.2013 10:00 | karma článku: 41,33 | přečteno: 2755x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,58

Tina Solanová

Varák a azbuka

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,67

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,84

Tina Solanová

Vot těchnika!

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,25