Paní advokátko, tohle není vyhrožování?

Ještě nikdy jsem nenapsal na blog dva články za jeden den. Ale to co čtu nyní od paní Samkové na titulní straně idnes.cz, mne k napsání druhého článku vyloženě nutí. Protože taková snůška nesmyslů se jen tak nevidí.

Jakých 20 let neřešení cikánské otázky? Brání někdo cikánům, aby posílali děti do školy nebo chodili do práce? Dovolím si odpovědět sám. Nebrání jim v tom nikdo! Co cikáni čekají? Že budou přemlouváni, aby byli tak hodní a svoje děti laskavě posílali do školy, aby chodili do práce atd.? No to spláčou nad výdělkem. Jsou výjimky - a těm čest - kteří jsou vzdělaní a kteří pracují a paní advokátka je toho sama důkazem.

Ale většina cikánů bohužel dělá bordel, fláká se a chová se hnusně k ostatním. Tak se pak nemohou divit, že na ně většinová společnost hledí s opovržením. Což je rozdíl oproti těm, kteří se živí poctivě a zdaleka takové problémy s ostatními lidmi nemají.

A že může přijít něco horšího než mačetový útok na severu Čech nebo nynější útok na jižní Moravě? Co si o sobě ti cikáni myslí? Že si násilím můžou vymoci nějaké výhody. To snad ne, kde bychom to pak už do prčic žili? Co by asi tak nastalo, kdyby teď většinová společnost vyslala vzkaz v podobě "odveta bude ještě horší, proto se cikáni zabedněte v barácích, které jste zničili, ve kterých je bordel a ze kterých jde smrad". Nemám rád násilí, ale myslím, že Česká republika jako stát už musí dokázat, že si nenechá vyhrožovat a že na základě rasy a jiných atributů nebude mít nikdo ani potíže ani žádné výhody před zákonem. Nejsem rasista, ale cikáni a představitelé cikánských organizací by si měli zamést před vlastním prahem. Protože pomoc od státu mají v míře vrchovaté a taky musí hodně vykonat sami a to mi z jejich strany jaksi chybí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Šnobr | úterý 17.4.2012 16:59 | karma článku: 40,66 | přečteno: 6704x
  • Další články autora

Marek Šnobr

Sever a Jih

16.8.2017 v 23:10 | Karma: 28,17

Marek Šnobr

Zpráva o stavu Unie

7.1.2017 v 0:06 | Karma: 19,10

Marek Šnobr

Rozdělená společnost (nejen v ČR)

9.11.2016 v 11:03 | Karma: 17,39

Marek Šnobr

Zbytečné kraje

8.10.2016 v 23:25 | Karma: 24,22