Olympijský park na Lipně ... velký provar

Jsem Jihočech, docela často na Lipno jezdím, přímo do obce Lipno nad Vltavou. Ta je teď sídlem lipenského olympijského parku.

Když jsem naposledy tuto sobotu na Lipně byl, tak jsem centrum olympijského parku navštívil. Můj dojem z toho byl a je, že jde o pouť. Místo kolotočů, houpaček, střelnic a autodromů jsou plážová hřiště pro nejrůznější sporty.

jedno ze hřišť v olympijském parku

Nesmí se zapomenout také na studia České televize a Českého rozhlasu.

část olympijského parku na Lipně

Prostředí jako takové je velmi příjemné.

vstup do olympijského parku na Lipně

Nicméně mne tato návštěva utvrdila v názoru, že jde o naprosto zbytečnou a neskutečně drahou akci, která českému sportu dlouhodobě nepřinese téměř nic. Náklady celého podniku mají činit něco kolem 65 milionů Kč, podle informací Českého olympijského výboru mají zhruba 3 miliony Kč zůstat pro sportovní kluby v okolí lipenské přehrady ve formě nejrůznějšího vybavení nebo ve formě rekonstrukcí hřišť. To je fajn a tak mají prostředky vynaložené na sport končit. Ale zbývá 62 milionů Kč, které byly/jsou/budou vynaloženy na co? Na to, že se před stavbou tohoto parku zplundroval na místě malý lesík? Na to, že se na sjezdovce otevřela velká skluzavka? Na to že prý má po ukončení této hurá akce na místě vyrůst nové centrum obce Lipno nad Vltavou?

Nevím, já jsem nad jucháním okolo této akce, kterou předvádí veřejnoprávní média, stále více skeptický. Opravdu se dle mého názoru jedná o 16-ti denní hurá akci, která bude mít velmi malý význam pro dlouhodobý vývoj českého sportu, o který by mělo jít organizacím typu Českého olympijského výrobu především. Ale možná jsem naivní ... .

Jestli ono by nebylo lepší se na podobné akce vykašlat a dát celých 65 milionů Kč na sportování především malých dětí. Aby se mohla nakoupit potřebná kvalitní výstroj, zaplatit trenéři, zaplatit pronájem sportovišť. No jo ... ale to by nebylo tak krásně vidět, že? U toho by nedělaly stafáž ani rozhlas a ani televize, že pánové Kejvale a Tesaři?

Český olympijský výbor se pro tyto hry obrací k jedné z našich celosvětově uznávaných sportovních legend, k panu Emilu Zátopkovi. Byl bych velmi zvědav, co by na obrovské plýtvání penězi pan Zátopek řekl, kdyby ještě žil. Snad by vedení ČOV poslal tam, kam by si za tohle zasloužilo.

Autor: Marek Šnobr | pondělí 8.8.2016 11:43 | karma článku: 42,24 | přečteno: 8733x
  • Další články autora

Marek Šnobr

Sever a Jih

16.8.2017 v 23:10 | Karma: 28,17

Marek Šnobr

Zpráva o stavu Unie

7.1.2017 v 0:06 | Karma: 19,10

Marek Šnobr

Rozdělená společnost (nejen v ČR)

9.11.2016 v 11:03 | Karma: 17,39

Marek Šnobr

Zbytečné kraje

8.10.2016 v 23:25 | Karma: 24,22