Je ODS ještě pravicovou stranou

V jednom ze svých předešlých literárních výtvorů na tomto blogu jsem se vyznal z toho, že jsem po dosažení plnoletosti vždy volil ODS a že jinou stranu volit nebudu. Ohledně jiných stran to platí stále, ohledně mé ochoty volit ODS "zas a znova" si přestávám být jistý čím dál tím více. Vede mě k tomu rozpor mezi řečmi a činy především vedoucích představitelů ODS, tedy hlavně ministrů za ODS. Ne že by ten rozpor dříve neexistoval, jen mám pocit, že teď už to jde do velkých extrémů, které pak se všudypřítomným blábolením o boji proti korupci vede k otrávenosti a naštvanosti z politiky nejen u mne, ale zřejmě i u mnoha dalších lidí.

To byly krásné povídačky o nezvyšování daní a ejhle, najednou mají více vydělávající platit jakýsi solidární příspěvek z částky přesahující stotisícový výdělek. Je mi velmi proti srsti trestat někoho speciální daní (protože nejde o nic jiného než o novou formu daně) jenom kvůli velmi nadprůměrné výši výdělku. A silně ve mě hlodá pochybnost, zda tento příspěvek bohatých chudým skutečně dojde ve finále tam, kde to je třeba. Ale co, tahle pochyba ve mě hlodá při tématu daní a jejich výše tak nějak obecně.

Dnes je pro změnu na ihned.cz článek o nápadu pana ministra průmyslu, Martina Kuby, na zavedení ropné daně. Argumentuje se tam navýšením státních rezerv pohonných hmot z 90 na 120 dní. Nerozporuji smysl existence těchto rezerv, ale nebyl pro případ ohrožení zastavení dodávek z Ruska budován ropovod i ze západu ... nemělo to přesně tento důvod? Pokud se mýlím, rád se nechám poučit. Je faktem, že v článku není přesně uvedeno, jak by po zavedení nové daně stoupla cena za litr, faktem ale zůstává, že bychom další zdražení už i tak dost drahých PHM velmi pocítili.

ODS jsem nevolil, abych platil vyšší nebo úplně nově zavedené daně. ODS jsem nevolil, aby těmito šílenými nápady dusila české firmy a ekonomiku jako celek. Prožíváme krizové období a já stále pevně věřím, že lékem není zvýšení daní. Naopak lékem je snížení daňové zátěže, snížení administrativy. Tedy co "nejmenší" stát.

Tak si pánové z vrcholků ODS sáhněte do svědomí, vytáhněte hlavy ze svých zadků a začněte dělat věci prospěšné pro český národ, které jste slibovali. Ať se za Vás běžní členové strany nemusí stydět a nemusí ODS opouštět. A pro nás ostatní, aby se ODS stala opět volitelnou stranou.

Autor: Marek Šnobr | úterý 17.4.2012 12:59 | karma článku: 22,32 | přečteno: 1127x
  • Další články autora

Marek Šnobr

Sever a Jih

16.8.2017 v 23:10 | Karma: 28,17

Marek Šnobr

Zpráva o stavu Unie

7.1.2017 v 0:06 | Karma: 19,10

Marek Šnobr

Rozdělená společnost (nejen v ČR)

9.11.2016 v 11:03 | Karma: 17,39

Marek Šnobr

Zbytečné kraje

8.10.2016 v 23:25 | Karma: 24,22