Dobrý den, pane premiére,

E-mail tohoto znění (viz odstavce níže) jsem odeslal panu Petru Nečasovi na jeho stranický i vládní e-mail (každý si je může na internetu nalézt). Pochybuji, že si jej přečte, ale po posledních událostech mi to nedalo. Jsem přeci jen člověkem, kterému není lhostejné dění v naší vlasti.

Dobrý den, pane premiére,

 

     dovolte, abych se Vám v krátkosti představil. Jmenuji se Marek Šnobr, je mi 32 let, narodil jsem se a žiji ve Strakonicích, živím se jako finanční poradce. Tolik o mně alespoň v krátkosti, abyste věděl, kdo přesně Vám píše. Nechci se totiž zařadit mezi mnoho anonymních vzkazů nevalné ideové a často i pravopisné úrovně, které jistě dostáváte.  

 

     Pane premiére, od dovršení plnoletosti jsem vždy při volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky vždy volil Občanskou demokratickou stranu. Z počátku jsem tak činil proto, že jsem ODS považoval za stranu, která hájí konzervativní pravicové hodnoty, za které já osobně považuji osobní svobodu, volný trh s minimální zásahy státu, rovné příležitosti pro každého. Postupem času jsem bohužel musel korigovat svoje přesvědčení, že ODS je pevnou zastánkyní těchto hodnot a zejména v posledních volbách do Poslanecké sněmovny jsem ODS volil již jen jako menší zlo, abych svým nepatrným dílem přispěl k tomu, aby se vlády neujala ČSSD.

 

     Chci Vám říct, pane premiére, že jsem skálopevně přesvědčen, že posledními kroky, které činíte Vy osobně i Občanská demokratická strana, plivete do obličeje všem voličům ODS, všem občanům České republiky, kterým není lhostejný osud naší vlasti. Co mě k tomuto možná příkrému názoru vedlo? Dlouhodobě stoupající averze vůči zejména vrcholným politikům ODS (i jiných stran) a některé události za poslední dobu, které se pokusím vyjmenovat v bodech:

-          netlačení Pavla Béma k rezignaci na post poslance,

-          Váš postoj k nyní rozehrané kauze o nákupech vojenských letadel a prohlášení, že parta policistů nebude rozhodovat o složení vlády,

-          Vaše dnešní odvolání ministra spravedlnosti … a mnoho dalších událostí.

Zvlášť třetím bodem u mne pohár trpělivosti přetekl, a proto Vám nyní píši. Pana ministra spravedlnosti samozřejmě neznám a neznám ani zákulisí vzájemných vztahů apod., ale Vaše vystupování v poslední době považuji za arogantní, nečestné a Vaše argumenty za hloupé a nepravdivé. Připadá mi, jako byste v tomto byl zdatným žákem jiného politického matadora a zřejmě i mistra zákulisních her, pana ministra financí, v jehož vleku se dle mého nacházíte. Je to škoda, protože i já jsem žil ve snu, že Vaše zvolení předsedou ODS je tolik vítanou změnou po předchozím předsedovi, čemuž už teď nevěřím.

 

     Pane premiére, závěrem tohoto e-mailu Vám chci napsat, že v mé osobě ODS ztrácí svého voliče. Možná nad tím mávnete rukou, pokud tedy vůbec tento e-mail budete číst, ale vězte, že ve svém okolí mám mnoho podobně smýšlejících lidí, kteří jsou vrchovatě rozladěni a zklamáni kroky prováděnými ODS.  Věřím, že mně podobných bude v tomto směru co nejvíce, protože snad již jen tak bych mohl uvěřit tomu, že se ODS při pádu „ústy na zem“ probere a vrátí se k pravicové politice a začne pracovat ve prospěch této země a nikoliv jen v osobní prospěch několika jednotlivců.

Autor: Marek Šnobr | středa 27.6.2012 17:00 | karma článku: 42,32 | přečteno: 3180x
  • Další články autora

Marek Šnobr

Sever a Jih

16.8.2017 v 23:10 | Karma: 28,17

Marek Šnobr

Zpráva o stavu Unie

7.1.2017 v 0:06 | Karma: 19,10

Marek Šnobr

Rozdělená společnost (nejen v ČR)

9.11.2016 v 11:03 | Karma: 17,39

Marek Šnobr

Zbytečné kraje

8.10.2016 v 23:25 | Karma: 24,22