Jmenovat se Zaňáková není žádné terno...

Není to tak dávno, kdy jsem vycházel z našeho domu za pochůzkami a před vchodem jsem narazil na zvláštního mužíka menší postavy. V pracovním oděvu, v jedné ruce kbelík s maltou a ve druhé lžíci. Část malty nalil do prostoru, kde bývá obvykle železná rohož na čištění obuvi. "Co to děláte, dobrý muži?" Ptám se ho zvídavě . Vyrábím rohožku, dostalo se mi v odpovědi...

Není to tak dávno, kdy v našem městě postavili nové moderní obchodní centrum. Je mu vytýkáno nevhodné umístění okolo monumentálního kostela s hodně šikmou věží. Na druhou stranu zaměstnává spoustu lidí různých profesí. Budovu ve tvaru písmene U uzavíral "plot" ve tvaru velkých koulí, pospojovaných masivními řetězy, opravdu pěkná umělecká práce. Ty velké betonové koule tam na zemi stále jsou...

Není to tak dávno, kdy blízko našeho bydliště postavili nový hotel včetně pár obchodů a kanceláři. Uvnitř objektu vzniklo i příjemné nádvoří včetně místa pro posezení. Všechno jen zářilo novotou. Posledně jsem si všimnul, že tam všude chybí nové železné poklopy od kanálů. Všude.

Poslouchal jsem po obědě rádio, když mě najednou vyrušila opravdu velká rána, která se ozvala z chodby našeho domu. Nedalo mi to a vyšel jsem před byt. Akorát vidím, jak se zavírají dveře výtahu. Něco mi řeklo, abych ty dveře podržel. A koho jsem to nenašel uvnitř - dvě snědé dívenky s taškou plnou plechů a železa. A všechny ty kusy železa mi byly hodně povědomé. Však pocházely z obložení balkonů a dveří v našem domě. Přivolaná policie to však musela následně odložit. obě prý byly nezletilé, ani jejich jména nám neřekli... A to mi jedna z nich před příchodem příslušníků ještě stačila pohrozit, že řekne, že jsem ji chtěl znásilnit.

Chtěl jsem si jednou při pěkném počasí udělat malý pěší výlet, tak jsem vyrazil podél řeky z města směrem na jeho okraj. Cestou tam jsem potkal jednoho spoluobčana s plně naloženým vozíkem, to bylo ještě docela brzy ráno. Cestou zpátky, už skoro v poledne mě minuly vozíky tři. Všichni měli namířeno do místní sběrny surovin. To by jeden nevěřil, co všechno dneska lidi vyhazujou. I úplně nové měděné okapy vyhazují do smetí...

Čím dál tím víc je mi jasné, že je to všechno o penězích. Jsme nuceni si znovu pořizovat ztracené věci. Jsme nuceni si pořizovat lepší a dražší zabezpečení bytu a domu. A státní kasa si pomyslně mne ruce. Získává tím daně, které by jinak nevybrala. Proč by měla vláda tedy tento zdroj financí omezovat nebo dokonce úplně rušit.

Takhle jsme nuceni si pořídit nový mobil. (To máte za to, že jste ho při hovoru na ulici nedrželi dostatečně pevně.) Jsme nuceni vozit svoje dítě do školy a ze školy. Jsme nuceni si platit služby bezpečnostní agentury, jsme nuceni si pořizovat zbraně. A to všechno samozřejmě není zadarmo.

Zatím žádná koalice nebyla schopna vyřešit otázku výkupu kradeného železa. Ono je to nepálí, jim nečekané osobní náklady nevznikají.

Nejen že nám snižují průměrnou inteligenci a zvyšují kriminalitu, ona se nás ta menšina zřejmě rozhodla finančně zcela vysát. A pobaveně sledují náž bezmocný vztek. Jen si neuvědomují, že až se na3ereme, že nebude koho vysávat...

Taky je zábavné sledovat "stopařky" na jedné teplické výpadovce. Všechny to jsou bez výjimky platinové blondýny, jenže jsou při bližším pohledu snědé, zatraceně snědé. Jen se mi dětem v autě složitě vysvětluje, proč tam stopují už tři hodiny, proč je chuděrky nikdo nechce povozit (teda svést nebo vlastně svézt) a proč při tom stopování provádějí kopulační pohyby.

A na závěr mého dnešního "guláše" si musím vzpomenout na naši nejznámější umělkyni paní Lucii Bílou. Chápu, že nějaká Zaňáková by asi nebylo takové terno (paní Hegerová by asi mohla vyprávět), ale vždycky si vzpomenu, jak v nějakém pořadu před mnoha lety sebevědomě prohlásila, že je cikánka. Asi dva dny poté to se vší vehemencí popřela. Co vás k tomu vedlo, Haničko?

 

 

 

Autor: Richard Smatana | středa 7.9.2011 8:44 | karma článku: 20,26 | přečteno: 1429x
  • Další články autora

Richard Smatana

Jak si v Čechách vyrábíme nezaměstnané

Potkali jsme se náhodou, ale měli jsme čas a oba povídavou náladu, tak se ke mně dostal zajímavý příběh. Mladý muž, tak pětadvacet, říkejme mu třeba Pepa, se nadechnul a na jeden zátah mi to celé odvyprávěl.

5.3.2018 v 8:20 | Karma: 20,17 | Přečteno: 2076x | Diskuse| Osobní

Richard Smatana

Telefonica O2 se učí od ruské mafie VII.

Přesuneme se na call centrum /čti kól/ našeho prvního mobilního operátora, jenž v současné době patří tomu pánovi, kterého vlastně nikdy nikdo neviděl. A na tomto call centru pracovala jedna všemi chválená operátorka.

26.2.2018 v 8:08 | Karma: 22,23 | Přečteno: 1405x | Diskuse| Ostatní

Richard Smatana

Telefonica O2 se učí od ruské mafie VI.

Tady se člověk fakt nikdy nenudí. Stačí si pořídit předplacenou kartu společnosti O2 a o "zábavu" je na hodně dlouhou dobu postaráno.

5.6.2017 v 9:11 | Karma: 19,42 | Přečteno: 774x | Diskuse| Ostatní

Richard Smatana

Telefonica O2 se učí od ruské mafie V.

O2 musí zaplatit pokutu 6 milionů korun kvůli změně pravidel u mobilních dat. Kvůli nesplnění informační povinnosti už letos o2 dostalo pokutu 4,5 milionu korun.

18.11.2016 v 9:24 | Karma: 20,79 | Přečteno: 814x | Diskuse| Osobní

Richard Smatana

V Itálii vás okradou do tří minut

S rodinou jsme naspořili po několika letech na společnou dovolenou. Volba padla na město, o kterém se říká: Vidět ho a zemřít. (Patrně je tak krásné, že nic lepšího už v životě nezažijete a můžete tento svět v klidu opustit.)

8.11.2016 v 9:33 | Karma: 39,22 | Přečteno: 2535x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Havaroval vrtulník prezidenta Íránu Raísího, vracel se z Ázerbájdžánu

19. května 2024,  aktualizováno  15:53

Aktualizujeme Íránská státní televize hlásí nehodu vrtulníku při přesunu prezidenta Ebráhíma Raísího a hovoří o...

Změnila se koncepce péče o válečné veterány. Chybí ženský prvek, stěžují si

19. května 2024  15:49

Minulý rok představila ministryně obrany Jana Černochová se šéfem odboru pro válečné veterány a...

Řidič na Lounsku narazil do stromu, ve zničeném vozidle zemřel

19. května 2024  15:25

Náraz do stromu nepřežil v neděli ráno u Staňkovic na Lounsku řidič osobního auta. V autě cestoval...

Policisté při hokeji zakročili proti muži se zbraní, vypadala jako kalašnikov

19. května 2024  15:10

Dlouhou střelnou zbraň nesl v ruce osmnáctiletý mladík, proti němuž v sobotu po poledni zakročili...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2317x
když se rozhlédnu kolem sebe...

clock

Seznam rubrik