Jak jsem dostal bobra

"Zabij bobra- zachráníš strom!"- řekl Bronislav Miroslavič Jankowski při rozepínání poklopce, "Zabiješ-li dva Yuriji- zachráníš možná i lessss"- to eS malinko splývalo se zvukem tekoucí tekutiny kropící strom o který se z bezpečnostních důvodů opíral čelem...

Bronislav Miroslavič Jankowski, je prostý člověk, vystudoval filosofii na Lomonosově univerzitě, byl přborníkem Kyjeva v gymnastice a nikdy nehraje šachy- přátelé mu říkají Rudy podle toho tanku ze seriálu "čtyři z tanku a pes", je napůl polák, napůl žid a napůl rusín, což je v Haliči kde se narodil naprosto normální.

Rudy zcela bytostně nesnáší, komunisty, socialisty a liberály- "Znám, tu svoloč, ty prasečí rypáky, ty zvyje..nce, chlastal jsem s nima, žil jsem s nima v Dumě, když mě za ně zvolili"- na jeho obranu musím podotknout že ke konzervativcům cítí jisté sympatie a nazývá je láskyplně zasr... banditi,což je v Haliči poměrně úctyhodná živnost.

Rudy pracuje v Praze na stavbě, jako pomocný dělník, zametá přístupové komunikace stará se o parkoviště a poslouchá MP3, miluje Vysockého, Okudžavu,poslouchá vietnamský heavy metal, německé country, české disko a všechno co se dá zadarmo stáhnout na netu- je to prostě fajnšmekr. Dále je bytostně přesvědčený odpůrce EU, která je podle něj, pouhým pohrobkem Kyjevské rusi zbavená kozácké cti."Přijedou Tataři, Yuri a jejich Ataman si osedlá toho osla na václaváku a toho moravského svatého si odnesete k židovi." Naopak je téměř fanatický zastánce radaru a byl zklamán že se Guantanámo nepřestěhovalo do Hodonína, protože rusa se musí držet pod krkem, nebo ještě lépe- za guľe.

Ale k věci, Rudy si mě oblíbil v práci, a to ze dvou důvodů, zaprvé protože jsem se s nim nehádal o odpracované hodiny- "ty ně čeh! moravian? Silesian- znaju tvoj car bil tatary!" a zadruhé protože jsem se rozvedl, a on má čtyři sestry a čtrnáct neteří, setřenice nepočítal. Jeho náklonost ke mě časem dospěla do vrcholné fáze, přišel s vážnou tváří a pozval mě na Ukrajinu. Ne jako muže na návštěvu, ale jako bratra na lov.Na mé námitky, že nemám lovecký lístek reagoval pousmáním, argument že nemám zbraň ho rozesmál, neozbrojený Slezan mu připadal absurdní.

Tak jsme jednoho krásného dne naskočili do auta a vydali se na východ, na mou otázku co budeme lovit odpověděl lakonicky: "Lebedi!!." Až před Brnem jsem pochopil co to znamená, na mojí otázku jestli se náhodou nejedná o bílou husu s dlouhým krkem reagoval radostně: "Lebedi", u Žiliny konečně uraženě pochopil že labutě střílet nebudu. A naprotest proti tomu začal zpívat národní písně, měl pestrý výběr asi pěti songů, jeden mi byl povědomý: "ty Rudy, mi to něco připomíná "- to je hymn našich bohatýrů!" odpověděl nevzrušeně a pěl dál, u Prešova si vzpoměl na kozáckou modlitbu- dodnes nechápu proč kozáci požívali v každém verši bljať a huj, ale ať si každý s Bohem mluví jak mu je libo...

Asi dvacet metrů za hranicemi prohlásil: "Brat moj ty streliš caracareviča", zamrazilo mě při pomyšlení že budu střílet na Juščenka, a s láskou jsem zavzpomínal na původní labutě. Naštěstí z něj vypadlo že carevič je bobr.

Následovalo dvěstěčtyřicetikilometrový kurz jak dostat bobra. Musíte sedět u modré řeky, a opájet se jejím blankytem, musíte s ní splynout, stát se částí toho proudu,poslouchat zpěv říčních vil, a bezmezně věřit říčnímu vládci, a až bude slunce zapadat, přeletí pták nad bobřím hradem, který jako zázrakem vystoupí z hlubin. Oranžové slunce pozře Matka země a Vy prozříte, uvidíte nevídané, budete jako rys- uvidíte ve tmě, váš krok nikdo neuslyší, váš dech bude synem vánku a Vaše drápy jedním máchnutím skolí všechny nepřátele.

Dalších sto kilometrů Rudy popisoval, toho odporného bobra, normální bobr se dožívá třiceti let, ale tento démon je prý mnohem starší, váží údajně jako dva vzrostlí bobři, pohledem vyděsí a ocasem dokáže i zabít, nedávno vyměnil družku se kterou údajně splodí toho nejhoršího satana, který přestane být hlodavcem a začne žrát lidi- je tudíž mojí nezpochybnitelnou povinností tu svini zlikvidovat, sežrat a z jeho kůže si postavit garáž.

Konečně jsme dojeli na místo, jako ve snu jsem strhl ze stěny zbraň a vyrazil k řece...

(další část textu je ostraněna obsahovala drastické scény z pogromu nebohých hlodavců, autor se dopustil nepřípustného násilí  na skupině osob hájících práva bobrů a použil výrazy neslučitelné z kodexem blogera)

 


Děkuji  (ikaika, mail, 14.02.2009 00:59 ) nevhodný příspěvek? | reagovat
děkuji administrátorům, za odstranění nechutného závěru tohoto paskvilu a za odvahu zasahovat i do článků- pod tíhou tohoto odvážného činu souhlasím i se svým BANem v diskusích.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Slaný | sobota 14.2.2009 7:41 | karma článku: 16,74 | přečteno: 1113x
  • Další články autora

Jiří Slaný

Citron s vyšším obsahem vitamínu M

Starý citron byl bezesporu dobrým citrónem, pokrok však zastavit nelze hitem letošní sezóny je modifikovaný citron s vyšším obsahem vitamínu M.....

21.11.2015 v 8:00 | Karma: 7,76 | Přečteno: 422x | Diskuse| Kultura

Jiří Slaný

Škodovka nebourá rodný dům Ferdinanda Porsche!!!

osobní reakce mistra stavby na článek i dnes: Škodovka bourá rodný dům Porscheho. http://liberec.idnes.cz/bourani-rodneho-domu-ferdinanda-porscheho-ve-vratislavicich-p51-/liberec-zpravy.aspx?c=A151021_130900_liberec-zpravy_tm

21.10.2015 v 21:12 | Karma: 22,36 | Přečteno: 853x | Diskuse| Liberec

Jiří Slaný

Pan Moravec se omluvil České republice

Ironicky s floutkovským úšklebkem, nehodným opravdové veličiny sedmé velmoci. Vybral si slabou chvilku, nebo jen na chvíli podlehl záblesku božství, které je nám smrtelníkům dáno pouze ve výjimečných situacích na samotném vrcholu či samotném dně?

27.10.2013 v 17:30 | Karma: 26,22 | Přečteno: 1380x | Diskuse| Politika

Jiří Slaný

5.2. Den hanby-smutné výročí Prajzska

Procházeli jsme městem, na nárožích stáli muži povětšinou veteráni v pruských uniformách, zbraně, nože, ba i mince naházeli do středu silnice - ruce zasunuli do kapes a dívali se někam za nás, ale jejich oči, jejich tváře.... , nikdy už jsem neviděl tolik zloby, tolik zklamání, tolik zoufalství... chtěl jsem zahodit zbrań, obejmout prvního z nich a říci "Bratře já jsem z Lotrinska!" Vepředu hrála kapela, muž vedle mě plakal- dostal blátem do obličeje, zranilo ho bláto z dětských rukou, jen ty s námi chtěly svést nerovný boj, a Bůh ví že to o dvacet let později dokázaly- J.M. Merkx- Periferie moci kpt.4. Hultschin překlad Josef Kuppka

5.2.2013 v 19:47 | Karma: 10,20 | Přečteno: 653x | Diskuse| Politika

Jiří Slaný

Už jste viděli novou reklamu na blog.idnes.cz v TV?

Tak si tak hovím v posteli, skrze okraj laptopu koukám na TV. Jsem šťastný, mám dost cigaret , trochu rumu a děti u maminky. Nepracuji, diskutuji s nějakou borkou o smyslu života, ona mi laská Ego a já ji ...., ale to jedno. Když v tom na Óčku- které už stačilo pokrýt (ke všeobecnému uspokojení) celou republiku - REKLAMA !!!

2.7.2012 v 7:46 | Karma: 8,28 | Přečteno: 1041x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Komu spadne do klína západ Afriky? Ve hře o vliv je průmysl i dezinformace

26. května 2024

Premium Od spolupracovníka MF DNES v Africe Pozvolný odchod Francie ze západní Afriky je hotová věc. Zcela nahradit francouzský vliv ale bude...

Čechů ubývá, rodí se méně dětí. Není čas na sex a vztahy, vysvětlují odborníci

26. května 2024

Premium Stále více žen v Česku nemůže otěhotnět nejen z důvodů onemocnění, ale i kvůli odkládaní...

První barevná fotka zmizela v hlubinách času. Už ji nikdy nikdo neuvidí

26. května 2024

Seriál Je to jen pruhovaná stuha na tmavém pozadí, přesto představuje zásadní moment ve vývoji barevné...

V metru ve stanici Náměstí Republiky spadl do kolejiště člověk, provoz byl zastaven

25. května 2024  22:38,  aktualizováno  23:28

„Na stanici metra B spadl do kolejiště člověk. Provoz metra je přerušen v úseku Smíchovské nádraží...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1394x
občan, Slezan, otec zakoušející radosti a strasti neoficiální střídavé péče, diskutér a občasný bloger,jednatel a spolumajitel rodinné spol., pirát