Referendum, pane Okamuro?

Tomio Okamura mi již delší dobu připomíná Proroka Mohameda, mimo jiné tím, že začal krásně, ale jak narostl jeho vliv, začal se vybarvovat. Například tím, že se vždy odvolával na Masaryka, ale teď už lže, když tvrdí, že Masaryk byl pro referendum.    

Masaryk, stejně jako každý soudný a kriticky myslící člověk, viděl výhody i nevýhody referenda; nevýhody hlavně v tom, že je silně závislé na kulturní a vzdělanostní úrovni obyvatelstva, a v tom si o nás Češích žádné iluze nedělal: nejsme pro ně ještě vůbec zralí, jsme příliš snadno zmanipulovatelní rétory-demagogy, určitě neméně než například Němci ("nejkulturnější evropský národ"), jak byli zmanipulováni Hitlerem. Zastupitelská demokracie je podle Masaryka přece jen určitým sítem, byť jistě velmi nedostatečným.

Rétorovi-demagogovi Okamurovi nevadí, že po nacistických, stalinistických a poststalinisticých "protektorátech" jsme co do kulturnosti, rozhledu a soudnosti klesli ještě níž, a že první "referendum" u nás proto vyhrál jiný rétor-demagog Zeman. Za 1. republiky by se proti němu nepochybně zvedla taková vlna odporu, že by si ani ne... Sám Masaryk by ho odrovnal stejně jako fašistu ("patologickou sedlinu") Gajdu.

Okamura teď vysílá svého člověka na Krym.

Pozor na ně na všechny!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Bohumil Sláma | pátek 14.3.2014 16:15 | karma článku: 15,55 | přečteno: 739x