Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Je sice pravda, že někteří lidé nejsou zralí pro referendum, ale...- a právě proto by mělo být referendum výhradně na zcela výjimečné záležitosti, jako je oddělení či připojení se k některému státu či společenství, a o změně měny. Před referendem by měly být ve všech mediích rozsáhlé, objektivní- oboustranné a nezaujaté diskuse s odborníky o tématu referenda.!

0 0
možnosti
RH

Když už zmiňujete toho Gajdu, tak tzv. "Gajdova aféra" byla jedna z řady špinavostí, za které si Masaryka nevážím. Skutečný demokrat nepoužívá nedemokratická řešení.

0 0
možnosti
JH

J85a20n 16H62l97e96d58í17k

14. 3. 2014 17:06

Hitler byl od Boha výborným rétorem, místy se blížil i našemu umělci dr Rathovi, no a měl minimálně 50% pravdu. V tomto %-ním trendu pokračují přece jak Sobotka, Zaorálek, restaurovaný podivín ((an odd fish)) Špidla plus 35 poradců s.premiéra. Projevem nízké úrovně čs kultury je i 20% obliba stalinské KSČ. Což je trumfem duševního hnutí.

1 0
možnosti
Foto

Já naprosto souhlasím s autorem blogu. Ano, většina lidí u nás nemá znalosti ani schopnosti na to, aby odpovědně rozhodovala o budoucnosti všech. Demokracii Vámi pojatou si užijte v diskuzích, ale bůh nás chraň před referendy... !

3 1
možnosti
BM

Je zde však první příležitost pro referendum: Ať sousedi jeho pozemku rozhodnou jestli chtějí zda si bude moci postavit třípatrovou vilu vedle jejich či nikoli....:-/

2 0
možnosti

Tak za prvé tato možnost existuje, viz stavební a další zákony, za druhé v případě té vily se jedná o veřejný, nebo soukromý  statek?

0 0
možnosti
JT

To myslite vazne s tim, ze lidi jsou prilis tupi na to, aby rozhodovali ? Vy asi nebudete zadny velky demokrat. Koneckoncu batuska Havel taky nikdy nebyl zvolen za presidenta normalne. Poprve si to vykseftoval s komunistama, pak museli zavrit Sladka, aby to vyslo. Priadne se musela rozdelit republika.

2 2
možnosti
JZ

Já taky myslím, že jsou. A prezidentská volba je toho důkazem - ne výsledek, ten je jednoduše platný ať se to líbí nebo nelíbí komu chce, ale to histerické divadlo kolem. Jedni neumí unést prohru a druzí vypořádat se s výhrou. A to jde jenom o volbu poměrně nevýznamného úředníka, který občas položí věnec a i když se to nezdá, okolnímu světu je těžce volný, dokonce i tomu nejbližšímu (prezidenty okolních zemí taky málokdo vyjmenuje bez hledání, a to jde kolikrát o významější země). Ona je demokracie hezká věc, ale těžko ji dělat bez demokratů.

Problém je, že to samé tvrdil už Masaryk, a nevím, jestli jsme se za těch sto let dočkali...

1 0
možnosti
  • Počet článků 512
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Psycholog, polyhistor, publicista a spisovatel; zakladatel dobročinného vydavatelství Atelier 89, autor knih Milostné koláže, Základy muškaření a Zapomenutý prorok Tomáš G. Masaryk, editor knihy K.H.B. a T.G.M o svobodném myšlení, spoluautor knih Tomáš G. Masaryk, neomodernismus a Charta 2012 a Věrni zůstaneme. Články publikuje nejčastěji na Aktuálně.cz.

Seznam rubrik