Patologie a zlo jménem (Petr) Hájek

Jako bývalý klinický psycholog jsem během včerejšího Interviev ČT 24 zíral: nahlédl jsem opět do paranoidního světa, do světa psychopatologie - na televizní obrazovce a v podání jednoho z nejbližších poradců českého prezidenta. Myslím, že tak trochu zírala i moderátorka Daniela Drtinová, když se Hájkovi marně snažila vyvracet jeho bludy a polobludy.

Polemika se vedla kolem Hájkovy nové knihy  S m r t  v sametu, která vzbuzuje stejné spory mezi psychicky zdravými a pomatenými, stejně jako jeho předchozi kniha  S m r t  ve středu.

Snad každému psychiatrovi musí stačit: Zamýšleným efektem druhého výstřelu z Aurory podle Hájka musel být střet civilizací, vše ukazuje na americké autorství... Existuje reálná možnost, že 11. září zorganizovaly tajné služby USA... Usáma nikdy neexistoval... Václav Havel působil v Satanových službách a byl nástrojem lži a nenávisti... jeho koncepce otevřeně směřovala k fašistickému korporativnímu státu - k občanské společnosti...  Nástrojem pravdy a lásky je naopak prezident Václav Klaus...

Každý psychiatr ví, že mezi duševní nemocí a zlem není hranice - že obojí patří do psychopatologie.

Přemýšlím, zda Hájkovy projevy jsou projevy psychopata nebo psychotika-paranoika.

V každém případě jsou to projevy zla.

Přemýšlím, odkud vzešel a vzchází náš dnešní morální marasmus.

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Bohumil Sláma | sobota 15.12.2012 11:11 | karma článku: 30,62 | přečteno: 2116x