Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Očekávám v pátek 28. října vyhlášení nového českého státního útvaru

Nechci být vlezlý, ale je 28. října, státní svátek České republiky v den, v němž před 93 lety vznikl úplně jiný stát, a to Československo. Jak známo, vzniklo po I. světové válce z iniciativy panslovanského filozofa a státníka "tatíčka" Tomáše Garigue Masaryka, jenž využil hluboké  hospodářské a vnitropolitické krize uvnitř habsburské rakousko-uherské monarchie a s podporou USA, Francie a Velké Británie vyhlásil samostatné Československo. Chybělo málo, aby vůbec nevzniklo. Tzv. Národní výbor v čele s Karlem Kramářem ve spolupráci s bossem protirakouského odboje Edwardem Benešem rozšířil 28. říjnu zprávu, že Rakousko-Uhersko uznalo všechny podmínky nabízeného míru, které obsahovaly i uznání autonomie národů v monarchii. Nebyla to tak úplně pravda. Jenže Češi už slavili a ti poserové ve Vídni už s tím nedokázali nic udělat.

Ale to řešit nechci. Podstatné je to, že se Česká republika nachází v hluboké vnitropolitické a ekonomické krizi a situace pro vyhlášení nového státního útvaru je úplně stejná jako v roce 1918. Vládní koalice ve sněmovně kvůli VV drží tak tak, většina koalice je vydírána několika vejlupky z Věcí veřejných, kteří jedou v Bártově projektu privatizace státní moci přes všechny možné skandály. Lídr VV Vít Bárta postupuje dle scénáře, že "psi štěkají a karavana táhne dál." To je politický septik, ale kupodivu ještě stále funguje. Ale i shnilé kadibudky za chalupou drží kupodivu dost dlouho.

V českém Senátu má většinu levice, která vrací reformy pravice a vůbec nezáleží na tom, jestli je ta reforma dobrá nebo špatná. Není to důležité, podstatné je jen odporovat. Ekonomika země je v nezdravá a zoufá si ze situace eurozóny, je na ní závislá. V eurozóně rozhodují Německo a Francie, což jsou země, které zplodily ty nejdebilnější evropské politiky. Posledním fórem této degenerované komunity je přání-nařízení, že soukromé banky přijdou o 50 a více procent hodnoty dluhopisů zadlužených Řeků. To už hraničí s komunismem. Buď si svou banku, vážený pane bankéři, spláchněte do hajzlu, nebo nám ji odevzdejte.

V lumpárnách je nyní jiná kategorizace: malá lumpárna, velká lumpárna a eurolumpárna, čili legální lumpárna v režii eurozóny. Šéfuje tomu všemu Portugalec, jehož země je ekonomicky v řiti. Prezidentem EU je Belgičan, občan země, která má tři roky úřednický kabinet a v zemi vládne vlastně šest vlád. Větší bordel si ani nelze nepředstavit. Svatý Josef, patron Belgie, z toho musí být na prášky. Jenže samotný Brusel, v němž sídlí téměř všechny orgány EU, je kosmopolitní a dvojjazyčný, nechce přijít o velký džob. A tam se to všechno řeší.

A tenhle cirkus uplatňuje nadřízenou autoritu nad Českou republikou a připravuje ji o její suverenitu, která je sama o sobě už tak dost nesuverénní. Pane Bože, copak to nikdo nevidí, to už jsme všichni tak blbí?

Tento stát je ve vážné vnitropolitické a ekonomické krizi, kterou obklopuje krize celé Evropy. Není lepší chvíle, v níž vyhlásit nový stát. Jinak z toho nelze vybřednout. Je to samozřejmě bloggerská nadsázka, při níž je nějaká ta legrácka akceptovatelná. Kdyby pan prezident Václav Klaus poté, co rozdá nějaké ty metály, předstoupil s prohlášením, že ustavuje například Českou roajalistickou federaci a prohlásil se králem, tak bych byl spokojený. Pokud by ovšem dodal, že nový státní útvar nebude členem EU, subjekty typu VV se okamžitě ruší kvůli konfliktu s dobrými mravy a demokracií a olomloucké syrečky a rum budou bez europroblémů.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Skramlík | pátek 28.10.2011 8:30 | karma článku: 24,48 | přečteno: 1209x
  • Další články autora

Pavel Skramlík

Golyšev a Labský, Gola klíče a loupež století

Otevřel jsem plechový kufřík při pořádání pozůstalosti svého bratra, který nedávno zemřel. Byla to sada nástrčkových GOLA klíčů. Představuje jednu z největších krádeží českého technického talentu a patentu. A není první.

11.8.2022 v 9:00 | Karma: 26,13 | Přečteno: 639x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Nezvládli jsme rozvoj morálky

Je dost skličující dospívat k myšlence, že naší nemladé generaci, včetně těch o něco mladších, stále s velkým potenciálem, dosud nejúspěšnější v lidské historii, se bude odcházet z toho světa hořce.

11.4.2022 v 8:00 | Karma: 16,22 | Přečteno: 435x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Prasečí mláto! To je disciplína evropského fotbalu proti Česku, jsme jako hadráři

Jsou tři stupně nejhloupejších řídících sborů v Evropě. Číslo 3 zaujímá česká vláda, č. 2 vedení EU a č. 1 disciplinární komise Evropské fotbalové unie (UEFA).

15.4.2021 v 8:00 | Karma: 26,16 | Přečteno: 566x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Jak vybírat do ministerských křesel lidi, kteří nebudou blbci

Zdá se mi celkem legrační, že Piráti a svým způsobem i Starostové (STAN) vybírají v konkurzních řízeních své nové budoucí ministry pro jednotlivé rezorty. Je to pečlivé a chvályhodné.

13.4.2021 v 8:30 | Karma: 19,42 | Přečteno: 789x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Zabil Petra Kellnera pád vrtulníku nebo záhadná střela?

Zaznamenal jsem nemálo textů o Petru Klellnerovi. Adoračních i deklasujících. Patřím mezi zastánce myšlenky, že odešel největší český mozek. A ještě hodně o něm uslyšíme.

9.4.2021 v 8:30 | Karma: 42,99 | Přečteno: 27769x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ruští agenti chtěli zabít Zelenského, měl to být dárek Putinovi k inauguraci

7. května 2024  15:06,  aktualizováno  15:18

Ukrajinská civilní kontrarozvědka (SBU) v úterý oznámila, že odhalila skupinu agentů ruské tajné...

Opilý řidič dostal smyk a prorazil betonová svodidla, spolujezdec náraz nepřežil

7. května 2024  11:25,  aktualizováno  15:17

Smrtí jednadvacetiletého spolujezdce skončila v pondělí v noci dopravní nehoda v Karlových Varech,...

Vláda pomůže ovocnářům, jimž způsobily mrazy milionové škody, částku upřesní

7. května 2024  5:34,  aktualizováno  15:17

Přímý přenos Vláda pomůže ovocnářům, kterým zničily úrodu jarní mrazy. „Zaslouží určitou míru podpory,“ řekl po...

Na Pražském okruhu se převrátil náklaďák přes svodidla, omezoval oba směry

7. května 2024  11:14,  aktualizováno  14:58

Na druhém kilometru Pražského okruhu u Jesenice havarovalo nákladní auto, které se převrátilo na...

  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.