Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Myslíte na lásku?

Za tou otázkou se neskrývá žádná ironie. Protože můj život je o lásce, která zatěžuje mou mysl a srdce aspoň z 80%. Myslím pořád na lásku. Od ranního probouzení, kdy moje teploulinká žena Klára vstává a líbá mě. A líbá mě podruhé, o poznání vřeleji, když odchází vydělávat peníze. Pak na ni myslím celý den. Napíšu jí za den z práce několik e-mailů, které končí slovy: S láskou..., Miluju tě... Miluji svou ženu, miluji pocit, že ji miluji, miluji pocit, že je můj život stále přítomný v lásce. Ale asi píšu na špatný blog.

Když vezmu stovku aktuálně nejčtenějších blogů v této blogerské komunitě (v týdenní bilanci), tak 85 blogů je na politická a související společenská témata; jenom 8 blogů je naplněno soukromými příběhy; 2 blogy mají sportovní téma – oba jsou moje, jsem takřka bílá vrána; v 1 blogu je báseň; 1 blog je o práci – ten právě nejčtenější od Tomia Okamury, ale je vlastně téměř společensko-politický a od Okamury jen kvůli jeho renomé by lidé četli i malou násobilku; 1 blog je o přírodě – je to překrásný fotoblog pod titulkem „Pokračující aprílová žertování“ od Marka Trizuljaka, díky, pane kolego, klobouček ...

Ani jeden o lásce. Asi málo milujeme.

Také ani jeden třeba o literatuře. Protože málo čteme (kromě blogů, bulváru atd.), přestože komunita blog.idnes.cz je považována z těch velkých za nejvyspělejší. Žádný o divadle, přestáváme do nich chodit; nic o filmech, už málokdo má na to, aby chodil do bijáku. Atd.

 Ani jeden o umění, žádný na intelektuální téma, nic o vzdělání, dětech (možná jeden politický napůl), zážitcích všedních dnů a podobně. Ani jeden o hobby. Dříve to spektrum bývalo jinačí. Ale spousta lidí sem nejspíš přestala psát, mnohé postrádám. Nahradili je autoři s ambicemi politických komentátorů. I já mám máslo na hlavě, také se navážím do politiky. Také uvažuji o tom sem přestat psát, protože převaha témat se mi vzdaluje. I tato blogerská komunita se mění k horšímu, jak se horší doba. Komentovat politiku je nejsnazší, nemusíte nic dělat, číst, stačí se dívat na televizi a pak něco nasmolit.

Já jsem pro lásku. Navíc máme za dveřmi květen a srdce se mi jako každý rok plní novou energií. Krátí se sukně, bundy a blůzy zůstávají doma, ba i podprsenky (zakrátko), je mnoho krásných podnětů, vzduch s vůní vykvétajících stromů je prodchnutý feromony, dopaminem testosteronem, estrogenem, serotoninem, oxytocinem a bůhví čím ještě dalším. Kdybych tvrdil, že se neohlížím za jinými ženami, tak bych byl jako zdravý muž buď lhářem, nebo homosexuálem. A to nejsem. Podněcuje mne to k hříchu (trochu), nebo k co nejčasnějšímu návratu domů, kam přijde ONA.

 Lidi nyní baví hlavně nadávat, nebo číst o nadávání. Nemůžou za to. To ten náš český malý, chudnoucí, stále naštvanější, prolhaný a intrikánský svět plný politické špíny za to může, ze všech stran se lidem do hlav a do srdcí tlačí nespokojenost a hněv.

Láska je však lékem a neodňatelnou lidskou ctností – nemyslím ty „velelásky“ k lidstvu, k bohu, k vlasti, ke straně, vlámskému malířství atd. – je-li jejich cílem člověk a blízký tvor. Rodina, blízká duše, žena, dítě, vnuk jsou ve stavu lásky obohacující, přinášejí tu nadstavbu úhoru denního života, která nás zachraňuje od nepřestajné zloby. I vlastní pes, a to nikoliv v poslední řadě, zahrnutý láskou, vám dokáže mnoho vracet, dokonce víc než člověk. Mně prosvětluje život, učí mne neverbální komunikaci, empatii, dává mi příklad v oddanosti. Věří mi a já vím, že mám morální a citový závazek ho nezklamat, nesmím otřást jeho věrnou dušičkou, nesmím zneužít jeho závislosti, protože si neumí otevřít ledničku a vzít si něco k jídlu. Miluje mě totiž, což je víc než smlouva nebo dohoda.

Je zle v této zemi, ale není první ani poslední zemí, kterou to postihlo. Láska však zůstává konstantou přežití čehokoliv a kdykoliv v duševním a citovém zdraví.

Autor: Pavel Skramlík | čtvrtek 26.4.2012 8:30 | karma článku: 20,93 | přečteno: 1130x
  • Další články autora

Pavel Skramlík

Golyšev a Labský, Gola klíče a loupež století

Otevřel jsem plechový kufřík při pořádání pozůstalosti svého bratra, který nedávno zemřel. Byla to sada nástrčkových GOLA klíčů. Představuje jednu z největších krádeží českého technického talentu a patentu. A není první.

11.8.2022 v 9:00 | Karma: 26,13 | Přečteno: 639x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Nezvládli jsme rozvoj morálky

Je dost skličující dospívat k myšlence, že naší nemladé generaci, včetně těch o něco mladších, stále s velkým potenciálem, dosud nejúspěšnější v lidské historii, se bude odcházet z toho světa hořce.

11.4.2022 v 8:00 | Karma: 16,22 | Přečteno: 435x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Prasečí mláto! To je disciplína evropského fotbalu proti Česku, jsme jako hadráři

Jsou tři stupně nejhloupejších řídících sborů v Evropě. Číslo 3 zaujímá česká vláda, č. 2 vedení EU a č. 1 disciplinární komise Evropské fotbalové unie (UEFA).

15.4.2021 v 8:00 | Karma: 26,16 | Přečteno: 566x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Jak vybírat do ministerských křesel lidi, kteří nebudou blbci

Zdá se mi celkem legrační, že Piráti a svým způsobem i Starostové (STAN) vybírají v konkurzních řízeních své nové budoucí ministry pro jednotlivé rezorty. Je to pečlivé a chvályhodné.

13.4.2021 v 8:30 | Karma: 19,42 | Přečteno: 789x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Zabil Petra Kellnera pád vrtulníku nebo záhadná střela?

Zaznamenal jsem nemálo textů o Petru Klellnerovi. Adoračních i deklasujících. Patřím mezi zastánce myšlenky, že odešel největší český mozek. A ještě hodně o něm uslyšíme.

9.4.2021 v 8:30 | Karma: 42,99 | Přečteno: 27769x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Novodobí husaři. Polsko zná podobu F-35, budou bez červeno-bílé šachovnice

4. května 2024  11:07

V polských ozbrojených silách se zakrátko opět objeví husaři. Nikoliv však jako těžká kavalérie,...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  10:54

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Prokremelští motorkáři přijeli do Brna, Foldyna se k nim přidá v Praze

4. května 2024  8:57,  aktualizováno  10:42

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Ňadra ze všech úhlů. Benátky vystavují nadčasovou a kdysi cenzurovanou krásu

4. května 2024  10:08

Jaké je jedno z nejranějších a nejtrvalejších témat v umění – a zároveň jedno z nejvíce...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.