Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdo má malá prsa

Malé děti jsou kouzelné svou bezprostředností. Avšak nás dospělé s ní někdy dokážou dostat do pěkně svízelných situací. Často jsem slýchala různé legrační historky a trapasy, které malé ratolesti svým dospělým doprovodům způsobily. Samozřejmě jsem se při nich výborně bavila, stejně jako všichni ostatní. Ale jak se říká, na každého jednou dojde. A na mě přišla řada zrovna nedávno.

Mé dcerce Aničce jsou dva a půl roku. Právě je v tom roztomilém období, kdy začíná více mluvit. Sice slova i věty komolí, ale přesto ji již jde dost dobře rozumět.

Byla jsem s ní tehdy na kontrole na ORL. Musely jsme samozřejmě čekat. Jelikož malou už nic nebolelo, měla jsem co dělat, abych ji v plné čekárně udržela v klidu. Knížka ji přestala bavit a hry ani plyšáci také nezabírali.

Tak jsem zkusila dočasný zaručený trik: „Aničko, umíš hýbat pupíkem?“ zeptala jsem se jí a spiklenecky na ni při tom mrkla. Tato dcerčina dovednost spočívala v tom, že zatahovala a zase povolovala bříško. Když to dělala dost rychle - hýbala pupíkem. Naučila se tento cvik asi o dva dny dříve. Byla to tedy celkem čerstvá záležitost a proto ji ještě stále bavila.  

Anička horlivě zakývala hlavičkou, hned si vyhrnula tričko a začala „hýbat pupíkem“.  Velice jsme se tomu obě dvě smály. Jenže pak mi začala Anička ukazovat a vysvětlovat, že toto je pupík a pak že ona má ještě prsa. Podotkla, že Ani má malá prsa. A potom ji napadlo něco zajímavého. Začala si prohlížet všechny v místnosti a nahlas komentovat, kdo má jaká prsa, jestli malá nebo velká.

Byla opravdu důsledná a nikoho nechtěla vynechat. Jak jsem již zmínila, slova sice mile komolí, ale rozumět ji jde. Navíc mluvila dostatečně nahlas a svá slova doplňovala náležitým neverbálním projevem. A  tak nebylo pochyb, že všichni zúčastnění přesně pochopili pravidla Aninčiny hry.

Pomalu jsem začala rudnout a vehementně se snažila její pozornost odvést někam jinam viz. „Podívej Aničko na ten hezký obrázek na stěně. Ta žába má ale vykulené oči, že?“ nebo „Aničko, pojď, budeme počítat kolik máš prstíků…“ Moje snahy byly slabé. Její gesto „Neruš, mám lepší zábavu.“ bylo srozumitelné všem a ani ho nemusela slovně doplnit.

Takže se dále obézní pán dozvěděl, že má velká prsa, zatímco mladá slečna (která se před Aniččiným komentářem snažila nenápadně vypnout hruď) sklidila hodnocení :“Hoka maué pufa.“ ( Překlad - Holka malé prsa.)

Převést v ten okamžik Aninčin zájem k něčemu jinému bylo opravdu naprosto nemožné a tak jsem zvolila jedinou přípustnou variantu v dané situaci - taktický ústup. Se slovy  „Aničko, půjdeme se podívat do lékárny, jestli tam mají nějaké nové obrázky?“  jsem byla schopná holčičku bez protestů dostat z rizikové oblasti. ( Dcerka je totiž vášnivou sběratelkou veškerých propagačních letáků. Jen jaksi trofeje ze své sbírky „zapomíná“ na různých, často dost neobvyklých  místech – kromě klasických míst jako je kočárek a auto, jsme je objevili v botníku nastrkané do bot všech rodinných příslušníků, v kuchyni v kocouří misce, v koupelně ve vaně atd..  Takže je jasné, že je potřeba neustále sbírku nadále doplňovat.)

 Nevěřila jsem tomu, že by účastníci poslední Aniččiny hry na nás tak rychle zapomněli a nechtěla jsem riskovat, že by dcerka chtěla ve hře pokračovat. Proto jsme pak, po veřejně ohlášené návštěvě lékárny – a následném návratu, pro jistotu zbytek doby než přijdeme na řadu u lékaře, strávily v prostoru před čekárnou. V místech, ze kterých jsem viděla na dveře ordinace ovšem ne na čekající...

Musím podotknout, že lidé, kteří byli na řadě před námi a kteří nás tam při svém odchodu potkali se na nás skutečně mile usmívali – a to ať jejich poprsí Anička stihla okomentovat a nebo ne.                               

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Helena Skočová | neděle 26.5.2013 11:35 | karma článku: 20,72 | přečteno: 1951x
  • Další články autora

Helena Skočová

Čtyřhvězda podle Fischera: špína, zápach, střepy v bazénu

V poslední době jsem četla několik článků o tom, jak jsou Čeští turisté v zahraničí považováni za věčně nespokojené hosty, hledající na všem nějaký problém. Tehdy jsem nechápala proč. Nyní... možná... už asi ano...

31.7.2023 v 8:08 | Karma: 42,49 | Přečteno: 8318x | Diskuse| Ostatní

Helena Skočová

7. Vnímání nové situace matkou versus vnímání dcerou

Zatímco jsem se prala se svými emocemi, náporem strachů a obav, jak budu zvládat náročnou péči o nemohoucí seniorku, jsem zároveň pořád myslela na ty moje nejbližší. Holčičky a manžela. Jak zvládli první den oni.

14.8.2021 v 8:08 | Karma: 17,84 | Přečteno: 627x | Diskuse| Osobní

Helena Skočová

6. Den první - to byl náraz!

Opustila jsem Sarnu. Ten kouzelný správcovský domek letního sídla hraběnek Gessy, obklopený zahradou a parkem, kde teď budou bydlet moje holčičky. A přestěhovala jsem se o 17 km dál, do bytu k babičce.

12.8.2021 v 12:31 | Karma: 15,60 | Přečteno: 528x | Diskuse| Osobní

Helena Skočová

5. Už tam budéééém?

Cesta do Itálie byla krásná, ale dlouhá. Celých těch deset dnů před odjezdem, jsem měla obavu, jak ji budou holky zvládat. Tedy hlavně malá tříletá Saša.

9.8.2021 v 12:32 | Karma: 19,56 | Přečteno: 681x | Diskuse| Osobní

Helena Skočová

4. Pozor na to, co si přejete…

...přání se totiž plní. Někdy však jejich splnění může přijít zcela nečekaně a může mít taky velmi nepředvídatelnou podobu. Takže vás to může parádně zaskočit, tak jako třeba teď mě.

5.8.2021 v 8:08 | Karma: 14,09 | Přečteno: 567x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Flandry jsou opět naše, hlásají separatisté. S africkou modelkou na plakátech

21. května 2024  14:35

Krajně pravicová strana Vlámský zájem dlouhodobě usiluje o odtržení severní části Belgie. V kampani...

Prodavač si ve stánku zapojil svůj terminál, řeznictví okradl o sedm milionů

21. května 2024  14:29

Mezi milionáře se svojí zlodějskou pílí vypracoval muž z Tachova, který podle policie...

Novorozená štěňata kdosi hodil do kontejneru, ujala se jich adoptivní matka

21. května 2024  14:27

Šest asi dvoudenních štěňat někdo vyhodil do kontejneru na okraji Zbraslavic na Kutnohorsku. Z...

Palestinští vězni leží spoutaní nazí a v plenách, prozradily zdroje z nemocnice

21. května 2024  14:01

Palestinští vězni jsou při pobytech v nemocnici v Izraeli drženi připoutaní na lůžku s páskou přes...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...