Zabloudit mohou jen houbaři a vojáci ruské armády.

Putina personifikujeme jako Rusko, ale může to být chtěný omyl. Vojenské lobby mělo na východě vždy svoji váhu, pravdu a řešení, a tak se zdá, že Vladimír nemá vše pod kontrolou. Aneb kdo komu velí.

Máme na montážním prostředku zařízení, které nadřízeným nabonzuje s přesností na desítky metrů, kde se nacházíme, případně flákáme. Vojenské technologie však předbíhají civilní sektor, teprve když jsou překročeny, poslouží...třeba šéfům nebo řidičům. Oproti houbařům proto vojáci prostě jen tak zabloudit nemohou. Takové zdůvodnění je směšné a při zvýšené cenzuře by nemělo uniknout minimálně presidentské kanceláři. Jen padlé elitní výsadkáře, už museli přiznat natvrdo.

Stejně jako vysvětlení pobytu ruských vojáků na Ukrajině. Nejedná se prý o pravidelnou armádu, jen si někteří vojáci v osobním volnu zajeli s tankem k západním sousedům. Za takovou rétoriku by se dočkal posměchu i propadající učedník na římského senátora. Když to sečtu, že by měl někdo zájem Putina zesměšnit? Zamýšlíme se nad důsledky, ale absurditu zdůvodnění pomíjíme.

Uhlazený Putin nemusí být motorem, ale brzdou, jak jinak si vysvětlit, že jen pár hodin po stisknutí ruky s prezidentem Ukrajiny, kdy se shodli na politickém řešení, zabloudili na ukrajinské území další vojáci, až se plynule spojili v invazní jednotky, což se už obkecat nedalo. To už je pokrytecký cynismus nejhrubšího zrna a ztráta posledním zbytků mezinárodní důvěryhodnosti. Někdo to tak chce? Nějak mi to nesedí. Pak je ve hře další varianta. K veslu rozdělané práce přistoupí jinčí střelci, učesaná slova nahradí vojenská terminologie a Putin bude za bývalé zásluhy jmenován gubernátorem Krymu. To neni tak špatná trafika. Gorbačov nedostal žádnou.

Abychom si rozuměli ani na druhé straně nesvítí nad hlavami svatozář, ukrajinský nacionalismus je faktem, podpořený historií a pokud je podporován západem, je to i naše hanba.

Skutečný stav neznáme, natož abychom viděli do zákulisí, a tak se tu jen dohadujeme, kdo za vše může, ale pobaltské státy nebo Poláci už mají strach. A nejen tam, zeptejte se třeba i v Košicích.

Tématické články  Na západní Ukrajině klid  a  Rozpad SSSR byla chyba.

Autor: Jaromír Šiša | pátek 29.8.2014 8:06 | karma článku: 35,51 | přečteno: 1194x