Paterčata a nebezpečně zbytečné starosti jiných.

Pokud bych napsal...četl jsem po návratu z dovolené článek kolegy Hermánka, mohlo by to vyznít, že s ním budu kolegiálně polemizovat. Článek Jiřího Hermánka, však zcela odmítám. Je mnohem víc než zbytečný a pro mě nekolegiální. (Jeho text uvádím dole v souvisejících článcích).

Použít výraz "přirozený výběr", natož pokud se jedná o kojence, to už neni nešikovnost. Spíše připomíná nordickou rasu a euthanasii. Předjímat u sotva narozených dětí, že se narodilo pět problematických spoluobčanů je hnusné, ať už jejich život bude mít jakoukoliv kvalitu a jestli je matka negramotná nebo má pět titulů je zcela nepodstatné.

Nejenom pro lékaře neni předem žádný život ztracený a nebyl ani můj, jinak bych si v inkubátoru neodkroutil dva měsíce. To bychom mohli rovnou vytvořit komisi, která o tom bude rozhodovat. V čele s Jiřím Hermánkem. A žádný lékař, natož rodiče, nepřemýšlejí o rekordu v hmotnosti přežití. Zrození a díky vyspělému lékařství i udržení života je zázrak, na kterém je postavený život na modré planetě. Bohužel, někdy byl díky podobným myšlenkovým pochodům vymyšlen jen pro vyvolené.

Napsal jsem několik článků o sociální politice a soužití s rómskou menšinou, ale ať už měl autor nejhorší den v životě, prohnutí mysli nebo byl v době článku nesvéprávný, hranici názorů a lidství mám neskonale jinde a pokud se chtěl  "jen" nad čímkoliv zamyslet, jak uvádí v diskuzi, podařilo se mu to dát do souvislostí a načasovat "dokonale".

Autor: Jaromír Šiša | pondělí 5.8.2013 7:04 | karma článku: 35,82 | přečteno: 1616x