EU mi operativně přiznala dotaci, proč bych na ni nadával?

EU právem považuju za orgán, který prospěje nejenom celé Evropě, ale i potřebnému jedinci. Cesta k úspěchu je velice jednoduchá. Postačí předložit mapu kabelových tras, náhled vedení venkovních linek vysokého napětí, splnit požadavek ekologů na vybudování tunelu pro rosničku krátkozrakou, vychodit rezultát Městského úřadu a vyjezdit vyjádření vlády České republiky.

Náš dům po Němcích viz klik měl a má mnoho plusů. Rodiče k němu přišli jako slepí k symfonickému orchestru a navíc byl ihned k nastěhování. Jako bonus vykopali na půdě pod označenou dlaždicí poklad. A jsem na místě a podstaty věci. Sice stále platí darovanému koni na chrup nekoukej, ale proč stále odvracet zrak. V létě je pod střechou k nevydržení, prádlo tam uschne během chvilky, ale zima situaci dramaticky změní. Pokud uhodí, osazení šňůry zmrzne, včetně kolíčků a obsluhy.

Tento problém však může snadno vyřešit zateplení půdy, navíc by výhledově pár střešních okem navodilo iluzi podkrovního bytu, což by mělo blahodárný vliv na přející sousedy. Původně jsem chtěl žádat přímo o dotaci na kompletní přestavbu, ale zmrzlé prádlo má pro začátek taky svoji váhu. Navíc jak známo, v Bruselu se zabývají pouze podstatnými problémy.

Řeknu vám, razítek bylo potřeba hodně, a těch komisí, ale když se odolný člověk obrní trpělivostí, většinou překoná všechna úskalí a šťastně dopluje do cíle. Žádost byla nakonec uznána za oprávněnou a odrazítkována s poznámkou, že přidělení bude předmětem příštího zasedání ekonomické rady...Už za rok ze schránky koukal dopis s hlavičkou plné hvězd. Možná lepší doporučeně, ale proč nepotěšit sousedy. A pak, kdo jiný by měl ukázat, kde se dá ušetřit.

Cestou domů se občas stavuju vedle na jedno. Čert vem pivo, stejně měli ještě zavřeno. Kdybych nebyl při otvírání obálky tak nedočkavě zbrklý, náplast na ukazováčku nebyla nutná. Ale bolest nepřekonala bděle vyhlížející oko, jestli zateplovací firma, před domem už neskládá materiál.

Jenže červen nečerven, po přečtení mi okamžitě zmrznul úsměv i prádlo na půdě a flašky ve sklepě smutně zacinkaly...Cituju. Výnosem zodpovědné komise ze dne...ble, ble, ble...Vám byla přiznána dotace na zateplení sklepa ve výši 10000 Eur. Tečka. No jak pro koho...Vím, vím, točený je točený, viz klik ale v případě nouze...lahváč zase lahváč a nechcu ani domyslet, co by realizovaná dotace, provedla s teplotou sedmého schodu. Ať si to pivo pak chlastají sami.

Odvolání psát nebudu. Je velká pravděpodobnost, že stavební firmu ukecám a kolaudační komisi podplatím krabicí od dětských bot. Ale co hlavně. Podzimní údržba zahrady mě pravidelně ničí a láme záda. Co když jednou dojde na vaz? Řešení se samo přímo nabízí, zažádám o šicí stroj a při troše štěstí...malý motorový pluh se bude hodit.

Související článek EU neni tak špatná  fotoreportáže Pohádka o Sněhurce  Užgorodská pohádka  Zvláštnosti Podkarpatské Rusi  Skanzen a muzeum  Příběh kocoura  Kuks a komín

Autor: Jaromír Šiša | úterý 10.6.2014 8:11 | karma článku: 35,79 | přečteno: 1464x