Naše domácí pokladna nesprávně vykázala téměř 20 korun ...

... ale podle manželky to není zásadní chyba. Tak vida – u nás doma to funguje jako na ministerstvu! Tam sice nesprávně vykázali kapičku více - 20 miliard (však ono je to ministerstvo trochu větší než náš 3+1) - nicméně kontroloři tam byli taky v pohodě.

Tedy, pečlivá manželka nějaký ten mangl vždycky najde, leč tentokrát nesprávnosti nebyly natolik zásadní, aby na mne měly negativní dopad.

Drahá manželka kontrolorka zjistila případy jak nesprávného, tak neúplného výdeje peněz z kapsy mých kalhot do pokladničky. Nesprávnosti prý byly sice jak jednotlivě, tak v souhrnu významné, nebyly ale natolik zásadní, aby ovlivnily ekonomická rozhodnutí uživatelů pokladničky naší domácnosti.

„Maminka proto při vyhodnocení dospěla k názoru, že stav pokladničky podává – s výjimkou vlivu těchto nesprávností – věrný a poctivý obraz předmětu účetnictví a finanční situace naší domácnosti,“ doplnila dcera.

Kontrola odhalila v rozpočtu pokladničky, který byl sestaven do nejbližší dobírky, celkovou nesprávnost ve výši 1,90 Kč. Ta vznikla chybným používáním paragrafů položek rozpočtové skladby pokladničky.

„Trvám na tom“, uvedl jsem k závěrům kontroly, „že účetní legislativa platná pro období poslední výplaty v řadě případů umožňovala dvojí výklad, a proto nemůže být dáno k mé tíži, že jsem zvolil jiný způsob řešení. Sjednání nápravy je proto v některých případech podmíněno závazným stanoviskem paní mzdové účetní u nás ve fabrice jakožto gestora pokladničkové legislativy, které jsem si také vyžádal.“

Drahá kontrolorka sice výhružně mumlala, že si na toho mého gestora asi trošku posvítí, ale vypadá to, že minimálně i v příštím výplatním období přece jen budu dostávat večeře. Akorát … u sta hromů - jak to udělat, aby mému gestorovi pro případ nenadálého posvícení přibylo aspoň čtyřicet let a kilo?  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Šindlauer | pondělí 18.8.2014 14:48 | karma článku: 20,46 | přečteno: 1471x