Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Na sovětské reprezentanty už nemáme

Ale vyrovnáme to nadšením, chytrostí a českou (to se nedá napsat slušně). A zatímco sovětští reprezentanti se zmohli jen na rychlou nízkou hru vysoké úrovně, my jsme neporazitelní v pomalé vysoké hře nízké úrovně.

Když náš volejbalový útok v dorosteneckém okresním přeboru neměl zrovna světové parametry, hulákal trenér z lavičky rozlícen: „Tohle byl výskok, ty lemro? Sovětští reprezentanti mají dosah 340 cm! Tohle by zablokovaly i starší žákyně!“

Což od něj nebylo fér, poněvadž od starších žákyň bychom tehdy čekali mnohem fajnovější věci, než blokování volejbalových smečí.

A propó, každý volejbalista potvrdí, že sebelepší útok je houby platný, když efektní smeč na druhé straně sítě ta největší lemra vybere jenom proto, že se mimoděk poflakovala v pravý čas na pravém místě a náhodou měla ruce před tělem. Mnohem účinnější bývá moment překvapení. To znamená, že do poslední chvíle ani jeden mančaft netuší, jak a kudy bude útok proveden.

Všeobecný zmatek odstartuje lemra č. 1, jejíž podání letí úplně jinam než ona sama zamýšlela a ostatní lemry očekávaly. Tím je zaskočena lemra č. 2 na druhé straně sítě, jíž v poslední chvíli dojde, že podání nesměřuje na ni, ale na lemru č. 3 vedle. I zvolá lemra č. 2 na lemru č. 3 „máš!“ Lemra č. 3 v domnění, že lemra č. 2 volá „mám!“, drbe se v rozkroku, a jakmile jí dojde že podání lemry č. 1 letí přes síť, uvědomí si, že lemra č. 2 nevolala „mám!“ nýbrž „máš!“ a oboří se na ní slovy (to se nedá napsat slušně). Naštěstí s nasazením zdraví příjem dá lemra č. 4, k níž se mezitím podání lemry č. 1 neplánovaně stočilo, přičemž lemra č. 3 nedopatřením přišlápne nohu lemře č. 5 a vyzuje jí pravou botu. Příjem lemry č. 4 ovšem neletí k síti na lemru č. 6, jak bylo původně všeobecně očekáváno, nýbrý letí za zadní lajnu, kde momentálně žádná lemra není. Lemra č. 6 od sítě usoudí, že tak daleko, aby zpracovala příjem lemry č. 4, nepoběží, proto vyburcuje lemru č. 3, aby se nebavila s lemrou č. 2 a aby doběhla za lajnu vybrat příjem lemry č. 4., což křikem „dva!“ provázejí lemry č. 4 a 7. Lemra č. 3, otočena záhy k síti, bagrem uvrhne přihrávku do míst, kde ji smečařské lemry č. 2 a 7 absolutně nečekají, načež společně s lemrou č. 4 vojalí „tři!“ na lemru č. 6, která se fláká uprostřed hřiště, aby to nějak dala přes síť. Lemra č. 6 ovšem zapomněla, že už je „tři!“, udivena oponuje, že je teprve „dva!“ a flákání nepřeruší. Když jí dojde, že lemry č. 4, 7 a 2 řvou, že není „dva!“ ale „tři!“, zjistí, že přihrávka padá přímo na lemru č. 5, a zvolá na ni „přes!“ Lemra č. 5, zaměstnána nazouváním boty, nemá nejmenšího ponětí, oč jde a instiktivně ruce vymrští nad hlavu, aby si ji chránila. Přitom dá nechtěně facku vedle se flákající lemře č. 4, které díky tomu docvakne, že se lemry č. 2 a 7 mylně domnívají, že za dezorientovanou lemru č. 5 zaskočí lemra č. 3, která ovšem nemůže hrát „tři!“ poněvadž už hrála „dva!“. Když to dojde lemře č. 7, přiskočí k lemře č. 5 a v poslední možné chvíli odbije míč někam nazdařbůh přes síť, přičemž se převalí přes lemru č. 6, která, když viděla, že se ostatní lemry flákají,  vyběhla pomoci lemře č. 5 a musela se přitom přikrčit  před lemrou č. 3, která ztratila rovnováhu, když uklouznula během návratu z po za lajny.    

Na druhé straně sítě k překvapení všech míč nazdařbůh volně dopadá na zem uprostřed hřiště, protože lemry č. 8, 9 doufají, že útok vybere lemra č. 11, zatímco lemra č, 10 křičí na sudího „čtyři!“ v přesvědčení že útoku předcházela nikoli tři, ale čtyři odbití. Lemra č. 12 přestane tleskat lemře č. 1 za její překvapivě účinné podání, načež obě lemry 1 a 12 spílají lemrám 8 až 11, že se na hru úplně (to se nedá napsat slušně) a že mistrné podání lemry č. 1 tak bylo uplně na (to se nedá napsat slušně). Lemry č. 2 až 7 naopak jásají, že bez námahy získaly bod č. 13 a že soupeři jsou pěkné lemry.

Takže – na dorostenecká léta už si vzpomínáme jen těžko, na starší žákyně raději nekoukáme, abychom neupadli do spárů #Meetoo, náš dědský volejbalový útok měl ke světovým parametrům dost daleko a na sovětské reprezentanty už fakt nemáme.

Zato místo jedné lemry má nyní náš mančaft lemer šest, a když pět jich povyskočí o 10 cm a šestá to dá nazdařbůh přes síť, nebudou na takovou českou (to se nedá napsat slušně) sovětští reprezentanti mít ani náhodou, a nakonec vyjde najevo, že jsou ještě větší lemry, než my.  

Autor: Zdeněk Šindlauer | neděle 20.1.2019 7:35 | karma článku: 22,64 | přečteno: 1123x
  • Další články autora

Zdeněk Šindlauer

Ušetřil jsem milión eur

obešel město kolkolem po hradbách, vyšlapal 350 schodů a navíc na nich vlastnoplicně rozdýchal malý infarkt. A to vše za jediné odpoledne – no nejsem já borec?

26.9.2021 v 7:35 | Karma: 22,28 | Přečteno: 566x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

Kupte si ervéhápku; levnější už nebudou!

Kdepak investovat do nemovitostí, zlata, bitcoinu či vzdělání! Ervéhápka – tomu já říkám investice! Dnes dám tři stovky, za dvacet let dostanu půl miliónu. A to prosím mluvíme jen o základní verzi „žebrák“!

19.9.2021 v 7:35 | Karma: 43,73 | Přečteno: 7067x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

Postavili plavební kanál, ale jezdili jim tam kolisti

A ti navíc drze vyzváněli, abych se jim pěšky nemotal v posvátné jízdní dráze, a jeden mě dokonce chtěl zmydlit, poněvadž jsem měl nepokrytou prču z jeho značkových rajcovně obtažených růžových gaťat.

12.9.2021 v 7:35 | Karma: 34,84 | Přečteno: 1878x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

Dvě dámy naráz se o mne málem popraly!

Vida, tak ještě nejsem takový opotřebovaný plesnivec, jak jsem si myslel, když jsem nedávno smolil daňové přiznání, v němž jsem si kromě toho, že ještě žiju a spořím na rakev, už nemohl z berně odečíst vůbec nic.

23.5.2021 v 7:35 | Karma: 22,76 | Přečteno: 730x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

Jsem bodnut jiným neřádem než mí vrstevníci a vrstevnice

Padesátníci a padesátnice, jež se nenechají úředně bodnout, a to dvakrát, nevycestují v létě ani do Bad Schandau. Jelikož já s ctižádostí sobě vlastní chci až do Drážďan, určitě do mne sestřička vetknula nějaký nestandardní neřád.

16.5.2021 v 7:35 | Karma: 29,01 | Přečteno: 1037x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Obří požár haly se škodou 1,8 miliardy založil člověk, technickou závadu vyloučili

3. května 2024  11:15

Příčinou rozsáhlého požáru průmyslové haly v Žebráku na Berounsku, který loni v létě podle policie...

Učil na škole scientologů. Manipulují dětmi a vydělají miliony, líčí pedagog

3. května 2024  11:15

Premium Jsou mezi námi a i přes snahu se skrývat tahají za nitky v různých sektorech. Řeč je o...

Část vykolejené soupravy u Klínce vyprostili. Dva vagony zůstávají kus od tratě

3. května 2024  11:11

Nehodový vlak Správy železnic (SŽ) v noci na pátek vrátil na koleje hnací soupravu osobního vlaku...

Kopání do mrtvol, říká o rozsudku bývalý příslušník StB. Padly podmínky

3. května 2024  11:09

Dvě dvouleté a jednu tříletou podmínku uložil ve čtvrtek Obvodní soud pro Prahu 1 trojici bývalých...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 546
  • Celková karma 18,88
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem relativně zachovalý daňový poplatník, vybavený jednou manželkou, dvěma dítky, šesti křížky v baťochu na hřbetě, jakož i dvaceti nadnormativními centimetry a kilogramy; dlouholetý technik strojař; zvědavý čtenář; příležitostný pisálek a kreslíř pro radost; občasný tramp a osamocený tulák; předposlední cestující na trati Kamenický Šenov - Česká Lípa, milovník krajin všeho druhu, železnic, češtiny a srandy. O věcech veskrze železničních jsem vypotil asi tisíc obrázků, šest knížek a sbírku statí, třeba tady: http://www.zelpage.cz/?story=1&autor=7675

 

Seznam rubrik