Dálnice D1 je nejsledovanější událostí na zeměkouli

a v přilehlém vesmíru. Kdo neinformuje o situaci na dálnici D1, ten jako by nebyl. Kdo do odstavného pruhu na D1 u Humpolce nenarafičí ani jednoho reportéra, zkrachuje. Kdo nikdy nejel po D1, bude muset vrátit řidičák a občanku. 

Kromě několika desítek nenapravitelně zlenivělých ajťáků, zajišťujících provoz newsroomů, a uklízeček, uklízejících po nich podlahy zaneřáděné rozlitým kapučínem a rozšlapanými čipsy, vyrazili všichni novináři všech štábů všech médií k dálnici D1. Všechny letecké spoje do Prahy, Brna a Humpolce jsou do poloviny dubna vyprodané. Veškeré pokoje všech ubytovacích zařízení do tří set kilometrů od dálnice D1 jsou zamluveny. Poslední bivakovací místa pod mosty dálničních přípojek v okolí Větrného Jeníkova byla od tamních bezdomovců vykoupena za sumy, proti nimž je apartmán Royal Penthouse Suite v hotelu Presindent Wilson v Ženevě za hubičku.

Přední světové finanční burzy se v napjatém očekávání zastavily. Otevřena zůstala pouze burza sběratelů můřích nožiček v pronajatém salónku lokálu U pajdavého skunka ve Starém Šachově, protože pokladníkovi burzy se záhadně nedostávaly obnos 8,50 Kč, jedna můří nožička a jedna dřevěná noha.      

V kancelářích renomovaných finančních ústavů se nediskutovalo o ničem jiném, než o zvětšení šířky opravovaného jízdního pruhu dálnice D1 ze 250 na 280 cm. V parlamentních sněmovnách byla veškerá projednávání všech zákonů o čemkoli včetně financování školních obědů odsunuta na neurčito. Všichni politici se přeli pouze a jedině o to, zda měly sypače na dálnici D1 jet v odstupech 25 nebo 30 metrů. Všichni světoví výrobci aut okamžitě zavedli do výroby modely s luxusními doplňky pro stání a popojíždění po dálnici D1. Veškeré severoamerické a tichomořské meterologické ústavy okamžitě zřídily speciální službu pro monitoring teplot, sněhu a přejetých žížal na dálnici D1.  

Všechny monitorovací družice obchodních, veřejných i tajných služeb byly přenastaveny pro monitoring a sčítání pracovníků na všech stavbách dálnice D1. Všechny internetové servery byly zaplaveny reportážemi o tom, jaké značky oblečení, bot, cigaret a lopat mají stavební dělníci. Ti sami se ocitli v nekončícím ohni otázek, co si myslí o vlivech počtu pruhů dálnice D1 na Dow Jonesův index a na vlhkost amazonských pralesů.   

A nejčerstvější zpráva, vydaná doslova před několika minutami: astronomové z observatoře Mauna Kea na Havajských ostrovech zjistili, že pohyb Pluta po jeho oběžné dráze vykazuje neobvyklé anomálie. Přední astronomové připustili myšlenku, že to může být důkaz o životě ve vesmíru, a to na nečekaně vysokém stupni civilizačního rozvoje. Vždyť opravdu jenom technicky neuvěřitelně pokročilá civilizace je sto zastavit pohyb své planety, aby neprošvihla takovou senzaci, jako je situace v přechodu ze dvou do jednoho jízdního pruhu na dálnici D1.                 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Šindlauer | čtvrtek 20.12.2018 11:25 | karma článku: 28,26 | přečteno: 894x