Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co udělá muž, když nepřeskočí řeku?

Přebrodí ji? To vižejo. U břehu uklouzne po zmrzlé žábě a žuchne do vody. Přeplave ji? To určitě. Uprostřed se nadechne a utopí zuby. Přehoupne se pomocí tyče? Jo - a tyč se v bahně zapíchne a skokan na ní bude viset do pondělka. 

Inu, pakliže je muž takový měkkoň, musí holt pochodovat pobřežím tak dlouho, dokud jeho choutky neuspokojí nějaký most. Ale vězte, kolikrát taková nucená pobřežní pouť vůbec není ke škodě a protějšího břehu chtivý pochodující nakonec může potkat plno zajímavých věcí.

Trpícímu pochodujícímu, omámenému vidinou protějšího břehu, na podzim neradno zdržovati se bezprostředně na nábřežní hraně. Popadané listí z nedostatku jakékoli rozumné činnosti uličnicky zakryje pobřežní bahýnko a má pak hroznou prču z toho, když do této důmyslné pasti nepozorný pochodující vleze, uklouzne, po zadku elegantně sjede do vody a když se z ní jako ichtyl hrabe ven, utopí v ní svačinu.  

Jsa znenadání bez potravy, zapomene muž na skákání přes řeku a soustředí se na to, co by mohl sežrat. Jenomže je ještě větší měkkoň, než jsme doufali; nalezené houby jej rozněžní a místo toho, aby je slupl, pouze je vyfotografuje a v teple domova pak ve Smotlachovi listuje, zda by tu konzumaci přežil. 

Ve škole souška učitelka pravila, že lišejník roste vždycky na severní straně. Suchopární vědci oproti tomu tvrdí, že naopak na jižní straně. Příroda má lišejník tam, kde ji napadne. Tak přátelé, vyberte si.   

Muž, jenž sleduje, jak mu v nádraží na protějším břehu brzdí poslední vlak, to má docela blbý. Nezbude mu, než se rozpomenout na pravidla bivakování v nezasněžené zimě.

Nerozpomene-li se muž, dopadne jako tahle slunečnice, či co to bylo předtím, než se stalo zmrzlinou. Nicméně, je-li muž vybaven botkami vystlanými blahodárným polštářováním proti kose, fotografuje se to dobře.

V takovémhle Řáholci, a ne v nějakém trapném deštném háječku u Halyvúdu měli natáčet Predátora. I když uznávám, že americký film by asi nerozdýchal, kdyby se nadčlověk Arnold zamotal do kořenů, hodil by trapnou tlamu a ohnul si hlaveň své henryovky, a pod krasavcem predátorem by pro změnu rupla větev prožraná mechy a lišejníky.   

Je-li po břehu pochodující muž postižen náklonností k železniční dopravě, pak se namísto vyhledávání mostu přes řeku ohlédne po každé sukni trati a neznaje zdejší jízdní řád nenápadně půl hodiny číhá na nějaký vlak. Jedva ze zoufalství cvakne alespoň rádoby umělecký motiv traťového oblouku a definitivně vypne techniku, prosviští vlak vůkol jako by se nechumelilo.   

Probůh, kterej jouda tuhle lavičku sbastlil? Lavička u řeky přece má být výhledem k řece! Až se šílený muž vrhne do chladných vod v zoufalství z neúspěšného hledání mostu, tak k tomu uchvatilel lavičky bude zády a místo aby zachraňoval tonoucího plavce, bude čučet na bůhvíco v roští.

Druhého břehu chtivý pochodující se mostu k druhému břehu nedočkal, načež nuceně došel až do města, kde je ovšem obšťasten nenadálou změnou jízdního řádu. Z nebe (případně z ředistelství drah) spadlý vlak jej konečně dopraví na kýžený druhý břeh protivné řeky.

Sečteno a podtrženo, trpící muž se na druhý břeh řeky sice dostal teprve dík technickému kumštu páně Stephensonovu, zato jej ale cestou pobřežím napadlo tolik pitomin, že to dalo na celý článek. Někdy je prostě lepší řeku nepřeskakovat.

Ostatně mám za to, že stodvacetikilový masťa, napěchován do vaťáku a kanad, by dvanáct metrů do dálky nedal ani kdyby mu na břeh k rozběhu položili prvotřídní tartan.

Fšecky obrázky jsou moje.       

Autor: Zdeněk Šindlauer | neděle 1.12.2019 7:35 | karma článku: 24,01 | přečteno: 513x
  • Další články autora

Zdeněk Šindlauer

Ušetřil jsem milión eur

obešel město kolkolem po hradbách, vyšlapal 350 schodů a navíc na nich vlastnoplicně rozdýchal malý infarkt. A to vše za jediné odpoledne – no nejsem já borec?

26.9.2021 v 7:35 | Karma: 22,28 | Přečteno: 566x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

Kupte si ervéhápku; levnější už nebudou!

Kdepak investovat do nemovitostí, zlata, bitcoinu či vzdělání! Ervéhápka – tomu já říkám investice! Dnes dám tři stovky, za dvacet let dostanu půl miliónu. A to prosím mluvíme jen o základní verzi „žebrák“!

19.9.2021 v 7:35 | Karma: 43,73 | Přečteno: 7066x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

Postavili plavební kanál, ale jezdili jim tam kolisti

A ti navíc drze vyzváněli, abych se jim pěšky nemotal v posvátné jízdní dráze, a jeden mě dokonce chtěl zmydlit, poněvadž jsem měl nepokrytou prču z jeho značkových rajcovně obtažených růžových gaťat.

12.9.2021 v 7:35 | Karma: 34,84 | Přečteno: 1878x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

Dvě dámy naráz se o mne málem popraly!

Vida, tak ještě nejsem takový opotřebovaný plesnivec, jak jsem si myslel, když jsem nedávno smolil daňové přiznání, v němž jsem si kromě toho, že ještě žiju a spořím na rakev, už nemohl z berně odečíst vůbec nic.

23.5.2021 v 7:35 | Karma: 22,76 | Přečteno: 730x | Diskuse| Ostatní

Zdeněk Šindlauer

Jsem bodnut jiným neřádem než mí vrstevníci a vrstevnice

Padesátníci a padesátnice, jež se nenechají úředně bodnout, a to dvakrát, nevycestují v létě ani do Bad Schandau. Jelikož já s ctižádostí sobě vlastní chci až do Drážďan, určitě do mne sestřička vetknula nějaký nestandardní neřád.

16.5.2021 v 7:35 | Karma: 29,01 | Přečteno: 1037x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  21:38

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  21:28

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 546
  • Celková karma 18,88
  • Průměrná čtenost 1384x
Jsem relativně zachovalý daňový poplatník, vybavený jednou manželkou, dvěma dítky, šesti křížky v baťochu na hřbetě, jakož i dvaceti nadnormativními centimetry a kilogramy; dlouholetý technik strojař; zvědavý čtenář; příležitostný pisálek a kreslíř pro radost; občasný tramp a osamocený tulák; předposlední cestující na trati Kamenický Šenov - Česká Lípa, milovník krajin všeho druhu, železnic, češtiny a srandy. O věcech veskrze železničních jsem vypotil asi tisíc obrázků, šest knížek a sbírku statí, třeba tady: http://www.zelpage.cz/?story=1&autor=7675

 

Seznam rubrik