Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pár myšlenek jako odpověď

Zajímavá diskuse k minulému článku mne dovedla k tomuto článku. Každý člověk v životě hledá nějaké poznání. Ale Co je vrchol poznání? Dá se v životě poznat tato nejvyšší  pravda?  Nedá. 

Své články se snažím psát jednoduše, protože v jednoduchosti je krása. Tam je poznání. Zpět na počátek. A navíc příliš dlouhé články můžou odradit čtenáře. A jak údajně řekl Seneca : Řečník má vyčerpat téma, ne posluchače.

Že jsme křesťanská společnost, to vím. Co vysílají soukromé televize, je mi jedno.  O tom rozhoduje majitel.   Nezapomeňte, že je zde křesťanská televize, tam ať se křesťané dívají. A ČT?  Beru mši např na Vánoce, Velikonoce, Cyril a Metoděj, Sv. Václav. Ale vysílání mše z nějaké lokální slavnosti?  Pak ať vysílají i evangelické mše,  židovské setkání, klidně islám, budhismus. Já to totiž můžu vypnout.  Vysílání tzv svátečního slova, jen křesťanské ?  Nebo židovské? Proč? Proč se nám sem pořád pletou židi? Jen kvůli Hitlerovi? To není antiseminismus, to je skutečnost. Co provádělo křesťanství v minulosti? Rostlo ne vírou, ale ohněm a mečem. Kolik národů vyvraždili židé  při hledání Bohem údajně slíbené země. Když někdo vraždí je, tak je to špatně? A pořád z nich děláme něco, co nejsou. Proč je pořád omlouváme? Pak ať se nediví odporu vůči nim. Nebo snad platí : Co je dovoleno Bohovi, není dovoleno volovi?

A co bude dál s náboženstvîmi? Měli by zaniknout. Pravidla chování v komunitě, ať si nechají? Ale je třeba konečně začít přijímat existenci jednoho Boha. Jediného Boha pro všechny. Na počátku byl jeden člověk. Nebyl to křesťan, nebyl to žid, nebyl to budhista, nebyl to islamista atd. Jen byl a měl jediného Boha. Teprve rozchod lidí po celé planetě vytvořil různé názvy, různá pravidla a to nejhorší, co může být. Pravidlo, že jen můj Bůh je správný. A všichni se mu musí podřídit. A proto jsou války. 

Pochopte jedno Ten, kdo je pro nás mučedník, je pro druhé terorista. A ten, kdo je pro nás terorista, je pro druhé mučedník. Jak z toho chcete ven? Další válkou?  Svět prochází globálním sjednocováním. A to platí i pro náboženství.  Jenže stávající náboženští vládcové to nechtějí. Nechtějí přijít o svou moc. Jenže přichází nová generace mladých lidí. Cestují po celém světě. A nechtějí být sevřeni náboženskými pouty. Přichází další stupeň poznání jediného Boha. Protože je jen jeden. Je to nezastavitelný vývoj.  A jak jsem napsal výše, co nebyl první člověk, k tomu se musí dostat lidstvo. A stejně tak si musí vytvořit nový pohled na to, co je Bůh. A není to žádný dědeček na obláčku, který ukazuje prstem. Tento koncept už není možný. Dá se říci, že opravdu nejblíže je učení kabaly. 

Ježíš řekl, prý : Já jsem v něm a on je ve mně. Tzn, že celý existující i nám neznámý vesmír, je Bohem. Zn že jsem součástí Boha. A v každém okamžiku jsem dokonalý. Nepotřebuju nic vylepšovat. Pokud někdo tvrdí, že ano, je to v jeho hlavě ať si to vyřídí sám se sebou.  Čas je nekonečný, stejně jako prostor.  A jen smrt vám dá odpověď na otázku vrcholu poznání: Existuje posmrtný život? Na to vám nikdo nedá správnou odpověď. Jen vám bude říkat své představy. A jak s nimi naložíte, je vaše osobní rozhodnutí.

 

 

 

 

 

Autor: Petr Šimík | čtvrtek 22.8.2019 13:44 | karma článku: 6,19 | přečteno: 187x
  • Další články autora

Petr Šimík

Kdo mluví za americký kontinent? A za Evropu?

Evropan. Zajímavý paradox. Všichni o tom víme a všichni to tolerujeme. Za ameriku mluví evropan. Proč? Z jakého důvodu? Vždyť údajní svobodní američané jsou jevropšti vetřelci. Vetřelci, kteří vyvraždili původní obyvatelstvo.

12.12.2019 v 18:08 | Karma: 8,94 | Přečteno: 469x | Diskuse| Ostatní

Petr Šimík

Bůh je jen pojem

Ono je těžko se pořád opakovat. K tomu dospěl i Ježíš. Proto zvolil smrt. Aby ukázal život. Jeho smrt byla dobrovolná. Jidáš v tom byl nevinně. A stejně tak se musíme dívat na údajné neposkvrněné početí.

9.12.2019 v 17:50 | Karma: 8,99 | Přečteno: 320x | Diskuse| Ostatní

Petr Šimík

Svoboda slova a vzájemné scházení se

Máme za sebou demonstracemi protkaný listopad a příští týden nás čeká dalších Milion chvilek nebo milion chvilek? Je to demonstrace nebo scházení se? Má to nějaký význam? Jaký by z toho měl být výstup? Zde dávám svůj názor.

8.12.2019 v 16:12 | Karma: 10,08 | Přečteno: 346x | Diskuse| Ostatní

Petr Šimík

Je Bůh spravedlivý?

Nikdy nebyl, není a nebude. Pokud budete číst Bibli, tak to musíte přijmout. Pokud je všemohoucí a vševědoucí, tudíž zná minulost, přítomnost i budoucnost, a tak věděl, co přijde.

7.12.2019 v 16:14 | Karma: 11,82 | Přečteno: 299x | Diskuse| Ostatní

Petr Šimík

Myšlenka nikdy není špatná

Realizace myšlenky je problém. Můžeme trestat člověka za myšlenky? Každý jedinec může říci svúj názor, tomu se říká svoboda slova. Teprve realizace těchto myšlenek je pro ostatní problém.

5.12.2019 v 11:48 | Karma: 5,34 | Přečteno: 182x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

  • Počet článků 87
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Vystudoval jsem SPŠ elektrotechnickou, pracuji jako skladník. Zajímaji mne věci od historie až po kosmos. Z TV programů sleduji nejraději ČT2 a ZOOM.

Seznam rubrik