Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

AD ,, Chvála nerovnosti'' od pana Hinka

Nesouhlasím s tímhle hodnocením. V podstatě jen potvrzuje myšlení bílého evropana o nadřazenosti určité skupiny lidí.  Jenže tahle planeta je zde pro všechny k užitku.  

Pro začátek jednoduché shrnutí. Člověk. Tvor, který se namyšleně považuje za vrchol evoluce, je ve své podstatě stále jen zvířetem. A ve zvířecím světě platí pouze právo silnějšího. Člověkem dnes dovedené do nesmyslu, kde  nerozhoduje kvantita nebo kvalita, ale účinnost  zbraní. Každé zvíře si svou pozici nejsilnějšího v tlupě musí vybojovat. To u člověka platilo v minulosti, ale ne dnes. Kvalita myšlení je stále nahrazována ceněním zubů.

Jednoduchá otázka:  V době, kdy v Africe, v Asii, v Americe byly vysoce intelektuálně a vědomostně vyvinuté společnosti, kde v té době byl tzv Evropan?

Běhal po lesích oděn v kožešinách s oštěpem v ruce a volal ,, uááa, uááa''.  A jediné, co uznával bylo pravidlo silnějšího. A když narazil na vyspělejší společnost, tak si v první řadě silou vzal její materiální bohatství. Myšlenky ho nezajímaly. Choval se jako nenasytná kobylka. Jen žrát a žrát. Jídlo, potrava, ne myšlenky. Myšlenkami se člověk nenají. Teprve postupem času jsme vědomosti a znalosti těchto civilizací začali přebírat, využívat a zdokonalovat. Hlavní však vždycky byly zbraně podle hesla,, Chceš-li mír, připravuj válku".  Přesně tak se chová zvíře při boji o post vůdce tlupy. 

Všechno je v neustálém pohybu. Vše se mění. Kdyby se neměnilo klima, tak by Afrika stále byla na vrcholu a Evropa by byla odpadem. Jenže měnící se klima je hlavním zdrojem migrace. Jak zvířat tak lidí. Tak to bylo, jest a bude. Ti lidé nejsou hloupí. Jen přestali využívat veškeré znalosti, které v minulosti měli, protože je ke svému životu v novém klimatu nepotřebovali. Považovat je za hloupé je namyšlenost těch, co to o nich říkají. Co provedli evropané po příchodu na americký kontinent s jejich původními obyvateli?  Co provedli evropané s čínskou rozvinutou společností?  Kolik národů vyvraždili jen pro své potěšení? Kolik lidí zničili pro svou pýchu?  

Pýcha předchází pád. Co narodí nějaký čas žije a pak to zemře. To se děje v každém okamżiku existence vesmíru. Smrt je pohonnou jednotkou, ne život.  Každá společnost dojde ke svému vrcholu a pak umírá. Děje se to pořád dokola. Od počátku věků. A naše společnost je na vrcholu. Už se nemá kam vyvíjet. Jen se udržuje. A to se dá pouze silou zbraní, ne silou myšlenek. Takže zvíře v nás opět vítězí.

Každá společnost má svá pravidla. V minulosti, kdy se cestovalo pěšky, tak se národy promíchávaly a asimilovaly většinou postupně. Dnes, kdy vlivem rychlé dopravy  přemístíte tisíce lidí z místa na místo v krátké době, tato doba postupného přizpůsobování se zmizela, je to mnohem těžší. Pro všechny. Pro nás i pro ně. Nemůžete ze dne na  den opustit a změnit své tradice, zvyky, způsob života. To je běh na dlouhou trať. A ode všech to vyžaduje dodržování zâkladních pravidel života: láska, soucit, tolerance, bratrství, pocit jednoty.  Od každého jedince to vyžaduje změnu. Trvání na stálosti a neměnnosti je cesta do pekla války. A příští války, které přijdou, budou pro člověka devastující a zničující. Protože se najde člověk, který tu jadernou zbraň odpálí.

Je to jen na člověku. Žádný Bůh, žádná mimozemská rasa nás neochrání před námi samotnými.  Buď se tady naučíme žít v jedné společnosti nebo se navzájem vyvraždíme.

Autor: Petr Šimík | neděle 19.1.2020 11:20 | karma článku: 7,41 | přečteno: 448x
  • Další články autora

Petr Šimík

Bůh je jen pojem

Ono je těžko se pořád opakovat. K tomu dospěl i Ježíš. Proto zvolil smrt. Aby ukázal život. Jeho smrt byla dobrovolná. Jidáš v tom byl nevinně. A stejně tak se musíme dívat na údajné neposkvrněné početí.

9.12.2019 v 17:50 | Karma: 8,99 | Přečteno: 320x | Diskuse| Ostatní

Petr Šimík

Svoboda slova a vzájemné scházení se

Máme za sebou demonstracemi protkaný listopad a příští týden nás čeká dalších Milion chvilek nebo milion chvilek? Je to demonstrace nebo scházení se? Má to nějaký význam? Jaký by z toho měl být výstup? Zde dávám svůj názor.

8.12.2019 v 16:12 | Karma: 10,08 | Přečteno: 346x | Diskuse| Ostatní

Petr Šimík

Je Bůh spravedlivý?

Nikdy nebyl, není a nebude. Pokud budete číst Bibli, tak to musíte přijmout. Pokud je všemohoucí a vševědoucí, tudíž zná minulost, přítomnost i budoucnost, a tak věděl, co přijde.

7.12.2019 v 16:14 | Karma: 11,82 | Přečteno: 299x | Diskuse| Ostatní

Petr Šimík

Myšlenka nikdy není špatná

Realizace myšlenky je problém. Můžeme trestat člověka za myšlenky? Každý jedinec může říci svúj názor, tomu se říká svoboda slova. Teprve realizace těchto myšlenek je pro ostatní problém.

5.12.2019 v 11:48 | Karma: 5,34 | Přečteno: 182x | Diskuse| Ostatní

Petr Šimík

Chléb a hry

Chléb a hry. Tak prý volali lidé ve starověkém Řîmě. Je to dnes snad jiné? Vše se opakuje. Nic není nové. Vše se recykluje. Celý vesmír. A tím i člověk.

4.12.2019 v 20:01 | Karma: 7,70 | Přečteno: 202x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 87
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Vystudoval jsem SPŠ elektrotechnickou, pracuji jako skladník. Zajímaji mne věci od historie až po kosmos. Z TV programů sleduji nejraději ČT2 a ZOOM.

Seznam rubrik