Volební dálnice 2018: Prostě to omezíme…když už to neumíme postavit

Od Klimkovického tunelu u Ostravy do Brna se ze šesti úseků s omezením nepracovalo na dálnici ani na jednom

Krásné páteční odpoledne, babí léto v plném proudu, sluníčko svítí, teplota atakuje 20 stupňů Celsia…vyrážíme na trasu Ostrava – Tábor. Nechávám stranou omezení v samotné Ostravě způsobená vlnící se dálnicí. Tento problém řeší státní instituce se zhotovitelem velmi efektivně několik let, takže se Ostravou stále projíždí osmdesátkou, protože v případě zrychlení si rozbijete hlavu o střechu auta.
Od výjezdu z Klimkovického tunelu za Ostravou do Brna bylo na trase šest – většinou poměrně krátkých - omezení. Nepracovalo se ani na jednom, ani na jednom nebyl vidět ani jeden zaměstnanec/dělník/technik.
Jedinou výjimkou, kde jste mohli spatřit kohosi s oranžovou vestou, byl nově budovaný most u Lipníka nad Bečvou několik desítek metrů od současné dálnice, vedlejší omezení na dálnici bylo ale bez jediného človíčka.
Trasou jsem projížděl od tří hodin odpoledne…řekněme třeba do pěti. To už měli všichni víkend? Šli k volbám?
Navrhuji všem expertům z oboru návštěvu Polska…je to kousek, a když budete státem projíždět na sever nebo na východ…uvidíte, že na nově budovaných úsecích rychlostních silnic jsou…stroje…a normálně se tam třeba i v sobotu odpoledne a večer pracuje. Možná také proto za posledních deset let zrychlila cesta z Ostravy do Varšavy ze sedmi hodin na čtyři…a cesta z Ostravy do Prahy se ustálila na sympatických čtyřech hodinách…když to tedy jde dobře…Severní variantní trasu Mohelnice - Hradec jsme pro jistotu ani nezačali budovat...ale jasně, pro všechny vlády za posledních deset let to je priorita...na papíře.
Představte si to. Východně od Varšavy u Wyszkówa se staví třicet kilometrů nové dálnice. Normálně v kuse, najednou…není to překlep, nejsou to tři kilometry, fakt třicet…

Dobrá zpráva na závěr: Když jsme jeli v neděli zpět trasu Tábor – Ostrava, nepracovalo se opět na žádném z úseků mezi Brnem a Ostravou. Dobře, vím, byla neděle večer. Ale představte si to...v první části problematického modernizovaného úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem byli v pět hodin odpoledne ještě dělníci a stroje. Asi se blýská na lepší časy a volební výsledky se slavily prací.

Autor: Marek Síbrt | pondělí 8.10.2018 9:03 | karma článku: 20,82 | přečteno: 629x