Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bloger Antonín Strnad jako semifinalista soutěže The UK Songwriting Contest 2018

Kolik znáte osobně lidí, kteří vyhráli mezinárodní soutěž hudebních talentů? Antonín Strnad, bloger iDNES.cz, se v roce 2018 přihlásil do soutěže The UK Songwriting Contest 2018 a se svou skladbou se dostal až do semifinále.

Možná to znáte sami. Jsme obklopeni lidmi, kteří se snaží stůj co stůj na sebe upozornit. Je jedno jakým způsobem, ale hlavní je, aby zazářili ve světle reflektorů a uchvátili pro sebe, byť na maličkou chvíli, trochu oné pomíjivé slávy. To je jeden typ lidí. Obávám se, že takovýchto lidí je všude kolem nás spousta. Ale možná se mýlím a jenom já jsem měla na ně smůlu.

Pak tu je druhá skupina lidí. Ti jsou skromní a tiší, řekla bych, že dokonce jaksi nenápadní, kteří poklidně dnem za dnem pracují na svých snech. Nikde to nevykřikují, a přesto se k úspěchu jednoho dne dopracují.

Věřte tomu nebo ne, tento druhý tip člověka je můj dobrý přítel, kytarista, skladatel a textař a rovněž bloger zde na iDNES.cz Antonín Strnad. Pokud jste si ho ještě nevšimli, je nejvyšší čas - https://antoninstrnad.blog.idnes.cz/

Antonín Strnad

Tonda se věnuje hudbě od dvanácti let, kdy si vypůjčil první kytaru od své sestry. V 90. letech si dokonce úspěšně hudbou vydělával, když pořádal diskotéky. Tehdy společně s kamarády založil první kapelu, která se jmenovala Defacto. Nakonec, aby uživil rodinu a děti, dal přednost stálému zaměstnání a jistému platu a hudbu si ponechal jako koníčka. Dnes Tonda pracuje jako projektový manažer v jedné malé firmě v Kdyni.

Nicméně Tondova vášeň pro hudbu nikdy nevyhasla. Stále hrál na kytaru, komponoval a psal texty. Během 10 let vydal 5 CD.

V roce 2018 se přihlásil do britské soutěže The UK Songwriting Contest, které se můžou zúčastnit lidé z celého světa. Stačilo zaplatit vstupní poplatek ve výši 50 liber, vyplnit přihlášku a poslat nahrávku vlastní skladby.

Soutěž nabízí celkem 19 kategorií: Pop, Zpěvák – skladatel, Pouze text, Současní dospělí - umělci typu Sting, Eric Clapton, James Taylor, Celine Dion, Simply Red, Bryan Adams…, Akustický folk, Love song, Do 18 let, Otevřené - cokoliv nezařaditelné, Rock, Vánoční písně, Country, Jazz/Blues, Křesťanské písně, Instrumentální hudba, Elektronická hudba, Dance, R&B/Hip-Hop/Rap, Retro, Světová hudba a Indie.

Tonda se přihlásil do kategorie Instrumentální hudba se svou skladbou „Nad mraky“ (Above The Clouds). Poslechněte si jedinečnou skladbu, se kterou Tonda zabodoval!

Celkem se soutěže zúčastnilo 5.500 lidí z celého světa. 60 procent účastníků bylo z Velké Británie a ostatních 40 procent pocházelo z Evropy, Severní a Jižní Ameriky, Kanady, Austrálie a Nového Zélandu a Asie.

Porotu tvořili držitelé ocenění Platinum a Gold, Grammy, Emmy, CMA a BRIT Award jako jsou producenti Stuart Epps (Elton John, Robbie Williams, Oasis), několikanásobný platinový skladatel Shelly Peiken, hudební režisér Britney Spears a držitel ceny BRIT Award Simon Ellis, producent a aranžér Richard Niles (Paul McCartney, Kylie Minogue, Take That, Mariah Carey), Stingův producent a dvojnásobný držitel Grammy a vítěz ceny Emmy Kipper Eldridge, vítězka CMA Award a hvězda country Lucie Diamond, přední hitmaker Mark Cawley, na Oscara nominovaný TV and filmový skladatel Jamie Serafi, a vítězka The UK Songwriting Contest a držitelka platinového alba Natalie Chua (podepsaného Simonem Cowellem po jejím vítězství v soutěži The UK Songwriting Contest).

Vyhlášení výsledků soutěže proběhlo 7. října 2018. Tonda se dostal z 5.500 soutěžících až do semifinále a získal skóre 7, které může získat pouze 20 procent z přihlášených skladeb (přičemž 10 je nejvyšší ohodnocení, jde ohodnocení, kdy porotci dávají body soutěžícím, např. jako v krasobruslení).

Obdržel certifikát (chybičku v Tondově jménu Angličanům laskavě promineme...) a kromě toho také šestitýdenní písemný kurz pro hudební skladatele, který povedou špičkoví odborníci.

Certifikát semifinalisty Antonína Strnada (špatnou gramatiku administrativě odpustíme)

Že se Tonda se svou skladbou dostal až do semifinále, jsem se dozvěděla až několik měsíců poté. A představte si, jenom čistou náhodou! Když jsme si telefonovali, prořekl se. Říkáte si - jak je možné, že se s takovým obrovským úspěchem nepochlubil? Tonda je totiž přesně ten skromný mladý muž, který nemá potřebu svůj velký úspěch vytrubovat do celého světa.

Když jsem se zajímala, co udělal s certifikátem semifinalisty, tak řekl, že si ho nechal zarámovat a pověsil v předsíni na zeď. Jeho manželka a děti sdílely jeho radost s ním. To mu ke štěstí stačilo.

Antonín Strnad

Co napsat na závěr? Jsem opravdu hrdá, že mohu Tondu počítat mezi své přátele. Na mém vztahu k němu se nic ani po úspěchu v soutěži The UK Songwriting Contest nezměnilo. Těší mě, že je stále tím stejným mužem, jako dřív. I když vím, že nabídky na skládání hudby se jen hrnou…

Krásné dny a splněné sny, ať již budou hudební či jiné, Vám přeje Vaše blogerka Hana Rebeka Šiander

Fotografie a zdroje:

Web Antonína Strnada najdete zde: https://antoninstrnad.weebly.com/

Blog Antonína Strnada najdete zde: https://antoninstrnad.blog.idnes.cz/

Autorem fotografií Antonína Strnada je Jarka Ducháčková a mám souhlas k jejich publikování.

Informace o soutěži The UK Songwriting Contest: http://www.songwritingcontest.co.uk/

Autor: Hana Rebeka Šiander | úterý 14.5.2019 14:23 | karma článku: 18,91 | přečteno: 274x
  • Další články autora

Hana Rebeka Šiander

Kam až jsou schopni lidé z Generace Z zajít?

Dvě hodiny u nás na patře nešla elektřina. Zasáhlo to šest bytů, trpělo tím sedm lidí. Moji sousedé v pronajatých bytech jsou dvacátníci, tedy Generace Z. Všichni odmítli výpadek proudu řešit. Čekali na mě, až to vyřeším.

29.12.2022 v 0:22 | Karma: 43,37 | Přečteno: 4767x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Recenze norské pohádky „Tři přání pro Popelku“

Nová, moderní a velkolepá norská pohádka „Tři přání pro Popelku“ z roku 2021 je jako nepovedený koktejl. Moderní slova jako stylista a migréna, LGBT+ komunita, Popelka jako Wonder Woman a líbačka dvou gayů v dobové pohádce.

27.12.2022 v 19:37 | Karma: 33,97 | Přečteno: 1415x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Nevhodné dárky, které se fakt nepovedly

Během svého života jsem opakovaně dostávala nevhodné dárky, ze kterých jsem neměla radost. Dárci se zkrátka nestrefili. Občas jsem se cítila trapně, byla v šoku. A jsou věci, které byste nikdy dávat neměli. Jaké? Přináším seznam!

27.12.2022 v 0:50 | Karma: 30,55 | Přečteno: 8490x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Krásné Vánoce 2022

Rok se s rokem sešel a znovu jsme přivítali Vánoce. Čas, který prožíváme rozdílně. Přesto by to měl být čas pokoje, lásky, štěstí, radosti a zamyšlení se nad tím, co Vánoce jsou.

26.12.2022 v 21:55 | Karma: 6,04 | Přečteno: 353x | Diskuse| Osobní

Hana Rebeka Šiander

Recenze výstavy Plečnik na na Pražském hradě

O slovinském architektovi Jože Plečnikovi jsem se poprvé doslechla, když mi bylo 20 let. Tehdy se mi některá jeho díla líbila, jiná ne. Po 20 letech jsem názor na Plečnika opravila. Jeho díla jsou jednoduchá, geniální a nadčasová.

24.9.2022 v 19:26 | Karma: 11,68 | Přečteno: 328x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Podporujeme kulturu nahoty. Obec na Sardinii jako první umožní nudistické sňatky

3. května 2024  7:26

Obec San Vero Milis na severu středomořského ostrova Sardinie jako první v Itálii umožní sňatky...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 624
  • Celková karma 21,69
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->