A co na to říká Zeman? Že mlčí?!

Čeští politici jednají, EU je zneklidněna a šéf NATO Jens Stoltenberg vyjadřuje ČR podporu. To všechno kvůli výbuchu muničního skladu ve Vrběticích, za kterým stojí dva ruští agenti GRU. A co na to president Miloš Zeman? Mlčí.

VÝBUCH MUNIČNÍHO SKLADU VE VRBĚTICÍCH A DVA AGENTI GRU

Situace, které čelí Česká republika, nemá v našich novodobých dějinách obdoby. Podle informací vlády stojí za výbuchem muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014 ruská vojenská rozvědka GRU. Podezřelými jsou ruští agenti Anatolij Čepiga a Alexandr Miškin.

Pro ty, kteří si už nepamatují, v jaké souvislosti jejich jména zazněla, pak se jedná o stejné muže, kteří jsou spojováni s otravou bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Julie nervovým jedem novičokem v britském Salisbury v březnu 2018.

_____________________________________________________________________

Přečtěte si moji recenzi seriálu „Útok v Salisbury“https://siander.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=767683

Podívejte se na čtyřdílný seriál "Útok v Salisbury", který je dostupný na ČT2:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/13724950948-utok-v-salisbury/dily/

______________________________________________________________________

ČEŠTÍ POLITICI JSOU NA NOHOU A PRACUJÍ

Všichni se shodují, že reakce Moskvy, vypovědět dvacet českých diplomatů z ruské ambasády nemůže zůstat bez odezvy. Česká republika se obrátila na spojence v Evropské unii a chce iniciovat koordinovaný postoj EU a NATO vůči Rusku (stejně jako se to dělo v kauze Salisbury).

Nový ministr zahraničí Jakub Kulhánek měl schůzku a šéfem NATO Jensem Stoltenbergem a ten vyjádřil naší zemi podporu.

Vláda učinila rozhodnutí, že ruská společnost Rosatom se nebude účastnit tendru na dostavbu jaderné elektrárny v Dukovanech.

Každý den se vyostřují naše vztahy s Ruskem.

A CO NA TO PRESIDENT ZEMAN? ŽE MLČÍ?!

Neumím si představit těžší situaci pro naši zemi, než je tato. Přesto se v neděli 18. dubna 2021 dal president Miloš Zeman slyšet, že se vyjádří až za týden.

Copak nemá k tak závažné situaci co říct? Je mu jedno, jak a co na našem území dělají ruští vojenští zpravodajci? Není schopen vyjádřit soustrast rodinám dvěma zemřelým mužům z Vrbětic, kteří nemuseli zahynout? Copak Zeman nechápe, že by svým vystoupením na veřejnosti uklidnil situaci v naší zemi a vyjádřil, že stojí za Českou republikou? Podpora, kterou lid, který si jej zvolil presidentem, od něj teď očekává?

Ne, nejsem naivní. Je mi známo, jak Zeman rád jezdí do Moskvy a do Číny… Jak rád jedná s ruským presidentem Vladimírem Putinem

Jen si kladu otázku, k čemu je nám president, který nevykonává svoji funkci? Který nepracuje v době, kdy to od něj země nejvíce očekává? Čí zájmy president ČR vlastně hájí?

Situace kolem presidenta Zemana mi připomíná vtipnou scénku „Těžký týden referenta Kubrta“ s Jiřím Lábusem a Oldřichem Kaiserem. Vysílala ji Československá televize někdy v 80. letech XX. století v zábavném pořadu „Možná přijde i kouzelník“.

Pro ty, kteří neznají tuto vynikající scénku, připomenu, že referent Kubrt pátrá po příčinách krize. Podnik totiž nedostal důležité gumičky, a ty jsou klíčové. Situace, které Kubrt čelí, trvá celý týden. Když se dozvídá, že nikdo nic o příčinách problému neví, tak se zoufale ptá poslední instance: „A co na to říká počítač? Že mlčí?!“

Stejně jako v případě presidenta Zemana. Presidentovo mlčení bude trvat týden.

PODÍVEJTE SE NA SCÉNKU „TĚŽKÝ TÝDEN REFERENTA KUBRTA“

Krásný jarní večer a do budoucna žádné mlčenlivé presidenty Vám přeje Vaše blogerka Hana Rebeka Šiander

Autor: Hana Rebeka Šiander | středa 21.4.2021 22:30 | karma článku: 19,11 | přečteno: 629x