Žádné odposlechy nemůžou ničit demokracii

Pokud se jedná o demokracii opravdovou. Jenže my jsme v téměř stejné situaci jako za totality. Pokud jsme šli tehdy k volbám, mohli jsme si vybrat jen ty zástupce, o kterých jsme věděli, že budou jednat proti našim zájmům. Proti našim zájmům ovšem jen v tom případě, že jsme nebyli přesvědčenými členy Komunistické strany Českoslovanska, případně satelitních stran lidové či socialistické.

Navíc bylo jasné, že ani takto zvolení zástupci nebudou rozhodovat sami v zájmu svých voličů, ale všichni budou vždy jednat a hlasovat ke všemu pod taktovkou lobistů z Moskvy či lobistů z bezpečnostních služeb, ať už naší  StB či různých sovětských tajných služeb, ve kterých vynikali hlavně lobisté z  NKVD.

Díky zveřejněným odposlechům jsme se dověděli, že minimálně Pavel Bém jednal podobně jako zvolení představitelé  za totality, čili nikoliv v zájmu svých voličů, ale v zájmu někoho jiného. Jediný rozdíl je v tom, že ho už neřídili lobisté z Moskvy  či StB /aspoň pokud je známo/, ale bývalý číšník a nynější lobista Janoušek.

Z toho pohledu je třeba ovšem upřesnit, že pan prezident Klaus se zřejmě jen nestačil  o celé kauze úplně vyjádřit,  když řekl, že „Odposlechy jsou strašně nešťastná věc, která ničí demokracii“.  Jistě totiž neměl na mysli aktuální kauzu Bém – Janoušek, ale jen nás chtěl ujistit o tom, že na rozdíl třeba od amerického prezidenta Richarda Nixona,  by se on sám nikdy k odposlechům nesnížil. Což je aspoň jedna dobrá zpráva v tomto smutném případě.

Autor: Jan Šesták | pondělí 26.3.2012 18:41 | karma článku: 32,52 | přečteno: 4540x