Uživatelé O2 – pozor! Důležité upozornění – vyhledejte si svou síť!

Upozornění pro amatérské uživatele sítě  O2, která byla v Brně a okolí včera postižena několikahodinovým výpadkem. U mnohých z nás, kteří nejsme pokud jde o užívání mobilů profíky, totiž výpadek možná trvá ještě nyní. Pokud někdo sám nevolal a nebyl tedy svým mobilem vyzván k vyhledání sítě, volaný se mu nedovolal a měl tedy zmeškaný hovor, pochopitelně ani ten nemohl na jeho mobil dojít, což zřejmě v O2 nikomu nedošlo, když se tyto smsky vracely.

Přišel jsem na to až tehdy, když se mě jedna dobrá duše zeptala mailem, jestli nemám vypnutý mobil. Hned jsem tedy začal pátrat ve zmeškaných hovorech, a ono nic. Pak mi ovšem přístroj nakázal zvolit si síť, a až když jsem tak učinil, začaly mi přicházet smsky se zprávami o zmeškaných hovorech za již téměř dva dny.

Takže pokud někdo třeba čeká stále marně pozvání na důležité rande, zkontrolujte si mobil a nastavte síť. Je třeba jen litovat, že O2 nepožádal média o to, aby vyzvala uživatele jeho sítě k tomu, aby si po výpadku mobil  zprovoznili právě nezbytným znovunastavením sítě. Tak se negativní dopady zbytečně ještě prodlužují. Těžko říct, jestli nikoho nenapadlo, že by se na to měli uživatelé O2 upozornit, nebo by to snad už byla komerční zpráva a odpovědný vedoucí O2 nechtěl zbytečně utrácet?  To snad ne, když se to týká všech včetně záchranářů.

                      

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Šesták | neděle 22.7.2012 14:15 | karma článku: 12,22 | přečteno: 1682x