Tony Prince hledá českého autora kresby Johna Lennona

Tony Prince vystupoval v naší zemi jako vůbec první zahraniční diskžokej. Bylo to v červnu 1970, kdy  nám  spontánní Tony, coby hvězda rádia Luxembourg,  dokázal svou bezprostředností a šoumenstvím  přinést aspoň chvilkový pocit absolutní svobody na diskotékách v Praze, Karlových Varech i proslulé brněnské Šelepce.  Pro mnohé z nás to byl nejen poslední, ale dost možná i vůbec první autentický dotek se světovou  atmosférou  právě končících 60. let.

Tony se k nám vrátil aspoň na jedno vystoupení předloni /podrobnosti ZDE/ a při té příležitosti se zmínil, že po celých 39 let, která uplynula od jeho první návštěvy, měl doma na čestném místě vždy pověšenu kresbu Johna Lennona. Tu dostal při své první návštěvě u nás, když se mu kresba zalíbila na párty v jednom bytě, a tak mu byla bezprostředně věnována. Po celou dobu však marně přemýšlí, kdo by mohl být jejím autorem. Nikdo z nás, kdo Tonyho tehdy doprovázel, si na tu situaci rovněž nepamatuje /možná ve smyslu okřídleného bonmotu, že kdo si na šedesátá léta pamatuje, tak je naplno neprožil/.

Ale napadlo nás, že by třeba  i podle stylu kresby mohl autora identifikovat někdo z těch, kdo náhodou na tento blog zavítá.  Nebo si vzpomene někdo z případných pamětníků?

 

A když už tedy máme téma John Lennon a Tony Prince, tak jedna fotka Tonyho poté, co navštívil sídlo britského premiéra na proslulé Downing St. 10. Jak Tony na občas proklínaném Facebooku uvádí, zřejmě pod dojmem blížícího se výročí smrti Johna Lennona,  foto pochází „ze dne, kdy jsem zašel na číslo 10 v Downing Street s pytlem pošty od posluchačů rádia  Luxembourg, kteří žádali  britskou  vládu aby zrušila marihuanové obvinění Johna Lennona aby mohl dostat svou zelenou kartu v USA. John mě požádal o pomoc. Udělal jsem co jsem mohl a doufám,  že to přispělo k jeho trvalému pobytu. Ovšem třeba  by mohl možná pořád ještě žít, pokud by povolení žít v USA nedostal? Osud bývá svině!

 

The day I went to No 10 Downing St with a sack of mail from Radio Luxembourg listeners asking the British Government to rescind John Lennon's marijuana bust so he could get his USA green card. John had asked me to help, I did all I could and I hope it contributed to his eventual residency. But then maybe he would have still been alive had he not got permission to live in the USA? Fate is a bitch!

 

LikeUnlike · · Share · Friday at 13:41 ·

Autor: Jan Šesták | pondělí 14.11.2011 11:03 | karma článku: 12,17 | přečteno: 1414x