Stávka pomůže celé republice /óne sranda/

Navíc pomůže zachránit spoustu životů včetně značných materiálních škod, zejména tím, že díky stávce se budou moci prakticky eliminovat budoucí železniční nehody, způsobené železničními svršky. Které se za provozu kontrolují obtížně, když je třeba dbát především na osobní bezpečnost a zavčas uskakovat před projíždějícími vlaky.

Je pro to ovšem třeba udělat následující jednoduché řešení. Těžko říct, proč s tím ještě nikdo nepřišel, jednou z možných příčin může být to, že v naší vládnoucí elitě už není žádný bývalý exponent totality, pro kterého by to bylo hračkou. To je na jedné straně dobrá zpráva, že jsou staré struktury už na smětišti našich totalitních dějin, ovšem neměla by znamenat, že bychom si nemohli pro jednou vypomoci ověřeným totalitním postupem, zvláště když se jedná o postup opravdu elegantní.

Když totiž za bolševika vyšel státní svátek 9. květen třeba na čtvrtek, tak soudruzi přesunuli dny tak, že v pátek byla neděle a v neděli se šlo do práce jako v pátek. Tím soudruzi umožnili pracujícím delší souvislé volno, takže každý si mohla na chatě či chalupě udělat pro jednou delší vnitřní emigraci. To se týkalo všech svátků včetně Vánoc, když výjimkou byl pochopitelně 1. máj, neboť tam bylo naopak nutné úprku mimo město zabránit.

Musíme tedy apelovat na dnešní papaláše, aby použili své mozky podobně, jako se to občas podařilo jejich totalitním předchůdcům, A vyzvat je k tomu, aby okamžitě vyhlásili změnu dnů v tom smyslu, že ve čtvrtek bude pracovní doba jako v sobotu, a v sobotu zase jako ve čtvrtek. S tím, že se i všechny čtvrteční pohovory, maturity, zkoušky atd. přesouvají na sobotu.

Tím se naši papaláši nejen vyhnou stávce proti papalášům, ale sami budou moci přiložit ruku k dílu. Např. železniční papaláši včetně pana Fejka můžou ve čtvrtek vyrazit i s rodinami kontrolovat železniční svršky, můžou k tomu angažovat i studenty, ty už za finanční odměnu. Fondy na to jistě budou, když se pořád omílá jestli by byla levnější už pondělní stávka, údajně jen za 200 milionů, když ta čtvrteční by měla stát o stovku víc.

Takže z toho budeme mít nakonec prospěch úplně všichni, navíc se zbavíme spousty často hloupých návrhů a rozborů, včetně trapných poznámek jako včera v Hydeparku, kde jakýsi odborář dokola opakoval, že mu je sice líto, že se někdo nedostane na zkoušku, ovšem kdyby došlo k přírodní katastrofě, tak by dopadl stejně.

Takže pane presidente, pane premiére, vládo, poslanci, senátoři - co Vy na to? Ukážete aspoň jednou, že jste ženy a muži činu?

Autor: Jan Šesták | úterý 14.6.2011 8:47 | karma článku: 41,53 | přečteno: 12603x