Sobotní Blesk a jeho překvapivá remitenda v Kauflandu

Včera o půl desáté večer mě požádaly spřízněné duše, jestli bych jim nepořídil ještě Blesk, protože jsou pořád na Slovensku. Chápu, že někdo se aspoň jednou za týden rád seznámí se shrnutím drbů v těchto "novinách". 

Takže jsem to nijak nekomentoval, a protože Blesk vychází i v neděli a sobotní tak není k mání celý víkend jako jiné tiskoviny, musel jsem jednat okamžitě. Nebylo to zase až tak náročné, neboť asi pět minut ode mě se nachází jedna Shellka, a kdyby tam už Blesku náhodou nebylo, tak na druhé straně silnice je další, ta dokonce otevřená celou noc.

Jenže ouha, Blesk už nebyl ani v jedné. Takže ještě rychle do Kauflandu, který je naštěstí jen za dvěma rohy, takže do deseti kdy zavírá to stihnu. Po příchodu k regálu s tiskem velká úleva, neboť nahoře byly tři štůsky s Bleskem, jistě tak padesát výtisků. Byl jsem potěšen, že večerní procházka nebyla tedy zbytečná, a drobnou laskavost jsem tak úspěšně vyřídil. Jen jsem si tak pomyslel čím to, že socky a důchodci jako údajně největší skupina chodící do Kauflandu, nechali možná všechny výtisku Blesku ležet ladem, zatímco u pump se po nich jen zaprášilo. 

Odpověď přišla vzápětí, když jsem si chtěl najít jeden neporušený výtisk, protože na všech byly odtržené jakési cancourky. Tak jsem si titulku prohlédl a hle, týkalo se to hry "Trhni a vyhraj!" Takže to bylo jasné, někdo si trhal a trhal u všech výtisků, a nakonec koupil jen ten či ty - s výhrou. Což má logiku, na čtení přeci nepotřeboval víc výtisků. Jen díky němu jsem pak byl ve shánění Blesku úspěšný, protože sám jsem jej zase kupoval jen kvůli čtení, a tak mně ten odtržený kupon nevadil. Jediným problémem pak bylo to, že ostatní zájemci si šli pro Blesk raději k pumpě, protože tam jsou přeci jen regály s tiskem pod lepším dohledem, a falešní hráči se tam tedy neuplatní.  To se ovšem už týká jen samotného Blesku a v tomto případě Kauflandu, kde se možná zamyslí nad tím, co bylo příčinou neobvyklé remitendy v některých prodejnách, a odpovědní pracovníci z toho možná vyvodí důsledky.

Pro ilustraci přikládám i paragon, jako malý důkaz toho, že i ve velkém marketu bylo možné včera koupit Blesk pět minut před zavíračkou.  

 

Blesk paragon
Blesk sobota

 

Autor: Jan Šesták | neděle 1.10.2017 15:08 | karma článku: 16,28 | přečteno: 1203x