Rath:„Jsem zašlápnutý mravenec, a opravdovým sumcům se nic nestane"

To je zřejmě zásadní výrok  Dr. Ratha z dnešního projevu, když si k tomu konkrétněji postěžoval na to, že ministry či náměstky a další vysoké funkcionáře vlády by Policie ČR nikdy tak nákladným způsobem nesledovala. Podobně jako nikdy dřív nesledovala třeba Mrázka, Pitra, Krejčíře a další. Pan Rath se podle sebe prostě stal obětí politické objednávky.

Což dále upřesnil přímým oslovením pane Kubiceho, že z něj udělal politického vězně a doplnil to tím, že Česká republika „využívá policejních metod k selektivnímu výběru spravedlnosti.

Shrneme-li to, tak podle D. Ratha kradou všichni, ale černého Petra si vytáhnul jen on jako první člověk v tomto státě a to jen proto, že je v opozici. Navíc adresoval Policii zásadní výtku v tom, že ho zatkla hned po vyzvednutí peněz když dodal „Mohl jsem to vrátit, jít na policii“.

To je velmi zajímavé v tom smyslu, že tedy pan Rath asi musel vědět, že v krabici jsou peníze. S úspěchem lze totiž pochybovat o tom, že by šel na policii oznámit, že dostal lahve vína, či šel někam odevzdat víno.

Důsledkem teď bude podle pana Ratha to, že nikdo už teď nebude stavět nic z fondů EU protože nebude vědět, kde je všude odposloucháván. „Každý bude mít hrůzu z toho, že na něj budou nasazeny odposlechy“ doslova vytknul Kubicemu.  Což je taky zajímavá poznámka. Jakoby byl pan Rath přesvědčen, že úplatky jsou u všeho a proto se teď vyděsí úplně každý, a do ničeho z fondů EU tak už nikdo nepůjde.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Šesták | úterý 5.6.2012 16:01 | karma článku: 29,47 | přečteno: 2828x